Mount Kenya(5100m)

+ SAFARI

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter/Cecilie Seim
Pris:  44 000,- 

DAG TIL DAG PROGRAM FOR Mt. KENYA-TUR:

Dag 1:
Avreise Norge, ankomst Nairobi. Overnatting i Nairobi.

Dag 2:
Vi kjører ca. tre timer til Mountain Rock Lodge og sjekker inn. Vi har en rolig og avslappede dag. Fjellguiden vil ankomme og ha en briefing om fjellturen. Lunch og middag på lodgen.

Dag 3:
Vi kjører til Sirimon gate 2500, som er utgangspunktet for vår vandring. Her møter vi bærerne, kokken og hans medhjelpere. Vandringen til Old Moses Camp 3300 er en fire timers tur på vei gjennom tett skog. Er man heldig kan man få øye på elefanter og bøfler. Vel oppe i leiren venter te og kjeks. Middag og overnatting i hytten.

Dag 4:
Turen går til Shiptons 4 200m. Terrenget er lett, vi går i åpent landskap og naturen er overveldende. Her finnes masse unike plantearter, som kjemplobelier. Klippegrevlingene blir flere og flere etter som vi nærmer oss Shiptons hytten. Etter ca. 6-8 timer er vi fremme og kokken har tilberedt mat. Middag og overnatting

Dag 5:
Vi er nå like under de gigantiske toppene, Nelion, Bation og Lenana. I stedet for å gå rett opp på Lenana, velger vi å gå opp og rundt alle toppene før vår bestigning. Denne turen sies å være noe med det vakreste på Mt. Kenya. Vi går først opp ca. 400 m og over et pass. Kommer ned til noen små vann i idylliske omgivelser. Lunchpause. Turen går igjen over neste pass og runder helt inn mot Nelion før vi går ned til hytten Mc Kinders 4300. Dette er en flott akklimatiseringsdag. Middag og overnatting på hytta.

Dag 6:
Vi vekkes ca. kl. 02.00, kler oss godt, og begynner oppstigningen til topps, utstyrt med hodelykter. Veien går først i lett terreng før vi starter en lang oppover-bakke. Etter ca. 3 timer når man The Austrian Hut, og vi tar en kopp te her. Deretter er det ca. 1 times gange til topps. Soloppgangen herfra er nydelig!! Nedoverruten går langs Chogoria. Denne ruten er kjent for sine vakre omgivelser. Lunchen blir servert av våre kokker ved et lite tjern nær Mintos-hytten.

Etter ca. 7-8 timers tur fra toppen når vi vår teltleir. Deilig middag blir servert og vi hygger oss rundt leirbålet.

Dag 7:
Etter frokost har vi ca. en times gange til Chogoria-porten. Herfra kommer jeeper for å hente oss og kjøre oss ned ca. 17 km. Andre jeeper står og venter på oss her og vi tar farvel med guider og bærere. Deretter blir vi kjørt til Sweetwaters safaripark. Her blir vi innlosjert i luksus-teltleir, får dusjet og spist godt. Safari om ettermiddagen. Middag med utsikt til savannens villdyr!

Dag 8:
Etter frokost drar vi igjen på safari. Parken inneholder mange løver, gaseller, nesehorn etc. vi får også møte sjimpanser. Lunch i luksus-campen. Så går reisen tilbake til Nairobi. Middag på Carnivore, Kenya's beste viltrestaurant. Overnatting i Nairobi.

Dag 9:
Avreise til Norge. Ankomst Norge om kvelden.

Nb. Turen kan bli gjennomført med små endringer.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comPrisen inkluderer
t/r Oslo/Kenya, all landtransport i følge program, Mt. Kenya-tur, guider, bærere, kokker, parkavgiftene i fjellet, all mat på fjellet. Overnatting m/fullpensjon på Sweetwaters, parkavgiften. Middag på Carnivore. I Nairobi hotell B/B. NB. Ikke inkludert: Vaksinasjoner, forsikringer og visum. Enkeltrom. Generelt drikkevarer til seg selv og tips til guider og bærere.

Språk:

Kiswahili og engelsk
Til toppen

Visum:
Er påkrevd for nordmenn i Kenya, gyldig pass (også for returen) må medbringes. Visum kjøpes ved ankomst. (50$)

Valuta:
Kenya-shilling. 1$ tilsvarer ca.80 Ksh. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.
Tips til guider og bærere gies i USD.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke på fjellet.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Innkjøp:
Makonde-skulpturer, batikk og malakittfigurer. Pruting er vanlig.
Oppstår problemer, vil reiseleder forsøke å løse dem så godt det lar seg gjøre.

UTSTYRSLISTE FOR Mt. KENYA
Temperaturen og været på fjellet kan variere veldig. Siste stykket opp mot toppen kan ha temperatur fra 0 grader ned til -10 grader celsius. Stiene kan være tørre og støvete eller fuktige og gjørmete. Vi kan starte en dagsetappe med sol og varme, men kan ende opp med vind, regn og kjølig luft. I klesveien må vi derfor være rustet for det meste. Vi har bærere for vårt utstyr. Pakk fjellutstyret i ryggsekk eller skipssekk. Ha gjerne tøyet i plastposer, for det holder fuktighet ute. Dagtursekk (minst 35 liter) Vindtett bukse og anorakk med hette Regntøy evt. regn-ponco Flisjakke /tykk genser To sett ull undertrøyer med lang arm T-skjorter eller tynne skjorter 2 stillongs Bukse/joggebukse Undertøy Joggesko Varme turstøvler Sokker, tynne + tykke Vindvotter eller strikkevotter + overtrekksvotter Lue + skjerf Shorts Solhatt Toalettsaker (gjerne våtservietter) + lite håndkle Varm sovepose Termos Solbriller og solkrem med høy faktor, solstift for lepper Lommelykt med ekstra batterier 1 rull toalettpapir Imodium, (fåes reseptfrie å apotek) Druesukker, "rett i koppen", evt. nøtteblanding Gåstaver
Til toppen

REISEVILKÅR for Mt. Kenya tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3 500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.