Darjeliing/Bhutan

Reiseleder: Marit Andreassen eller Monica Valdes Carter

Pris: 49 900,-

Dag til dag program:

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Delhi - Bagdogra - Siliguri. Vi flyr til Bagdogra med nydelig utsikt over Himalaya kjeden. Tillater været det vil vi se flere 8000 meters topper; Dhaulagiri, Annapurnas, Manaslu, Cho Oyu, Everest og Makalu. Vel fremme i Bagdogra møter vi våre lokale guider og kjører til hotellet vårt i Siliguri (40min). Siliguri er en viktig handelsby i India. På ettermiddagen besøker vi et lokalt marked.

Dag 3: Jungelsafari med damptog. Jungelsafarien tar oss gjennom Mahananda og tilbyr fantastisk utsikt over dalen fra Tindharia. Safarien er en opplevelse for naturelskere. Jernbanesporet krysser motorveien og går inn i skogen på steder som gjør denne turen til en virkelig fascinerende tur. På Rangtang vil vår jeep plukke oss opp og kjøre til Goomtee teplantasje hvor vi besøker Goomtee Bungalow. The Gooomtee Bungalow ble bygd av Mr. Henry Montgomery Lennox som en bolig for sin familie. Han valgte den flotteste beliggenheten med strålende utsikt til alle kanter. Her har vi lunsj og ser nærmere på teplantasjen.

Dag 4: Besøke en te plantasje, en te fabrikk og lage din egen te. Denne dagen besøker vi tehager og får se teplukking av de lokale arbeidstakere og besøker senere fabrikken for å oppleve prosessen med å lage te. Vi vil også delta i te smaksprøving. Om ettermiddagen kjører vi til Darjeeling. Byen Darjeeling ligger 2134 moh. i åsene opp mot Himalaya. I Europa ble Darjeeling kjent på 1800-tallet som en av de engelske koloniherrenes mest populære «hill stations» - feriesteder i åsene opp mot Himalaya, der de trakk seg tilbake for å unngå den varmeste tida om sommeren og de farlige sykdommene som fulgte med.

Dag 5: Sightseeing i Darjeeling. Etter frokost tar vi en sightseeingtur til noen av attraksjonene rundt Darjeeling. Vi besøker blant annet Himalayan fjellklatringsinstitutt (HMI), som har en flott og intressant samling av utstyr som i tidlige år ble brukt til toppbestigninger av høye fjell. Like ved ligger en Zoo hvor vi får sett røde pandaer og snøleoparder. I området er også det tibetanske flyktningssenteret, hvor håndverk kan bli funnet til svært rimelige priser. Etter lunsj slapper vi av i hotellets hage eller går rundt i byens mange fargerike basarer.

Dag 6: Damptog-tur til Ghoom og videre med bil til Bagdogra. Etter frokost tar vi oss en tur med et damptog som er bygget mellom 1879 og 1881. Denne fascinerende togturen tar oss gjennom spennende landskap og markeder. Toget har et stopp ved den berømte Batasia-løkken som er et minnesmerke for de modige Gurkha-soldatene. Vi går av toget på Ghooms stasjon, som er en av de høyeste jernbanestasjonene i verden. Herfra drar vi til Mirik og videre til Bagdogra.
Transfer av bil: 100km

Dag 7: BHUTAN. Vi flyr til Paro, Bhutan. Flyturen i seg selv er en spektakulær opplevelse da vi flyr over fjellkjeden Himalaya, og får et glimt av verdens høyeste topper. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Deretter tar vi oss en tur til Ta Dzong, museet som er regnet for å være et av de flotteste historiske museer i Asia. Vi besøker også Kyichu Lhakhang, et verdenskjent nydelig utsmykket kloster. Vi drar til ruinene Drukgyal Dzong, et tidligere fort/kloster. Er vi heldig er det lokale markedet åpent og opplever hverdagslivet her. Overnatting Gangtey Palace.

Dag 8 og 9: Sightseeing i Thimphu. Vi får med oss det meste av det Thimphu har å by på. Det lokale liv og hverdagen til Bhutanere, kjente museer, klostre og fort. Her er det utrolig mange intressante opplevelser, vi bruker derfor 2 dager i denne byen.
Steder vi er innom:
-National Memorial Chorten
-The School of Arts and Crafts (National Institute of ZorigChusum)
-The National Institute of Traditional Medicine
-The Folk Heritage Museum
-The Textile Museum
-ChangangkhaLhakhang
-Besøke en liten familiebedrift
-Tashichhodzong

Dag 10: Thimphu-Punakha. Vi kjører fra Thimphu til Punakha, den historiske hovedstaden i Bhutan. Vi kjører over Dochula-passet(3080m), hvor vi får fantastisk utsikt over de høye toppene i øst-Himalaya. Videre kjører vi gjennom frodige områder med blandt annet blomstrende rhododendron, magnolia og banantrær. I Punakha besøker vi palasset av "Lykke", PunakhaDzong.
Etter lunch går vi en liten vandretur gjennom en landsby og risterasser og kommer til ChimiLhakhang (Temple of Fertility). Overnatting på hotell.
Transfer av bil: 77km, 3,5t. 

Dag 11: Punakha til Paro via Wangdue. Denne dagen skal vi ende i Paro via WangduePhodrang. Her besøker vi fortet, WangduephodrangDzong. Dagens kjøretur tar oss også gjennom jordbruksområder og vi besøker Tachogang Monastery før vi når Paro.
I tillegg vil dagen by på mange eksotiske opplevelser.
Transfer av bil: 144km, 4,5t.

Dag 12: Trekking til Taktshang
Trekkingtur(frivillig) til Taktshang 3200m (Tiger's Nest), 5 timer tur/retur.
Taktshang ligger ved en bratt klippe, og er et av de mest kjente buddistiske helligdommer/klostre i Himalaya.

Dag 13: Tidlig morgning kjører vi til Paro(1time) og flyr til Delhi der hjemreisen starter.

Dag 14: Ankomst Norge.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer • Flyreise Oslo- Dehli-Oslo Flyreise Dehli-Bagdorge, Badorga-Paro, Paro -Dehli • Alle lokale transporter Alle hotellovernattinger m/fullpensjon • Norsk turleder ved mer enn 6 deltakere. • Engelsktalende guide. . Sightseeinger etter program • Lokale obligatoriske skatter og avgifter i Darjeelin/Sikkim, Avgifter for Bhutan                                                           

Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider.Visum 

REISEVILKÅR for Darjeeling/Bhutan

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.