Vandring på Varangerhalvøya

Reiseleder: Marit Andreassen 
Pris: kr 16 900,- 

Dag 1: Møtes i Kirkenes. Innkvatering på hotell.

Dag 2: Kjøre langs Varangerfjorden til Kiberg.
Kjøreturen fra Kirkenes starter med et besøk i Snowhotellet, stedet der iskunstnere har fått boltre seg. Videre langs kysten blir det flere stopp med partisan historikk og vandring på Mortensnes, et sjøsamisk kulturminneområde. Vi ankommer Kiberg, et lite eksotisk fiskevær. Her blir vi innlosjert på "homestay". Reker fra Varangerfjorden blir servert.

Dag 3: Vandretur til Indre og Ytre Syltevik.                        I Indre Syltevik finner vi landets minst brukte DNT-hytte med en dramatisk historie. Vi kjører en time mot Hamningberg, og starter en flott rundtur rundt Syltevikvannet og fjellet Munken. Vår guide har flere intressante lokale historier underveis. (ca 5 timers tur). Tilbake i Kiberg blir menyen spesial tilberedt torsk hentet i Baretshavet, bare 15 minutter utenfor Kiberg.

Dag 4: Vandretur til Grunnes Canyon. 
En kort kjøretur retning Vadsø, og vi starter i nydelig landskap mot en Canyon over Grunnes. Her kan vi gjøre turen så lang vi ønsker, noe vi avgjør underveis. Tilbake i Kiberg kan man ennå ta turen til Kibergneset, stedet hvor det østligste fyrtårnet i Norge er plassert. Her er vi 70 grader Nord og 31 grader Øst, lenger øst enn Istanbul.       Er vi heldige kan vi få øye på både knølhval, vågehval eller niser i sjøen under oss.                                                         Denne aften blir det servert Kongekrabbe.

Dag 5: Blodskytodden og Kavringen.
Turen i dag er en rundtur i nok et lettgått terreng. Vi passerer små fjellvann, går fra varde til varde og ender opp først ved Blodskytodden og deretter i Kavringen, et lite sted ved kysten hvor det på 1800-tallet var et samfunn av mennesker fra Namdalen. På 1960-tallet var det bare to personer igjen. De endte begge sine liv en stormfull vinterdag. 5 timers tur.

Dag 6: Hamningberg, Perdfjorden og Vardø. 
Tur til det kjente, fraflyttede fiskeværet, Hamningberg. Deretter blir det en spektakulær tur langs stranden i Persfjorden, en unik geologisk opplevelse. På tilbaketuren gjør vi oss litt kjent i Vardø og går innom Heksemuseet. Kvelden tilbringes i den lokale grillhytten i Kiberg, med grillings.

Dag 7: Tilbake til Kirkenes.
Vi kjører med den lokale Snelandia-bussen tilbake til Kirkenes og starter hjemturen.  


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3500,-.
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Fotogalleri


KUN ÅTTE PLASSER PÅ HVER TUR

Prisen inkluderer  • Alle lokale transporter i minibuss + lokale busser. Hotell i Kirkenes i delt dobbeltrom m/frokost. 5 netter i Kiberg (homestay) med frokost og middag. Sightseeinger etter program m/inngangsbilletter. • Turleder fra Høyfjellspesialisten 
 
Ikke inkludert i prisen: Enkeltrom. Generelt drikkevarer + måltider ikke nevnt under "inkludert". 

REISEVILKÅR for VANDRING PÅ VARANGERHALVØYA
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om ukjente prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. 

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.