Upper Mustang
Reiseleder: Marit Andreassen
Pris: 43 000,-
Dag til dag program:
Dag 1)
Fly fra Oslo til Kathmandu, Nepal
Dag 2)
Kathmandu (1300m). Vi ankommer Kahtmandu. Etter innkvartering på hotell, tar vi oss en liten tur ut på byen.
Dag 3)
POKHARA Det er en trafikkfarlig vei fra Kathmandu til Pokhara, derfor flyr vi i stedet. Pokhara er en kjempefin by som ligger ved en vakker innsjø med utsikt til Fish Tail. Her tar vi inn på hotell. Ettermiddagen kan man vandre langs innsjøen, handle eller gå på spa.
Dag 4)
FLY FRA POKHARA TIL JOMSON (2713M) OG VANDRING TIL KAGBENI Fra Jomson går veien til Kagbeni langs uttørket elveleie. Dette er en fin vandring uten opp og nedover-bakker. Vi når Ekali Bhatti (lonely inn), tidligere et sted med kun ett lite vertshus. Nå er det blitt flere. Herfra deler veien seg i to, den øvre til Muktinath mot Annapurna, den andre leder oppover til Øvre Mustang og Tibet via Kagbeni. Vi ankommer Kagbeni og ser fort at her har tiden stått stille... Overnatting i Kagbeni.
Dag 5)
TIL CHAILE (3050)via CHUSSANG CA. 6 HRS Fra Kagbeni blir det igjen en forholdsvis lett vandring med noen oppoverbakker på siden av Kali-Gandaki-elven. Det er et karrig område, med små landsbyer som fargeklatter. Vi har te-stopp i Tangbe og lunsjstopp i Chussang. Etter lunsj blir det masse fotostopp, da naturen har laget de underligste formasjoner, klipper og grotter i fjellsidene. Etter kun en times gange når vi Chaile, stedet for overnatting i lodge hos lokalbefolkningen.
Dag 6)
GÅ TIL SHYANGMOCHE 3710m CA. 6-7 HRS En spektakulær vandring oppover fjellsiden. Naturen er ikke blomster og trær, men de utroligste farger og fasonger av vind-vasket ørkenfjell. Etter en times gange får man flott utsikt til landsbyen Gyagar, en landsby som ligger på et stup på andre siden av den dype dalen. Vi går videre til passet på 3,540m. Herfra går stien nedover igjen til vi kommer til Samar til lunsj. Fra Samar blir det et par gode opp og nedoverbakker, som er så typisk for området. Vi går nord-syd, mens dalene går øst-vest. Underveis finnes ulike buddhistiske helligdommer som er malt med naturfarger, rødt, gult, svart og hvitt. Vi har de store hvite toppene hele tiden i bakgrunnen. Vi når Shyangmoche, et lite sted med løvtrær.
Dag 7)
GHAMI (3520M) ca. 6-7 HRS Vi starter dagen med å gå over et pass 3770m og ser at terenget åpner seg. Vi går til Ghilling, en stor landsby med svære hveteåkre. Lunsj. Videre går vi igjen over et pass Nyi La pass 3950m, høyeste punktet på turen. Vi går nedover til Ghami, landsbyen som er kjent for den lengste maniveggen i Nepal. Overnatting.
Dag 8)
TSARANG (3620M) APPROX. 6-7 HRS Vi starter dagen med å gå ned og over Tangmarchu elven, for så å langs den lange, fargerike maniveggen. Deretter starter vandringen opp til et pass 3600m hvorfra vi kan skimte Tsarang, en interessann landsby med masse jordbruk, flotte løvtrær og et kjempestort rødmalt kloster. Tsarang har til og med sitt eget elektriske system.
Dag 9)
LO MANTHANG (3780M), HOVDEDSTADEN I MUSTANG CA.4-5 HRS Dagens etappe leder oss til vårt hovedmål Lo Manthang. Vi starter med en kort nedstigning til Charangchu elven og opp på andre siden. Deretter går vi lenge langs et høydedrag. Her er mye å møte på; manisteiner, buddhistiske stupaer, geiteflokker, lokale vandrere med muldyr og andre vandrere i samme ærend som oss. Landskapet er vindvasket, og når vi endelig når enden på høysletten,3850m åpenbarer det seg et spektakulært landskap hvor den store landsbyen Lo Mananthang ligger som en perle. Under nedstigningen skjønner vi at det er en viktig by, her er ulike portaler og mektige stupaer før vi når Lo Mantang. Overnatting på vertshus.
Dag 10)
BLI KJEMT MED LO MANTHANG Lo Manthang har ca. 150 hus, mange av dem for Lama-studenter. Her er verneverdige klostre og et gammelt palass. Den avsatte kongen Jigme Parbal Bista, og hans hustru Rani (queen)sitter her fremdeles. De kommer fra den noble familien Shigatse, opprinnelig fra Lhasa. Det hender vi får mulighet til å besøke dem.
Livet går sin vante tradisjonelle gang her i Lo Mantang. En geit som slaktes på gaten, kvinner som vasker klær i byens elv og trommelyd og bønn i bass-dur fra buddhistklosteret. Lo Mantang er mektig, og folk har sterk identitet som Lobas, folk fra Lo. Før det ble forbudt å vandre over grensen til Tibet, pleide all salt og ullhandel å gå via Lo Mantang. Dette gjorde byen rik.
Dag 11)
TSARANG I dag går vi tilbake til Tsarang. Selv om vi har gått her før, blir det likevel nye perspektiver og nye skuer...
Dag 12)
SHYANGMOCHE
Dag 13)
TILBAKE TIL CHAILE I dag går vi en annen rute. Vi starter med å gå langt, langt ned til et underlig sted. Her er en naturlig grotte i en fjellvegg gjort til et hellig buddhistisk tempel. Massevis av bønneflagg, lys, og bilder dekorerer veggene, og en hellig eneboer passer på stedet. Stien går igjen oppover, og til sist når vi en høyde hvorfra vi kan se den andre ruten vi gikk på vei til Lo Mantang. Lunsj i Samar. Så starter vi igjen det spektakulære strekket nedover langs fjellsiden til Chaile.
Dag 14)
KAGBENI Vår siste dag i Mustang! Veien er lett, men lang, og det er masse tid å undre seg over alle de eksotiske opplevelsene. I Kagbeni må vi innom et kontor for sjekk av tillatelsen til å være i Mustang. Dette er nemlig et vernet område, og foreløpig er det begrenset med turister som får komme dit. Overnatting i Kagbeni.
Dag 15)
JEEP til JOMSOM OG FLY TIL KATHMANDU Tidlig, tidlig om morgenen kjører vi jeep (om mulig) til Jomson. Flyet vårt går tidlig. Vanligvis kan man ikke fly etter kl. 11.00, fordi vinden i Jomson er sterk. Første flight går til Pokhara, og så til Kathmandu. Tilbake i Kathmandu tar vi inn på hotell og nyter "storbylivet".
Dag 16)
SIGHTSEEING I KATHMANDU Vi kjører til Pashupatinath, det største og viktigste hindutempel i Kathmandu. Deretter går turen til Bodhnath, en av de største stupaene i verden. Vi besøker Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger.
Ettermiddagen til shopping eller spa. Overnatting på hotell i Kathmandu.
Dag 17)
HJEMREISE Om ettermiddagen starter hjemreisen. Formiddagen kan brukes til shopping, eventuelt slappe av i hotellets hage.
Dag 18)
Ankomst OSLO Merk: Turen kan gjennomføres med endringer, alt etter vær, omlagte stier eller uforutsette hendelser.
Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com
Prisen inkluderer- Flyreise tur/retur Oslo-Kathmandu. Hotell I Kathmandu b/b, hotel i Pokhara b/b. Fullpensjon på trekkingturen. Overnatting i lodger. Engelsktalende guide under hele turen, 1 bærer pr 2 deltakere. Upper Mustang spesial tillatelse (550 US dollar), ACAP Permit, Fly fra Kathmandu til Pokhara, fra Pokhara til Jomson og to flighter tilbake til Kathmandu. Norsk turleder om flere enn 6 deltakere.
Ikke inkludert i prisen: Enkeltrom. Generelt drikke. Reiseforsikring. Visum til Nepal. Tips generelt. Lading av batterier underveis på trekking.
REISEVILKÅR for Upper Mustang
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.
2. Betaling. Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsatte hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.
3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.
6. Tvister og klager Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.