Vulkantur til Chilensk Patagonia

Bestigning av fem vulkaner 
LONQUIMAY, LLAIMA, ANTUCO, VILLARRICAO OG CASABLANCA 

Reiseleder: Marit Andreassen
Pris:  41 000,- 


Dag-til dag - program:

1 dag:
Avreise Norge
2 dag:
Ankomst Santiago. Videre med fly til Temuco. Blir hentet på flyplassen og kjørt ca. 1.5 time til Malalcahuello. Innsjekking på Hostel.
3 dag:
Vi bestiger Longuimay-vulkanen. Ca. 6 timers tur. Overnatting Malalcahuelli.
4 dag:
Vi bestiger Llaima-vulkanen . Ca. 9 timers tur + en times kjøring. Overnatting i Malalcahuelli. 5 dag:
Vi kjører til Antuco og vandrer gjennom Los Angeles by,. Ca. 4 timers kjøretur + stoppet i Los Angeles. Ovrnatting i hostel.

6 dag:
Vi bestiger Antuco-vulkanen. Ca. 8 timers tur.

7 dag:
Vi kjører fra Antuco til Pucon, stopper i Temuco for lunch . Ca. 4 timers kjøring. Overnatting i hytter.

8 dag:
Vi bestiger Villarrica-vulkanen. Ca 8 timers tur.

9 dag:
Hviledag i Tucon. Her er mange aktiviteter, for eksempel hesteridning, varmekilder, bading i Villarrica-innsjøen.

10 dag:
Vi kjører fra Pucon til Aguas Calientes og overnatter i hytta " Termas Aguas Calientes" Her kan vi bade i varme kilider...

11 dag:
Bestige Casablanca-vulkanen og tilbake til hytten Ca. 5 timers tur.

12 dag:
Vi kjører til Niebla. I Niebla ligger flere spanske fort og slott bygget i det XVII -århundret. Her er mange gode fiskerestauranter. Ca. 4 timers kjøring. Overnatting på hotell.

13 dag:
Vi tar ferge til Macera-øyen. Her kommer kolonitiden nær, mange spanske bygninger.

14 dag:
For de som ønsker; slaraffenliv på strendene Enamorados og Los Molinos. Fest-og avskjedsmiddag i Valdivia!

15 dag:
Vi kjører til flyplassen i Temuco og starter hjemreisen.

16 dag:
Ankomst Norge.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comLonquimay Volcano 2890m:
Beliggenheten av denne vulkanen er i Malalcahello National Park og er av kategorien "Pacific Fire cord" (vulkaner med aktivitet ) Den fantastiske beliggenheten gjør at vi kommer nær "apeskogen" . Fra toppen får vi utsikt til mange andre vulkaner, til nydelige innsjøer og elver. En annen attraksjon på denne vulkanen er krateret; 800-meter langt og kanskje det største av alle kratere i Chilenske vulkaner.

Llaima Volcano 3125m:
Llaima Volcano er 3125 meters og det høyeste av dem vi skal bestige på turen. Beliggenheten er Conguillo Los Paraguas ( "paraplyene") National Park, som er gitt navn p.g.a paraply-formede trær. Nå for tiden er vulkanen I full aktivitet. Derfor er det viktig at vi bestiger toppen fra en side som gjør at vi unngår å puste inn de ille-luktende gassene. Krateret er ca. 200 meter I diameter, er svært dypt og har bratte vegger på innsiden. Meget spesielt og imponerende! Fra toppen vil vi også se mange vulkaner som stiger opp fra grønne sletter og innsjøer som gir opphavet til den giganiske Bio bio-elven.

Antuco Volcano 2985m:
Denne vulkanen reiser seg inne fra lagunen; Laguna de Las Lajas National Park. Innsjøen, "Laguna", er resultat av et vulkanutbrudd hvor lavaen blokkerte Lajas-elven og formet et slikt fantastisk panorama. Krater-toppen er ennå aktiv og gir en flott utsikt til omkringliggende innsjøer.

Villarrica Volcano 2840m:
Spetakulær, magisk og svært aktiv vulkan! Den rolige og fine oppstigningen tar oss til det gigantiske krateret hvor vi vil skue lava-eksplosjonene. Utsikten herfra er formidabel. Ikke tvil om at dette er kanskje en av turens største høydepunt.

Casablanca 1990m:
Casablanca blir også kalt "Sol-juvelen". Denne nydelige vulkanen ligger mellom Puyehue og Rupanco-innsjoen. Vulkanen er lett tilgjengelig og har ingen tekniske vanskeligheter.Prisen inkluderer:
Fly Bergen/Oslo-Santiago tur/retur. Fly Santiago- Temuco (Patagonia) tur/retur. All nødvendig landtransport. Alle parkavgifter. Måltider: alle frokoster, alle luncher ved vulkanturene, middag i Malalcahuelli, Antuco og Osorno-hytten. Festkveld i Santiago. Lokale, meget erfarne guider. Norsk turleder.

Prisen inkluderer ikke
Forsikringer, enkeltrom, måltider under kjøreturer for eksempel fra en vulkan til neste. Lunch/middag i Puchon, Valdivia og Niebla

Språk:
Spansk og engelsk

Visum:
Er ikke påkrevd for nordmenn i Chile, gyldig pass må medbringes.

Valuta:
Pesos. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.

Mat og drikke:
Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke i Chile.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise.
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

REISEVILKÅR for Vulkantur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.