Annapurna BC(4130m) 

+ Fishtail BC(3700m)

Turleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter

Pris: 45 500,-


DAG TIL DAG PROGRAM:

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst Kathmandu.
Kathmandu, hovedstaden i Nepal, er som et levende museum med pagoder og templer overalt, der eldgammel kultur er i harmoni med moderne kultur. Mange antyder at denne byen er den mest eksotiske de vet om. Vi tar en titt på byen og spiser middag på en koselig restaurant

Dag 3: Sightseeing.
Etter frokost har vi en sightseeing i Kathmandu. Vi besøker først Budnath, en enorm buddhistisk stupa, sies å være den største i verden. Deretter drar vi til Pashupatinath, hiduenes religiøse område hvor bl. annet likbrenning finner sted. Fakirer og hellige menn fra India er ofte å se her. Deretter besøker vi Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger.

Dag 4: Vi flyr til Pokhara (1400moh), en spektakulær flytur på ca 25min.
Her får vi en flott utsikt over Manaslu(8167m), Ganesh Himal(7422m),Langtang(7240m) og store deler av Annapurna kjeden. Vi sjekker inn på hotell, tar en liten båttur på Phewa Lake og går ut og spiser på en uterestaurant.

Dag 5: Trekking til Tikhenhunga (1540 moh) -5timer vandring med lunch underveis.
Vi starter fjellturen med en times kjøretur til Nayapul. Herfra går vi ca. fem timer før vi når Tikhenhunga. Trekkingen denne dagen går gjennom subtropiske skoger av rhondodendron-trær som står i full blomstring mars/april. Lunch underveis. Den siste etappen til Tikhenhunga fortsetter gjennom bambus skoger og små landsbyer.

Dag 6: Trekking fra Tikhenhunga til Ghorepani (2860 moh)- 7timer vandring med lunch underveis.
Stien videre går i trappetrinn som Annapurna området er så kjent for. Disse stiene er "motorveien" på fjellene hvor blandt annet gods mellom landsbyene blir fraktet. Vel fremme i Ghorepani kan vi nyte den overveldende utsikten til Dhaulagiri og Annapurna.

Dag 7: Trekking fra Ghorepani-Poon Hill(3200m)-Tadapani (2590moh) -7timers vandring med lunch underveis
Tidlig morgen går vi til Poon-hill hvor vi får en panoramautsikt til Mustang og Pokhara-dalene og også Nepals vestlige høyfjell. Å se soloppgangen fra Poon Hill regnes som en av de store høydepunktene på vandringen i området. Etter soloppgang går vi tilbake til Ghorepani, spiser frokost og fortsetter vandringen gjennom rhododendron-skoger til vi når Tadapani. Her er lange opp og nedoverbakker, noe Nepal er kjent for!

Dag 8: Trekking fra Tadapani til Chomrong (2170moh) -6timers vandring med lunch underveis.
Vi går på stier som fører oss gjennom nepalsk bondekultur og de typiske terrassene hvor det blir dyrket mais og ris. Målet for dagen er den lille sjarmerende landsbyen Chomrong som også er kjent for sin fantastiske utsikt!

Dag 9: Trekking fra Chomrong til Dovan (2560moh)-7timers vandring med lunch underveis.
Dagen starter nedover en lang steintrappesti, vi krysser elven nede i dalen og starter oppstigningen til Dovan der vi passerer bambus og rhododendron skoger på veien opp. Overnatting i Dovan.

Dag 10: Trekking fra Dovan til Fishtail BC (3700moh) -6-7timers vandring med lunch underveis
Vi starter oppstigningen til AnnapurnaBC med en overnatting på Fishtail BC underveis. Her er det fanastisk utsikt over Annapurna sør, Annapurna 111, Annapurna 1, Gangapurna, Gandarvachuli og Fishtail selv.

Dag 11: HØYDEPUNKTET, vi går til AnnapurnaBC(4130m) og deretter videre ned til Bamboo (2100moh) -8timers vandring med lunch underveis
I dag kommer vi til vårt hovedmål, Annapuna Base Camp. Det er herifra fjellklatrere fra hele verden starter den teknisk vanskelige toppekspedisjon av Annapurna 1, verdens 10.høyeste fjell. Vi starter trekkingen tidlig morgen for å se soloppgangen over Himalaya fra Annapurna BC. Her tilbringer vi en del timer og nyter utsikten av majestetiske Annapurna. Vi vender nesen tilbake og starter trekkingen til landsbyen Bamboo hvor vi skal tilbringe natten.

Dag 12 Trekking fra Bamboo til Jhinu Danda -7timers vandring med lunch underveis
Vårt mål for dagen er den trivlige lille landsbyen Jhinu Danda. Vi følger elven og går oppover til landsbyen Chomrung. Her spiser vi lunch og fortsetter nedover mot Jhinu Dande mens vi nyter en spektakulær utsikt over den fantastiske grønne dalen.

Dag 13 : Trekking fra Jhinu Dande til Australian Camp (2100moh)-7-8timers vandring med lunch underveis
Turen fra Jhinu Danda til Australian Camp går gjennom lette stier som krysser landsbyer, jord-terrasser og skog av furu. Vel fremme på Austalian Camp er det bare å nyte den gode atmosfæren denne campen har.

Dag 14: Trekking fra Australian Camp til Kande(1 time). Der blir vi hentet og kjørt tilbake til Pokhara(1 1/2time)
Her tar vi inn på hotell og kan slappe av ved bassenget.

Dag 15: Flyr til Kathmandu
Fridag i Kathmandu. I dag blir det anledning til shopping i eksotiske Kathmandu, evt. ta en times massasje (ca.kr. 250 pr. time) eller bare nyte siste dagen i Nepal. Avskjedsmiddag om kvelden.

Dag 16: Avreise Kathmandu

Dag 17: Ankomst Norge

Nb! Turen kan bli gjennomført med små endringer.


Klikk her for Kontakt/Påmelding:

Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comMer om turen:
Annapurna-regionen i Nepal er kåret til et av verdens aller vakreste turområde, med god grunn. Området er et av de mest uberørte i verden, og kan skryte av sin vakre samling av flere 7000 og 8000meters høye snødekte fjelltopper. Utsikten hvor enn du går i området er intet annet enn en spektakulær opplevelse.Dronningen av fjellene er Annapurna 1, som er det tiende høyeste fjellet i verden med sine 8091moh.
I senere tid er det kommet landeveier i området, et stort fremskritt for lokalbefolkningen. Dette er bra for dem for å få fraktet varer og også en sikkerhet for oss om man trenger evakuering.
Under vandringen bor vi i lokale lodger, på tomannsrom. Standarden er enkel, men god. Maten er også overraskende god og variert.
Denne turen gir deg god tid til å utforske, møte lokalbefolkningen og lære mer om deres mangfoldige kultur. Du vil snart lære hvorfor Annapurna Range er et av de mest populære stedene for trekkere i Nepal. Den utrolige nærheten og majestetiske opplevelsen av fjellene gjør området til et av de mest minneverdige stedene i verden.
Er det ikke på tide å komme og se selv?

Prisen inkluderer
T/r Oslo Kathmandu. All landtransport i Nepal. Trekking-tillatelser og parkavgifter, samt fullpensjon på trekking i Annapurna-området. Lokale guider og bærere. Flytur T/r Pokhara Kathmandu. I Kathmandu og Pokhara hotel b/b, men velkomstmiddag første kveld og avskjedsmiddag siste kveld. Sightseeing i Kathmandu med alle inngangsbilletter. Norsk guide med ekspertise for høyfjell.(min. 6 personer)

Prisen inkluderer ikke:
Forsikringer. Visum (50$) Generelt drikke og tips til guider og bærere. Enkeltrom

Språk:
Nepali og engelsk

Visum:
Er påkrevd for nordmenn, kan kjøpes på flyplassen i Kathmandu ved ankomst(50$). Gyldig pass må medbringes.

Valuta:
Nepalsk Rupi. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.

Mat og drikke:
Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke i Nepal. Friske salater bør unngås.

Vaksinasjon: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. 
https://www.reisemedisin.no/ finner du nyttige reiseråd.

Innkjøp:
Sportsutstyr, håndvevde tepper, antikviteter etc.

Overnatting i fjellet:
Overnatting er i fjellfolkets lodger. Enkel standard.

REISEVILKÅR for Nepal

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3 500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.