Bhutan fjelltur

Jumolhari Trek + Tigers Nest 

Reiseleder: Monica V. Carter, Cecilie Seim eller Marit Andreassen                                                                                 Pris: 57 900,-

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Ankomst Kathmandu.
Kathmandu, hovedstaden i Nepal, er som et levende museum med pagoder og templer overalt, der eldgammel kultur er i harmoni med moderne kultur. Mange antyder at denne byen er den mest eksotiske de vet om. Vi tar en titt på byen og spiser middag på en koselig restaurant. Overnatting på hotell.

Dag 3: Flyr til Paro(Bhutan) tidlig morgen. Vi flyr til Paro med nydelig utsikt over Himalaya kjeden. Tillater været det, vil vi se flere 8000 meters topper, deriblandt dronningen selv, Mt. Everest. Vel fremme i Paro møter vi våre lokale guider og kjører til hotellet før vi har en liten sightseeing i byen. Vi besøker blandt annet Kyichu Lhakhang, et verdenskjent nydelig utsmykket kloster. Middag og overnatting på hotell.

Dag 4: Fjellturen starter. Etter frokost kjører vi til Shana(ca.2t) før vi starter første etappe på Jumolhari trek. Vi går til Thangthangkha(3610m), vår første camp. Dette er den lengste dagen på turen, vi går i lett terreng med mange oppover- og nedover bakker før vi fortsetter siste del oppover ved elven. Herfra kan vi få det første glimt av majastetiske Mt. Jomolhari, 7326moh. Gåtid: 7-8t. Distanse: 22km.


Dag 5: Thangthangka - Jangothang Vi fortsetter oppover elven hvor dalen utvider seg og åpner utsikten for et spektakulært område omgitt av høye fjellsider og snødekte topper. Et par yak-gjeterfamilier har base her i dette området, og er vi heldige får vi kjøpe litt yakost fra dem eller spiser lunch i et av deres enkle, tradisjonelle hjem. Teltleir ved Jangothang(4080m), en av de vakreste campingplassene i Himalaya.

Dag 6: Jangothang Excursion Etter frokost kan man velge om man vil være med å gå innover mot Jumolhari, en tur med fantastisk utsikt mot dette vakre fjellet, + utsikt over Mt Jichu Drake i nord og mange ubestegede topper og fjellrygger mot sør. Er du fiske-intressert, kan du stoppe ved vannet Tsophu og prøve lykken. Denne dagen fungerer godt som avklimatiseringsdag også.

Dag 7: Jangothang - Soi Yaksa Denne dagen skal vi over høyeste punktet på turen, Bhonte La-passet(4890m). Stien opp er bratt men dog verdt det når vi når toppen. Her er det fantastisk utsikt over Basingthang, Chatarake og Mt. Kanchenjunga(8586m), det tredje høyeste fjellet i verden. Etter 6-7t vandring ankommer vi leiren for natten(3800m).

Dag 8: Soi Yaksa - Thombu Shong I dag går vi over Takhung La-passet(4520m) før vi beveger oss ned til gresskledde Thombu Shong, der vi har siste overnatting i telt.

Dag 9: Thombu - Thimpu Siste del av trekkingturen vår går sikksakk ned langs åskammeen og videre gjennom villblomsterbusker før vi når Shana Zampa(2580m), sluttpunktet for trekkingturen vår. Her venter transporten som skal frakte oss til hovedstaden Thimpu(3 1/2t kjøring). Middag på en tradisjonell koselig restaurant, Overnatting på hotell.

Dag 10: Sightseeing i Thimphu. Vi får med oss det meste av det Thimphu har å by på. Det lokale liv og hverdagen til Bhutanere, kjente museer, klostre og fort. Her er det utrolig mange intressante opplevelser. Ettermiddagen kjører vi tilbake til Paro(ca 1t). Overnatting og middag på hotell i Paro.

Dag 11: Tur til Tigers Nest Fottur til Tigers Nest, også kalt Taktshang(frivillig). Stedet ligger ved en bratt klippe og er et av de mest kjente buddistiske helligdommer/klostre i Himalaya. Stien opp er bratt, men uendelig fin. Etter ca 2timer når vi klosteret, ett minne for livet!
Avskjedsmiddag hos en lokal familie som har startet en liten koselig restaurant i hagen sin. Overnatting på hotell. 

Dag 12: Fly tilbake Kathmandu. Mulighet for sightseeing, shopping og spa. Overnatting og middag på hotell.

Dag 13: Fridag i Kathmandu. I dag kan du shopping i handlegaten Thamel, eller nyte en billig spatime(eller to) eller bare sitte på en takterrasse å nyte en kopp kaffe i denne utrolig eksotiske byen.

Dag 14: Hjemreisen starter.

Dag 15: Ankomst Norge.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer
• Flyreise Oslo- Kathmandu -Oslo,
• Flyreise Kathmandu - Paro - Kathmandu,
• Alle lokale transporter Alle hotellovernattinger m/fullpensjon i Bhutan.
• Guider, mulldyr, kokker, parkavgiftene i fjellet, + fullpensjon på fjellet.
• Alle hotellovernattinger i Kathmandu m/frokost og middag.
• Norsk turleder ved mer enn 10 deltakere.
• Engelsktalende guide.
• Sightseeinger etter program.
• Lokale obligatoriske skatter og avgifter i Bhutan.

Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider. Visum til Nepal(25 Dollar). 

REISEVILKÅR for Bhutan
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.