Bhutan kultur og fjelltur

Jumolhari Trek + Tigers Nest + Thimphu og Punakha

Reiseleder: Monica V. Carter, Cecilie Seim eller Marit Andreassen                                                                                 Pris: 65 000,-

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Ankomst Delhi.(eventuelt Kathmandu)
Vi tar inn på hotell, slapper litt av før vi får en liten sightseeing i denne myldrende byen. Det kanskje mest interessante er besøket til Gurudwara Sri Bangla, et av de største tilbedelses-stedene for Sikh'ene. Vi tar også turen innom "India Gate". Her kommer vi nær hverdagslivet i Delhi.

Dag 3: Flyr til Paro(Bhutan). Vi flyr til Paro med nydelig utsikt over Himalaya kjeden. Tillater været det, vil vi se flere 8000 meters topper, deriblandt dronningen selv, Mt. Everest. Vel fremme i Paro møter vi våre lokale guider og kjører til Thimpu(ca 1t og 30 mint). Underveis stopper vi for å besøke Tamchog Lhakhang. Vel fremme i Thimphu, vil vi besøke "det levende museet" og det lokale markedet, og ellers ta det litt rolig denne dagen i hovedstaden.

Middag og overnatting på hotell i Thimphu. (F,L,M)

Dag 4: Sightseeing i Thimphu. Vi får med oss det meste av det Thimphu har å by på, det lokale liv og hverdagen til Bhutanere, klostre og fort. Vi får også se det underlige nasjonaldyret, Takin. En liten vandretur i åsen ovenfor Thimpu, er også lagt inn.

Overnatting og middag på hotell i Thimphu. (F,L,M)

Dag 5: Thimphu - Punakha. Vi kjører fra Thimphu til Punakha(ca 3t). Vi stopper på Dochula-passet som ligger på 3050m. Herifra kan vi se østelige Himalaya, inkludert Bhutans høyeste fjell, Gangkar Punsum(7550m). På ettermiddagen går vi den lette turen opp Chimi Lhakhang, et buddhistisk tempel også kjent som "the Fertility Tempel". Vi besøker også Punakha Dzong, et av Bhutans eldste og mest storslåtte klostre.

Overnatting og middag på hotell i Punakha.(F,L,M)

Dag 6: Punakha - Wandiphodrang -Paro. Etter frokost kjører vi tilbake til Paro(ca 4t) som er startstedet til fjellturene våre dagen etter. Vi får igjen anledning til å se toppene i det østelige Himalaya ved Dochula-passet. Vi har også et stopp i Wangdiphodrang by underveis før vi kjører siste del tilbake til Paro-dalen.

Overnatting og middag på hotell i Paro. (F,L,M)

Dag 7: Tur til Tigers Nest - Shana. Fottur til Tigers Nest, også kalt Taktshang. Stedet ligger ved en bratt klippe og er et av de mest kjente buddistiske helligdommer/klostre i Himalaya. Stien opp er bratt, men uendelig fin. Etter ca 2,5 timer når vi klosteret, ett minne for livet! Vel nede fra Tiger Nest kjører vi til Shana(2800m) hvor leiren vår er satt opp og startstedet for trekkingturen vår starter neste morgen(ca 2 t).

Overnatting i telt. (F,L,M)

Dag 8: Trekking fra Shana til Thangthangkha(ca 7-8 t, 17.km). Vi starter vår første etappe på Jumolhari trek. Vi går til Thangthangkha(3610m), vår neste camp. Dette er den lengste dagen på turen, vi går i steinete terreng oppover langs en elv før vi når campen. Varm lunsj underveis. Fra campen er det mulig å få det første glimt av majastetiske Mt. Jomolhari, 7326m. 

Overnatting i telt. (F,L,M)

Dag 9: Trekking fra Thangthangkha til Jangothang(6-7 t). Vi fortsetter oppover elven hvor dalen utvider seg og åpner utsikten for et spektakulært område omgitt av høye fjellsider og snødekte topper. Et par yak-gjeterfamilier har base her i dette området, og er vi heldige får vi kjøpe litt yakost fra dem eller spise lunch i et av deres enkle, tradisjonelle hjem. Teltleir ved Jangothang(4080m), en av de vakreste campingplassene i Himalaya. (F,L,M)

Dag 10: Jangothang - . Denne dagen har vi flere muligheter for fjelltur både i øst og vest. Best er det å gå mot passet Bhonte La-passet på 4890 meter. Vi skal i alle fall tilbake til vår base camp, og det er derfor fleksibelt hvor langt man ønsker å gå denne dagen, i forhold til bare være i området rundt den fantastiske beliggenheten av campen. (F,L,M)

Dag 11: Jangothang - Thangthangkha.  I dag starter tilbaketuren, og vi kan mer nyte landskapet når vi bare går nedover. Som ellers, så er det varm lunsj underveis. Overnatting i telt. (F,L,M) 

Dag 12: Thangthangkha - Shana Zampa-Paro- (6-7 t gåing + 2 timer kjøring ). Siste del av trekkingturen går raskt medover dalen, med mange små stopp + lunsjstopp. Vi tar farvel med teamet vårt og kjører tilbake via lokale små landsbyer tilbake til Paro. Her tar vi inn på hotell og nyter en velfortjent dusj.  Avskjedsmiddag hos en lokal familie som har startet en liten koselig restaurant i hagen sin.

Overnatting på hotell. (F,L,M)

Dag 13: Fly tilbake til Delhi (eventuelt Kathmandu). Tar inn på hotell og har ettermiddagen her.

Dag 14: Hjemreisen starter, ankomst Norge. 

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer
• Flyreise Oslo- Delhi (Kathmandu)-Oslo,
• Flyreise Delhi (Kathmandu)- Paro - Delhi (Kathmandu),
• Alle lokale transporter Alle hotellovernattinger. Fullpensjoni Bhutan.
• Guider, mulldyr, kokker, parkavgiftene i fjellet, + fullpensjon på fjellet.
• Hotellovernattinger i Delhi (Kathmandu) m/frokost.
• Norsk turleder ved mer enn 10 deltakere.
• Engelsktalende guide.
• Sightseeinger etter program.
• Lokale obligatoriske skatter og avgifter i Bhutan.

Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider. Visum til India (eventuelt Kathmandu), Multiple entry visa(50 Dollar). 

REISEVILKÅR for Bhutan
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.