Antiatlasfjellene

Litt om Anti-Atlas: Antiatlas fjellkjede, i Marokko, tilhører Atlas - fjellkjeden i nordvestlige Afrika. Antiatlas strekker seg fra Atlanterhavet i sørvest og nordvestover til Ouarzazate-høydene og videre øst til Tafilalt. Fjellkjeden har en lengde på 500 km som i sør grenser til Sahara. Antiatlas er et 1200-1500 m høyt platå som er adskilt fra Høye Atlas av en aktiv forkastningssone.

Litt om turen:
Turen er ikke teknisk vanskelig. Man bør være i alminnelig god form, vi går ca. 3-6 timer daglig, i både flatt og kupert landskap. Vi har lang hvile/spisepause ved lunsjen. Vi bærer kun en liten dagtursekk for kamera og vannflaske etc. Vi har følgebil med oss, og alt utstyret blir kjørt. De har med seg bord, stoler og stort spisetelt, men vi overnatter i telt. Skulle noen ønske å kjøre f.eks. etter lunchen, så er dette mulig.

Turleder: Marit Andreassen/Monica Valdes Carter evt. Cecilie Seim
Pris: Kr. 15 900,-

Dag til dag program:

Dag 1)
Fly fra Oslo og vi ankommer Agadir 4,5 timer senere. Vi tar inn på hotell og får oss en deilig middag.

Dag 2)
Agadir - Tafraoute (1200 m) - Aguerd n-Oudad painted Rocks valley (1200m) Det blir en 3 timers kjøretur til vi når Tafraoute. Her spiser vi lunsj og starter en fin og enkel vandring (ca. 2,5 time) i eksotisk landskap. Campen vår er satt opp ved ankomst, og vi tar en liten aperitif før middag. Leirbål og overnatting.

Dag 3)
- Aguerd-n-Oudad painted Rocks valley - Anergui (1800 m) Etter frokost starter vandringen igjen, og vi passerer nomader med geitflokkene sine som bor i området for sesongen. Vi passerer blomstrende mandel-lunder og Argan-lunder. Følgebilen venter oss med ferdig lunsj, og vi tar en siesta i etterkant. Om ettermiddagen passerer vi Berber-landsbyer, og vi vil også ha leir i nærheten av en slik. Kanskje vil det lokale teamet underholde oss med berbersang og dans etter middagen. (ca. 6 timers gange denne dag)

Dag 4)
Anergui (1800 m) -Aït Iften (1300 m)Denne dagen går vi langs sørsiden av Lkest mountains, og går ca. 300 m til Anergui passet (Tizi-n-Ouadou). Pikniklunsj. Deretter går ferden nedover igjen til neste dal Aït Iften (500 m). Følgebilen er på plass og har campen ferdig. Om ettermiddagen er det mulig å vandre omkring i de nydelige fjellhagene til landsbyboerne. Aperitif og middag. Leirbål og overnatting. (ca. 5 timers gange denne dag).

Dag 5)
Aït Iften (1300 m) - Ighil-n-Iblaghen (1300 m) Flott og spetakulær vandring i Ait Iften -dalen. Så krysser vi elven og følger landeveien til Aguerd-n-Ouzrou passet (1600 m). Her har vi lunsj og siesta. Deretter blir det å gå nedover i siksak til vi kommer til Aguerd-n-Ouzrou -landsbyen. Vi camper helt ned ved elven, hvor vi også ha mulighet for et bad. (Ca 5.5 timers gange denne dagen). 

Dag 6)
Ighil-n-Iblaghen (1300 m)- Inezgaren (1400 m) - Tizi-n- Tagdicht (1600 m) Denne morgene starter en spesiell fjellstigning på en sti som fører oss til en landsby som ligger på en fjelltopp. Det er en eldgammel rute bygget i fjellet, og det går i siksak oppover. Etter ca. en time er vi oppe, og vi undres over plasseringen av de mange flott byggverk som finnes her oppe. Så fortsetter vi opp til passet Tagdicht. Det mest overraskende er kanskje at her på passet møter vi vår følgebil, der teamet vårt står smilende og venter. Det blir servert en ekstra god lusj! Vi tar farvel med berber-teamet, og får en fantastisk kjøretur i vakkert landskap tilbake til Agadir. (ca. 3 timers gange denne dag)
Etter en 2,5-timers kjøretur er vi tilbake i Agadir, og sjekker inn på hotellet. Middag og overnatting.

Dag 7)
Etter frokost vil vi ha sightseeing i Agadir og omegn. Vi går også en tur i bazaren, hvor alt kan kjøpes... Det blir lunsj på hotellet.
Om ettermiddagen kan man ta en tradisjonell hammam og massasje med Argan-olje. Om kvelden blir det middag på en Berber-restaurant med underholdning.
Overnatting på hotellet i Agadir.

Dag 8)
Etter frokost er dagen fri til bading på standen eller i hotellets basseng. Noen vil handle eller sitte på en liten cafe og nyte livet. Om ettermiddagen blir vi kjørt til flyplassen for hjemreisen. Ankomst sent om kvelden i Oslo.


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

                                                                                                                                                                                      

Prisen inkluderer- Flyreise tur/retur Oslo-Agadir. Hotell i Agadir m/fullpensjon (unntatt avreisedag). Fullpensjon på vandreturen, guide, kokker og lokalt team med følgebil. Sightseeingtur i Agadir. Festmiddag i Agadir. Alle skatter og avgifter. Norsk turleder. ps. Turen kan gjennomføres med små endringer.

Ikke inkludert i prisen: Enkeltrom i Agadir. Generelt drikke og tips.

Litt om vandringen:er ikke teknisk vanskelig. Man bør være i alminnelig god form, vi går ca. 5-6 timer daglig, i både flatt og kupert landskap. Vi har lang hvile/spisepause ved lunsjen. Vi bærer kun en liten dagtursekk for kamera, en vannflaske etc. resten bærer dromedarene.

Overnatting:
På vandreturen overnatter vi i telt og vi har skumgummimadrasser. Er det store nok telt er det beregnet for to, men er de mindre får man et telt for seg selv. Teamet har med et mattelt hvor de lager mat og også et større oppholdstelt hvor vi samles for opphold og måltider.

Valuta:
Dhiram. Man kan ha med Euro i cash som veksles inn, eller man kan ta ut penger i minibank i Agadir.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det pleier ikke være problem forbundet med mat og drikke.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

REISEVILKÅR for Anti-Atlas-vandring i Marokko
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling. Ved bestilling betales et depositum på kr 2.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsatte hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.
Tilbake til innhold