Vandretur i Everest-området + safari i Chitwan

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter

Pris: kr. 47 000,-

Dag til dag-program:

Dag 1: Avreise fra Norge

Dag 2: Ankomst Kathmandu. Etter innkvartering på hotell går vi ut i byen og ser på livet. Vi spiser middag på en koselig restaurant.

Dag 3: Sightseeing i Kathmandu. Vi kjører til Pashupatinath, det største og viktigste hindutempel i Kathmandu. Deretter går turen til Bodhnath, en av de største stupaene i verden. Vi besøker også bydelen Patan hvor de selger tepper, og Bhaktapur som har utrolig mye gammel arkitektur. Om kvelden forbereder vi oss til fjellturen. Om kvelden går vi på en meget spesiell restaurant der vi får nasjonal festmiddag. Vi blir underholdt med danser fra ulike folkegrupper i landet.

Dag 4:Vi reiser med småfly opp til Lukla som ligger 2827 m.o.h. Her møter vi bærerne og guidene våre. Vi går til Phakding 2600 m.o.h., en lett vandring.

Dag 5: Vi går til Namche Bazar (3446 m.o.h). Denne fjell-landsbyen blir kalt sherpaenes hovedstad. Her er bl.a. et av verdens høystliggende postkontor, og her kan man handle, f. eks. strikkede plagg av jakoksegarn.

Dag 6: Denne dagen bruker vi til akklimatisering. Vi går på tur i området, prøver å komme oss litt opp i høyden. Her vil vi også få en nydelig utsikt til Mount Everest.

Dag 7: Vi vandrer videre blant rhododendronbusker i storslått natur til vi når Tengboche(3867 m.o.h.). Her ligger et buddhistkloster. Vi er nå "omringet" av kjente fjell som Ama Dablam (6430 m.o.h), Kang Taiga(6685 m.o.h.), Taboche(6542 m.o.h.) og Khumbila(5761 m.o.h.). Selve leiren ligger vendt mot Mount Everest(8848 m.o.h.), Lhotse(8501 m.o.h.) og Nuptse(7879 m.o.h.). Er vi heldig, får vi en vakker solnedgang over fjelltoppene.

Dag 8: Turen går til Khumjung(3780 m.o.h.). Her har den kjente Everestveteranen, Hillery, besørget både en skole og et sykehus. I denne landsbyen blir en hodeskalle av et uidentifisert vesen oppbevart, og det spekuleres mye om hodeskallen tilhører den avskyelige snømannen...

Dag 9: Vi starter nedturen, går forbi Namche Bazar og like til Chumo(ca. 2700m.o.h.).

Dag 10: Denne dagen går vi til Lukla, hvor vi har en avskjedsfest med våre bærere og guider.

Dag 11: Vi reiser med småfly tilbake til Kathmandu. Om ettermiddagen shopping.

Dag 12: Etter frokost gjør vi oss i stand til å starte safarien. Vi flyr ned til Chitwan, til slettelandet i syd-Nepal. Allerede om ettermiddagen begynner safarien. Nesehorn er vanlig å se, og også ulike arter antiloper og eksotiske fuglearter. Er vi heldig, kan vi også få øye på leopard, tiger og krokodiller.

Dag 13: Etter frokost drar vi på kanotur og ender opp inne i jungelen i en "avansert" teltleir. Her skal vi overnatte. Vi har jeepsafari og jungelwalk. Solnedgangen er en opplevelse.

Dag 14: Vi drar tilbake til lodgen. Safari på elefantryggen og videre slaraffenliv. Vi kjører også tur med oksespann for å møte lokalbefolkningen, taruene.

Dag 15: Vi starter dagen med en tidlig-morgen-safari. Etter en bedre frokost flyr vi tilbake til Kathmandu.

Dag 16: Formiddag er det tid til shopping i Kathmandu. Om ettermiddagen avreise til Norge.

Dag 17: Ankomst Norge


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comPrisen inkluderer:
T/r Oslo Kathmandu. Fly t/r Lukla. Fly t/r Chitwan
Trekking-tillatelser og parkavgifter, samt fullpensjon på trekking i Everest-området.
Safari i Chitwan med fullpensjon I Kathmandu hotel b/b. Velkomstmiddag dag 2. i Kathmandu
Sightseeing i Kathmandu.
Norsk guide

Prisen inkluderer ikke:
Vaksinasjoner og forsikringer. Flyplassavgift
Visum
Generelt drikke og tips til guider og bærere.

Litt om Nepal
I de høye Himalaya-fjellene ligger kongedømmet Nepal med ca. 20 mill. innbyggere. Det er et fascinerende land på mange måter og ønsket om å komme tilbake til landet er ofte stort etter en reise. Landet har en "lang" historie, en fargerik kultur, spennende mennesker, nydelig natur og en av de beste vandringsmuligheter på jorda.
Nepal`s historie er nært knyttet til dets geografiske beliggende; mellom Indias fruktbare sletter og Tibet`s ørkenaktige platå. Dets posisjon mellom India og Kina har til tider betydd at landet kunne spille en mellom- og formidlerrolle mellom de to stormaktene. Andre tider har Nepal blitt invadert. Innenlands viser historien en dynamikk hvor småbyer i fjellskråningene kjempet mot hverandre om makten. Byene i Kathmandudalen, Kathmandu, Patan og Bhaktapur bærer ennå preg av den konkurransen som en gang utspant seg mellom mini-kongedømmer. Fra å ha et kongedømme der kongen og hans hoff regjerte, har landet i dag utviklet et demokrati.
Religionen i Nepal er både hinduisme og buddhisme. Ofte er det vanskelig å skille dem, fordi mange har blandet de to religioner. Fjellfolkene og de tibetanske flykningene i landet er buddhister. Offisielt er Nepal et hinduistisk land; det eneste i verden.
Bak templer og palasser i Kathmandudalen, over fjellene som omkranser denne dalen, ligger de virkelig store fjellene. Blant de mange flere-tusen-meters-høye fjellene finner vi verdens høyeste; Mount Everest eller Sagamata som nepaleserne selv kaller dette mektige fjellet som rager 8848 meter over havet.
Fjellene har virket som en magnet på fjellklatrere fra hele verden. Heldigvis trenger du ikke å være verken profesjonell fjellklatrer, sherpa eller hete Hillary for å nå inn til dem. Med litt pågangsmot og bra helse kan de fleste besøkende vandre i stiene som leder inn og opp i varierende høyder av Himalaya-massivet.
Fjellvandring eller "trekking" er ikke den eneste aktivitet Nepal har å by på. Landet har også rafting-muligheter og sykling i fjellet er blitt svært populært. I den sydlige del av landet, på slettene langs grensen til India ligger Royal Chitwan National Park. Her er både jungel og savanner hvor du kan dra på safari. En populær måte å se villdyra på er å sette seg på elefantryggen og la den lede deg rundt i "bushen". De mer vågale kan dra på jungel-walk med erfarne lokale guider. Den bengalske tigeren er kanskje den mest spesielle dyrevarianten her, men leopard, nesehorn, krokodiller og gaseller er også spennende å "jakte" på.
Til tross for fattigdom, et liv i enkelhet og der sykdom og nød er faste følgesvenner, er nepaleserne utrolig entusiastiske. Deres hjertelige frememtreden er kanskje det som setter de dypeste spor hos dem som har besøkt Nepal.


SPRÅK:                                                                                                                                                                                           Nepali og engelsk

OVERNATTING:
I fjellet overnatter vi i lodger, hos sherpaene . Stort sett dobbeltrom. Standarden er forholdsvis enkel.

VISUM:
Visum er påkrevd, og kjøpes ved ankomst Kathmandu(30USD). Ta med et passfoto.

VALUTA:
Rupi. Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l. Ved utreise betales ca. 17 USD. i flyplassavgift.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

INNKJØP:
Tibetanske og nepalske tepper. Utskjærte trefigurer. Sportsutstyr. Pruting er vanlig.

TEMPERATUR
På fjellet mars- april og okt. - nov: Max rundt 20 plussgrader. Minimum ca. 5 plussgrader. Om natten kan det synke til 0 grader. Over 3500m ca. 12 grader pluss dagtid, og 1-10minusgrader om natten. Kan være stor variasjon.
I Kathmandu: Max, rundt 25 grader. Minimum rundt 12 grader.

UTSTYRSLISTE FOR FJELLTUREN:
Varmt tøy som for norsk fjellvinter, kanskje litt ekstra: Undertøy, 2 stillongs, sokker, votter, lue, vindtett/vanntett bukse og jakke, ullklær.(Kveldene kan være ganske kjølige, og høyden gjør at det også føles ekstra kaldt). Joggesko og turstøvler. Sokker. Shorts. Sovepose. Solbriller og solkrem med høy faktor. Vannflaske. Lommelykt. Toalettpapir. Våtservietter. T-skjorter og solhatt. Litt snop, "Rett i koppen", druesukker etc. Imodium (fåes reseptfritt på apoteket), plaster mot gnagsår. Sviptursekk. Fjellutstyret pakkes i ryggsekk evt. skipssekk og bæres av bærerne. 


REISEVILKÅR for Nepal-tur

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Prisen inkluderer:
Flyturen t/r Oslo - Nepal på økonomiklasse, fly/helikopter t/r Lukla. Trekkingtillatelser, parkavgifter, samt fullpensjon på trekking i Everestområdet. Safari i Citwan med fullpensjon. I Kathmandu hotel B/B. Sightseeing i Kathmandu. All nødvendig transport. Norsk reiseleder.

Prisen inkluderer ikke:
Vaksinasjoner og forsikringer. Flyplassavgifter, visum. Lunch/middag utenom trekkingen og safarien. Generelt drikke og tips til guider og bærere. Enkeltromtillegg, avbestilling-, reise og sykeforsikring.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten