Etiopia Simien-fjellene

Vandretur i Simien-fjellene/Ras Dasjen (4533m)

Reiseleder: Marit Andreassen/Cecilie Seim
Pris: 28 000,-


Dag 1:

Avreise fra Oslo.

Dag 2:
Ankomst Addis Ababa tidlig om morgenen,og vi flyr videre til Gondar (2227moh), den historiske byen i Etiopia og også utgangsbyen for vandreturen i Simien-fjellene. Her sjekker vi inn på hotell og har oss en god hvil før vi spiser lunsj. Senere på ettermiddagen får vi en interessann sightseeing til Gondar Castle, Gondar Bath og The Church, steder som alle står på Unesco`s liste. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 3:
Etter frokost kjører vi ut av byen og til Simien-fjellene.(ca 100km , ca. 3 timer) Her møter vi vårt lokale team, ranger,guider og muldyrkjørere. Vi starter i lett terreng langs en kløft med imponerede utsikt. De spesielle fjellformasjonene kommer til syne allerede her. Vi møter sannsynligvis store grupper med Gelada Baboon før vi ankommer Sankabar camp (3250moh)(9 kilometer). Her venter te og kaffe og teltene står klare. Middag, leirbål og overnatting i Sankabar.

Dag 4:
Vi går til Gich (3600moh)7-8 timer (ca.14 kilometer). Etter frokost vandrer vi videre langs kløften og kommer ned til Gich Abyss. Her er igjen vakker utsikt og et imponerende fossefall. Vi har flott lunsjsted langs elven Jinbar River, et sted man også kan ta en liten dukkert. Det er nå et par timers gange til campen, en camp som ligger i et vakkert åpent terreng. Rett før solnedgang går vi en kort tur til Kedadit (3760moh) for å se på solnedgangen, men kanskje mest for å se når enorme baboon-flokker kommer til kløftekanten og hopper/ruller nedover skrenten for å ta seg inn til en kjempestor grotte i fjellet hvor de overnatter.
Middag og leirbål i campen.

Dag 5:
Turen går til Chennek (3600moh)ca. 8 timer. (ca 18 kilometer) Fra Gich går turen over store sletter med lobelia-planter og vi når et utkikksted, Omet-Gogo (3926moh). Vi går så nedover til Jinbar elven før vi må opp igjen på andre siden av dalen til Inatye (4070moh). Igjen kommer vi til et svært åpent landskap og med utsikt som er formidabel. Siste del av dagturen er en lang nedstigning til Chennek. Her omkring gresser Walia ibex, en unik hjortelingende art.
Middag, leirbål og overnatting.

Dag 6:
Fra Chennek går vi til Ambiko (3200moh)ca 7-8 timer,(ca 18 kilometer) utgangspunktet for toppbestigning til Ras Dasjen. Vi starter tidlig om morgenen og går opp til Buwahit-passet (4200moh)Rett ved er Buwahit -toppen (4430moh). Om man synes det er langt/tøfft å gå opp denne dagen, så er det en flott mulighet å leie muldyr og ri. (kun kr. 300,- for en dag). Det er en lang, vakker, men tøff nedover-stigning til landsbyen Chiro-Leba. Dette er en meget tradisjonell fjell-landsby som gjør inntrykk med sitt hverdagsliv. Om vi er heldige får vi bli med på en "coffee-seremonie" i et lokalt hus.
Vandringen denne dagen er ikke over, vi går ytterligere nedover mot elven og får igjen en oppstigning (ca 400m) opp til vår camp, Ambiko. Denne campen ligger også i utkanten av en liten fjell-landsby.
Middag, leirbål og overnatting.


Dag 7:
Toppdagen! Vi starter turen mot toppen Ras Dasjen (4533moh) allerede kl. 04.00.(kan også ha med muldyr). Veien oppover går langs stier og kjerrevei, og vi når gjerne soloppgangen ved ankomst fjellovergangen der utsikten mot Ras Dasjen-området åpenbarer seg.
Det er ennå et godt stykke til toppen, men veien er enkel og grei. Vi går rundt Ras Dasjen på "baksiden" for å komme oss opp siste 30 metrene. Her er det litt klyving, men likevel helt overkommelig. Fra toppen er det 360 grader med utsikt, og vi har god tid til å spise lunsjpakken her om det er vindstille.
Veien tilbake til campen føles lang, men det er spennende å se landskapet vi har fulgt i mørket oppover. (9-10 timer, 22km).
Middag, leirbål og overnatting.

Dag 8:
Etter en god natts søvn, pakker vi sakene våre og går tilbake til landsbyen Chiro-Leba. (2-3 timer) Her blir vi hentet med jeep, og en lang kjøretur gjennom spektakulært fjell-landskap venter oss. (ca 3 timer) Vel ute av Simien-fjellene kjører vi videre tilbake til sivilisasjonen Gondar (ca 2 timer) og hotellet. Etter dusj og litt hvile får vi middag og en god natts søvn.

Dag 9:
Denne formiddagen tar vi det med ro ved bassenget og nyter hotellet, som ligger på toppen av en ås med utsikt over Gondar. Man kan også ta en liten tuk-tu (taxi) ned til sentrum. Lunsj på hotellet. Vi har rommet til vi sjekker ut for å dra til flyplassen og starte hjemreisen.

Dag 10:
Ankomst Oslo.

NB. Turen kan bli gjennomført med små endringer!

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


VERDT Å VITE:

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo- Etiopia. All transport etter program. Lokal flytur Addis Ababa-Gondar-Addis Ababa. Fjellturen i Simien m/full pensjon, parktillatelser, lokalt team og alt fellesutstyr. Sightseeing etter program m/guide, inngangsbilletter. Hotell overnattinger etter beskrivelse m/fullpensjon.

Prisen inkluderer ikke:
Vaksinasjon, forsikringer, visum, generelt drikke og tips. Leie av eget muldyr.

LITT OM TUREN:
Turen er en nydelig vandretur i greit terreng, uten store utfordringer om man har høydeskrekk. Det er kun ca 30 meter på slutten av toppdagen hvor det er klyving i en bratt fjellknaus.
Dagetappene er forholdsvis lange, men det positive er at man lett kan leie seg et muldyr og sitte på dette om man synes veien blir lang.
Her er varme dager, men nettene kan likevel være ganske kjølige.
Generelt kan sies at turismen i Simienfjellene bærer preg av å være under tidlig utvikling. Her er forholdvis få andre å treffe på.

SPRÅK:
Amharisk, tigrinja og litt engelsk

VISUM:
Visum er påkrevd og fås ved innreise (50 USdollar)

VALUTA: Birr. Enklest med kontanter i USD. Birr kan tas ut i minibank, men ofte er minibanker stengt.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

REISEVILKÅR for turen til Etiopia

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.:
"Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I.
det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 30 dager før avreise.
II.
forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.