Yogatur i Sahara

Yoga og ørkenvandring i Sahara er en helt unik reise for både kropp og sjel. Ingen tidligere erfaring med yoga er nødvendig, da yogaøktene blir lagt opp til nivået i gruppen. Vi starter dagen med yoga for å vekke opp kropp og sanser under åpen himmel, og avslutter dagens vandring med en økt for ettertanke, ro og avspenning. Er du klar for en opplevelse for livet? 

Det er vi! 

Yoga-instruktør: Anne Sæthre

Pris: 23 500,-


Dag til dag program

Dag 1:
Avreise fra Oslo til Marrakech. Sjekker inn på hotell og spiser middag. Etter middag tar vi en tur inn til Djemaa el Fna, møteplassen i Marrakech hvor "alt" foregår.

Dag 2:
Etter frokost kjører vi gjennom storslått natur og fjellandskap til Quarzazate. (ca. 4 timer) Her har vi lunsj i en eksotisk restaurant. Vi fortsetter kjøreturen gjennom mange oase-landsbyer, før vi kommer forbi Zagora. Dette er siste by før sahara-ørkenen og startstedet for de tradisjonelle store ørkenkaravaner til Mali som varer 52 dager. Vår ørkentur starter ved Imnin Takkate -palmene. ( 4 timer) Her møter vi beduin-teamet vårt. De har satt opp teltleir, og det er klart for middag og overnatting. Før middag inntas, har vi først en liten økt med Yoga.

Dag 3:
Vi starter dagen med gode strekkeøvelser. Deretter strarter vår første dag av vår ørken-vandring. Vi går gjennom palme-plantasjer og berber-landsbyer. Dromedarene bærer alt utstyret vårt, og vi har kun vannflasken å passe på. Vi har lunsj i skyggen av trærne, og en lang avslappingstime etter maten er obligatorisk! Etter lunsj kommer vi ut i mer tradisjonell ørken-landskap. Når våre beduiner setter opp leiren, er det tid for å ri på dromedarer i ettermiddagssolen. Vi følger opp med kveldstmeditasjon som avslutning på en opplevelsesrik dag. Middag og overnatting i teltleir. (ca. 16km)


Dag 4:
Etter liten yoga økt spiser vi frokost og starter vandringen gjennom sand dyne-landskap i Jamare med små Tamaris-trær. Stillheten og roen i ørkenen kommer nærmere, og følelsen av karavane-liv i Sahara er sterk. Den lange lunsjpausen (på madrasser) under noen trær, ettermiddagsvandringen, yoga og kveldsbålet blir gjentakelser som gir ro i sinnet.(ca. 11km)

Dag 5:
Vi ønsker en ny dag velkommen og vekker kroppen med en deilig yogaøkt. Deretter blir det frokost og vi forstetter ørkenturen til vi kommer til et sten-platå. Vi er nå ved de nydelige sanddynene i Regabi. Vi går langs Draa elven, oaser og sanddyner. Om kvelden gjør vi en avslappende meditasjons øvelse og lar dagens siste inntrykk synke inn. overnatting i teltleir.(ca. 12km)

Dag 6:
Etter siste "Solhilsen" i ørkenen, starter spennende vandring i sand-dynene. Vi går mot M'ouzmou, ca. 4 timers vandring. Her får vi lunsj, tar farvel med beduinteamet, og kjører med bil til sivilisasjonen og Zagora. Her tar vi inn på hotell Pearl of Draa, som har svømmebasseng. Middag og overnatting på hotellet. (ca. 11km)


Dag 7:
Vi kjører tilbake til Marrakech, men har lunch-stopp i Quarzazate. Festiddag i Marrakech på en eksotisk restaurant. Overnatting på hotellet.

Dag 8:
Om formiddagen har vi en liten sightseeing i Marrakech med besøk i Souken, markedet hvor "alt" kan kjøpes. Om ettermiddagen starter vår hjemreise.

PS. Turen kan bli gjennomført med små endringer. 

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com
Prisen inkluderer:
T/r Oslo Marrakech
Vandreturen i Sahara med fullpensjon.
Hotell i Marrakech.
Middag på hotellet ankomstdag.
Beskrevet sightseeing i Marrakech
Festiddag i Marrakech på en eksotisk restaurant.
Norsk turleder Yoga instruktør

NB! Ikke inkludert:
Evt. overnatting for flytilslutning i Norge.
Vaksinasjoner og forsikringer.
Generelt drikke og tips til guider og bærere(ca 400kr.).                                                                             Enkeltromtillegg

SPRÅK:                                                                                                                                                                                Fransk, engelsk, berber og arabisk

VISUM:
Visum fås gratis ved ankomst.

VALUTA:
Diram. Enklest å ta med kontanter i USD eller Euro .

INNKJØP:
På Souk-markedet kan "alt" kjøpes. Her er masse bra ting, fra klær til arabisk pynt og antikviteter. Pruting er vanlig.

TEMPERATUR:
I ørkenen er det varme fine dager, og kjølige netter.
I Marrakech er det middels varme om dagen, og kjøligere kvelder.

REISEVILKÅR for Yoga-tur i Sahara
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 2.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.