Tre fjell i Afrika

MOUNT OLDOINYO LENGAI 3000m 

MOUNT MERU 4600M

MOUNT KENYA 5100m

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter/Cecilie Seim

Pris: 54 000,-

Dag til dag program:

Dag 1)
Fly fra Oslo til Kilimanjaro airport og tar inn på hotell i Arusha.

Dag 2)
Vi kjører med jeep gjennom masai-land til foten av Mt. Lengai. Underveis møter vi gjerne afrikas savanne-dyr, sebra, gaseller, sjiraffer og lignende. Fremme på masaai-hotellet nyter vi middagen og utsikten til det fantastiske fjellet som ruver i landskapet. 

Dag 3)
Kl. 02.00 om natten starter bestigningen av Mt. Lengai. Det er en lang og bratt sti til topps. Soloppgangen og utsikten herfra er overveldende. På toppen er det mulig at det ulmer nede i krateret. Noe lignede har de fleste aldri sett! Vel nede igjen kan vi gå til en foss og bade. Middag og overnatting.

Dag 4)
Etter frokost kjører vi til Lake Natron. Her er mange flamingoer og pelikaner. Sent om ettermiddagen er vi tilbake i Arusha.

Dag 5)
Vi starter Mt.Meru-turen. Vi går gjennom Arusha-parken og starter oppstigningen gjennom regnskogen til Miriakamba Hut. (2600m).

Dag 6)
Turen går videre oppover i åpent busklandskap. Mange sjeldne planter og nydelig utsikt! Ankommer Saddle Hut (3600m) etter noen timer. Ettermiddagstur til Little Meru (3 800m)

Dag 7)
Toppdag! (4600m). Vi starter ca. kl. 02.00 om natten med hodelykter. Vegetasjonen tar slutt, og vi går i grus og månelandskap. Et kjmpeflott krater kommer til syne, og grålysningen avdekker et utrolig landskap. Målet er å komme til topps ved soloppgang! Deretter går turen helt ned igjen til Arusha og til en herlig dusj på hotellet.

Dag 8)
Vi kjører til Nairobi. Her tar vi inn på hotell og nyter ettermiddagen ved bassenget eller baren. Middag og overnatting.

Dag 9)
Vi kjører vi til foten av Mt.Kenya og tar inn på et hotell. Fjellguiden vil ankomme og ha en briefing om fjellturen. Lunch og middag på hotellet.

Dag 10)
Vi kjører til Sirimon gate 2500m, utgangspunktet for vår vandring. Her møter vi bærerne, kokken og hans medhjelpere. Vandringen til Old Moses Camp 3300m er en fire timers tur på vei gjennom tett skog. Er man heldig kan man få øye på elefanter og bøfler. Vel oppe i leiren venter te og kjeks. Middag og overnatting i hytten.

Dag 11)
Turen går til Shiptons 4200m. Terrenget er lett, vi går i åpent landskap og naturen er overveldende. Her finnes mange unike plantearter, bl.annet kjemplobelier og Giant Senecia. Etter ca. 6-8 timer er vi fremme, og kokken tilbereder middag.

Dag 12)
Til Mc.Kinders Hut(4300m). Vi er nå like under de gigantiske toppene, Nelion, Bation og Lenana. I stedet for å gå rett opp på Lenana, velger vi å gå opp og rundt alle toppene før vår bestigning. Denne turen sies å være noe med det vakreste på Mt. Kenya. Vi går først opp ca. 400 m og over et pass. Deretter kommer vi ned til noen små vann i idylliske omgivelser. Lunchpause. Turen går igjen over neste pass og runder helt inn mot Nelion før vi går ned til hytten Mc Kinders. Dette er en flott akklimatiseringsdag.

Dag 13)
Toppdag! Vi vekkes ca. kl. 02.00, kler oss godt, og begynner oppstigningen til topps, utstyrt med hodelykter. Veien går først i lett terreng før vi starter en lang oppover-bakke. Etter ca. 3 timer når man The Austrian Hut. Deretter er det ca. 1 times gange til Lenanas topp 4985m. Soloppgangen herfra er nydelig! Nedoverruten går langs Chogoria. Denne ruten er kjent for sine vakre omgivelser. Lunchen blir servert av våre kokker ved et lite tjern nær Mintos-hytten. Etter ca. 7-8 timers tur fra toppen når vi vår teltleir. Deilig middag blir servert og vi hygger oss rundt leirbålet.

Dag 14)
Etter frokost har vi ca. en times gange til Chogoria-porten. Her kommer jeeper for å hente oss og kjøre oss ned ca. 27 km. Vi tar farvel med guider og bærere. Deretter blir vi kjørt til Sweetwaters safaripark. Her blir vi innlosjert i luksus-teltleir og får dusjet før vi kjører ut på safari. Middag med utsikt til savannens villdyr.

Dag 15)
Etter frokost drar vi igjen på safari. Parken inneholder mange løver, gaseller, nesehorn etc. Vi får også møte sjimpanser. Lunch i luksus-campen. Så går reisen tilbake til Nairobi. Middag på Carnivore, Kenya's beste viltrestaurant. Overnatting i Nairobi.

Dag 16)
Hjemreise.

Nb. Turen kan bli gjennomført med små endringer.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3500,-.
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


MOUNT OLDOINYO LENGAI, 3000m
Fjellet ligger i Tanzania, Rift Valley, ved Lake Natron i Ngorongoro høylandet. Det er masai-land, og fjellet er for dem "The Mountain of God". En masai viser oss vegen opp. Stien går i jevn bratt stigning (1200m), og når vi kommer opp ved soloppgang åpenbares et månelandskap. Fjellet er en aktiv vulkan, og det er stor mulighet for å overvære små lavautbrudd. Utsikten er enorm!

MOUNT MERU 4600M
Fjellet er regnet for å være Afrikas 4. høyeste fjell. Det ligger like utenfor Arusha, Tanzania. Turen oppover starter som safari, da man går gjennom Arusha-parken. Geværmann følger. Vi går gjennom ulike klimasoner; regnskog, busklandskap, morenelandskap, tundra og arktisk landskap. Her er karakteristiske vulkanske kratere, ganske bratt terreng, men teknisk enkelt. Et meget vakkert fjell!

MOUNT KENYA 5 100m
Fjellet er Afrikas nest høyeste fjell. Det ligger ca. 3 timers kjøring nord fra Nairobi. De to toppene, Batian og Nelion, er de høyeste, men krever teknisk is- og fjellklatring. Til Lenana -toppen 4985m kan man gå uten tekniske vanskeligheter. Veien opp går i interessant landskap, ulike klimasoner og med hundrevis av unike plantearter. Masse fugler og forskjellige dyr! Sies av mange å være Afrikas mest spennende fjell.

Prisen inkluderer t/r Oslo- Kilimanjaro airport/Nairobi/Oslo, all landtransport i følge program, Fjellturene/m fullpensjon, guider, bærere, parkavgifter. Safari/overnatting i Sweetwaters m/avgifter, fullpensjon. Middag på Carnivore. I Nairobi og Arusha overnatting B/B. Norsk reiseleder.
Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer og visum. Enkeltrom. Generelt drikkevarer til seg selv og tips til guider og bærere.

Språk: Kiswahili og engelsk

Visum: Er påkrevd for nordmenn i Tanzania (50$)og Kenya (50$), gyldig pass må medbringes. Visum kjøpes ved ankomst.

Valuta:: Tanzania-shilling og Kenya-shilling. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.
Tips til guider og bærere gies i USD.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke på fjellene.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Innkjøp: Makonde-skulpturer, batikk og malakittfigurer. Pruting er vanlig.

UTSTYRSLISTE
Temperaturen og været på fjellet kan variere veldig. Oldoinyo Lengai vil være varm, kanskje det blir litt kaldt rett før solen kommer opp. Mt. Meru har varme dager og kjølige netter. Siste stykket opp mot toppen kan ha temperatur under 0 grader før soloppgangen. Mt. Kenya vil være lik Mt. Meru, stort sett varme dager og kalde netter. Stiene kan være tørre og støvete eller fuktige og gjørmete. Vi kan starte en dagsetappe med sol og varme, men kan ende opp med vind, regn og kjølig luft. I klesveien må vi derfor være rustet for det meste. Turleder vil hver dag gi litt informasjon om egnet tøy for dagen.
Pakk fjellutstyret i ryggsekk eller skipssekk. Ha gjerne tøyet i plastposer, for det holder fuktighet ute. I Arusha og Nairobi vil vi kunne legge igjen det vi ikke ønsker å ha med på fjellturene.
Ta med:
Dagtursekk (minst 30 liter)
Vindtett bukse og vindjakke med hette
Regntøy
Flisjakke/tykk genser
Varm mellomtykk genser
To sett ull undertrøyer med lang arm
T-skjorter eller tynne skjorter
Stillongs
Bukse/joggebukse
Undertøy
Joggesko
Varme turstøvler
Sokker, tynne + tykke
Vindvotter eller strikkevotter + overtrekksvotter
Lue + skjerf
Shorts
Solhatt
Toalettsaker (gjerne våtservietter) + lite håndkle
Varm sovepose
Gåstaver
Vannflaske/termos
Solbriller og solkrem med høy faktor, solstift for lepper
Hodelykt med ekstra batterier
1 rull toalettpapir
Immodium, (fåes reseptfrie å apotek)
Druesukker, evt. nøtteblanding

REISEVILKÅR for Tre-fjell-tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling. Ved bestilling betales et depositum på kr 3500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det tas forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsatte hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.