Stok Kangri 6153moh

 og Taj Mahal

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter

Pris:  33 900,-  (basert på 8 min. deltakere)

Program:

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Ankomst Dehli. Vi flyr videre til Leh (3600moh), en spektakulær flytur med flott utsikt (ca 1,25time). I Leh tar vi det rolig for å tilvenne oss luften. Velkomstmiddag og overnatting på hotell.(F/L/M)

Dag 3: Sightseeing i Leh. Byen er den gamle hovedstaden i Ladakh, og her er flere palasser og fort. Vi besøker to kjente buddhistiske klostre, Shey og Thiksey, som gjør inntrykk med alle stupane, statuene og Thanka-malerier.
Leh ligger også langs den gamle Silkeveien, og byen har fremdeles handelstradisjoner. Flott å vandre i den fargerike bazaren! Overnatting på hotell i Leh. (F/L/M)

Dag 4: Vi kjører langs Indus-elven til Likir og starter dagens vandring. Vi passerer Sumdo-landsbyen og kommer opp til 3700moh før vi kommer ned til vakre Yangthang, en jordbruks-landsby. Etter landsbybesøk her, kjører vi tilbake til Leh. (3 timers gange) (F/L/M)

Dag 5: Denne dagen går vi først opp til Leh klosteret for en liten akklimatiserings-tur.Her er super utsikt til de snøkledde toppene og Stok Kangri.
Resten av dagen er det forberedelser til fjellturen.
(F/L/M)

Dag 6: Vi kjører mot Hemis klosteret til Shang Sumdo (3600m)(ca 2,5time). Her er campen vår, og etter å ha organisert oss i teltleiren, tar vi en liten akklimatiseringstur oppover åsen.
Overnatting i teltleir.(F/L/M)

Dag 7: Vandring til Shangphu (4300m) (ca 6 timer).Dette er en lett vandring oppover langs elven (3 timer). Vi stopper og har lunsj ved elvebredden. Etter lunsj er det igjen ca 2-3 times vandring slakt oppover bakkene til vi når campen vår. (F/L/M)

Dag 8: Trekking til Shang La Phu (4300m)(ca 6 timer).
Dagen starter i jevn stigning til vi når passet Shang La Pass (4880m). Underveis kan man ofte se ørn og murmeldyr. Fra passet åpenbarer det seg ny og vakker utsikt mot YhangYatse-fjell-kjeden. Vi starter nedoverturen i lett terreng, og etter lunsj-stopp og litt videre gange når vi campen vår. Te og kaffer venter. Senere kommer også dagens tre-retters-middag. (F/L/M)

Dag 9: Trekking til Matho Phu (4300m) (5 timer)
Dagen starter med en slak nedstigning for å krysse Tokpo-elven. Deretter åpner landskapet seg til gresskledde marker og godt beite for sauer og geiter. Lunsj-stopp. Herfra er det en liten stigning og vi når Matho Phu, dagens camp-plass. (F/L/M)

Dag 10: Trekking til Mankarmo (4400m) (ca 5 timer) via Matho La (4750m). Vi starter oppstigningen til passet, Matho La, og herfra får vi se nærmere på vårt mål Stok Kangri. Nedstigningen går i greit og åpent terreng og vi tar lunsj-stopp på passende sted. Deretter går vi videre over et lite pass før vi får øye på vår velkjente telt-leir. Her møter man fjellfolk som kan ha brukt en annen rute for å nå Stok Kangri, og her finnes en spesiell lokal cafe.
Vårt fortreffelige team er klare med kaffe/te og snacks. (F/L/M)

Dag 11: Vi går til Stok Kangri Base Camp (4900m) (ca 3 timer).
Etter jevn oppstigning kommer vi til Stok Kangri BC. Vi er ikke "alene" lenger, her vil andre grupper også være. Utveksling av topperfaring er interessant tema. Vi er nå nær målet og belager oss på en ekstra hvile/akklimatiseringsdag. (F/L/M) . Mulig vi går en liten tur oppover for å se nærmere på ruten til topps.

Dag 12: Akklimatiseringsdag og trening med klatreutstyr.
Denne dagen går vi kun en liten tur for å trene litt med klatre-utstyret. (stegjern, isøks, seler etc.) Etter lunch går vi gjennom alt utstyret/klær som skal brukes under toppturen.(F/L/M)

Dag 13: Toppdag! Stok Kangri (6153m)(ca 12 timer tur/retur). Turen begynner ved midnatt.
Ruten fra Base Camp starter først med en oppvarmingsbakke (150 høydemeter). Deretter går vi over en morene og ned til en isbre. Vi følger breen og går over ur og steinblokker for å nå syd-eggen som er starten til toppen. Eggen er lang og spektakulær! Topputsikten er super i alle retninger med Leh synlig i horisonten og Karakoram fjellene mot nord.
Veien tilbake tar ca 3,5 time. Trøtte, men glade når vi vår camp der teamet står klar med påfyll av mat og drikke. (enkelte dager trengs ikke stegjern) (F/L/M)

Dag 14: Ekstradag for toppen i tilfelle dårlig vær. (F/L/M) )

Dag 15: Så starter turen nedover til Stok Village. Dette er også en spektakulær tur langs en elv med stupbratte fjellvegger med spesielle farger og formasjoner. Herfra blir vi hentet med bil og kjører til Leh (3600m)(4-5 timers gange + 30 min. kjøring).
Avskjedsmiddag med teamet. Overnatting på hotel.(F/L/M)

Dag 16: Vi flyr fra Leh til Delhi tidlig på morgenen.
Deretter kjører vi til Agra, en flott tur der vi får et glimt av Indias grøderike områder(ca. 4 timer). Ved solnedgangen besøker vi kjente Agra Fort. (F/M)

Dag 17: Denne morgenen skal vi til det verdenskjente palasset,Taj Mahal, et sted som gjør mektig inntrykk. Vi starter tilbaketuren til Dehli, og får også en liten sightseeing her. Det kanskje mest interessanne er en riksha-tur gjennom det gigantiske markedet. Her kommer vi nær hverdagslivet i Dehli. Avskjedsmiddag.
Overnatting (F/M)

Dag 18: Hjemreise(F)

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer t/r Oslo/Delhi, Flyreise Delhi-Leh-Delhi, Norsk turleder med ekspertise for høye fjell, lokal engelsktalende guide, sertifisert klatreguide fra Nepal, kokk, lokale bærere og muldyr, telt, all campingfasiliteter, Alle inngangsbilletter til klostre, alle tillatelser, sightseeing i Delhi, Transport til Agra, sightseeing til Fort Agra og til Taj-Mahal, overnatting på hotell i Agra. Måltider i henhold til daglig program.(B = frokost, L = lunsj, D = middag) Alle inngangsbilletter/parkavgifter som trengs etter program. Alt klatreutstyr unntatt støvler og stegjern.
Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider.Visum

REISEVILKÅR for Stok Kangri

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.