PERU 

Variant 2:  

                                                                           FJELLVANDRING I INKAENES RIKE, MACHUPICCHU, TITIKAKASJØEN, PARACAS, NASCA-LINJENE OG LIMA

Reiseleder: Marit Andreassen eller Monica V. Carter

PRIS: 55 000,-

Dag til dag program:

Dag 1:
Reiser fra Norge, ankommer Lima sent om kvelden og blir kjørt til for overnatting (F)

Dag 2:
Etter frokost flyr vi til Cuzco 3499m, byen som er utgangspunkt for fjellvandring i Inkaenes Rike. Her kan man vandre omkring, det er en liten by og lett å ta seg frem.(F,)

Dag 3:
Avkoblings dag i Cuzco. Om ettermiddagen får vi en sightseeing i Cuzco, som bl. annet inkluderer gamle historiske Inka-fort, Sacsahuaman, Qengo, Pucapucara og Tambomachay. Vi besøker også "Soltempelet" Koricancha, som var Inkaenes viktigste religiøse sted, og "The Cathedral" fra kolonitiden. (F)

Dag 4:
Etter frokost kjører vi til "The sacred Valley". Her er nydelig natur og noen småbyer hvor vi får fin innsikt i hvordan de lokale lever. I Pisac ligger et kjent marked, "The Indian Market", som selger forskjellig indiansk håndverkprodukter. Vi vil også kjøre innom Calca og Urubamba. Vi får en buffetlunch hvor vi får smake på alt fra det lokale til internasjonale kjøkken. Vi overnatter på hotell i denne dalen. (F, L. M)

Dag 5:
Etter frokost blir vi kjørt til utgangspunktet for fjellturen langs Inka-stiene. Vandringen starter i lett terreng, men i overveldende høyfjellsnatur, gjennom små indianske landsbyer. Etter hvert går det mer oppover, og vi kommer til vår første teltcamp.(F,L,M, S)

Dag 6:
Vi vandrer videre og kommer til den lille Inka-landsbyen, Huayllabamba. Vi følger videre over passet, Warmiwanuska (4200moh) . Dette er det høyeste punktet på turen. Overnatting i teltcamp. (F, L, M, S)

Dag 7:
Denne dagen passerer vi arkeologiske Inka steder som delvis er dekket av tett jungel. Vi kommer til Phuyupatamarca "byen over skyene". Herfra har vi spektakulær utsikt mot de snødekte Andesfjellene. Vi camper ved Wynaywayna, etter manges mening det flotteste arkeologiske komlexet i fjellområdet. (F, L, M, S) 

Dag 8:
Vi vandrer videre. Etter å ha passert gjennom Intipuncu, "Solens port", kommer vi til MACHUPICCU, "det glemte Incasamfunnets rike".Her får vi en guidet omvisning. For de som ønsker blir det topptur til Huaynapicchu, en pyramidelignende topp med utsikt over Machupicchu. Denne toppturen må bestilles ca et år i forveien. Lunch i Aguas Calientes. Vår vandring er over og vi tar toget tilbake til Cusco.Overnatting i Cusco. (F, L, S) 

Dag 9:
Etter frokost kjører over altiplano til Puno. Turen er lang, men går gjennom karakteristisk fjellandskap med små indianerlandsbyer og flokker av lamaer. Underveis besøker vi Andahuaylillas- kirken fra kolonitiden, Racchi ruinene og Pucara by. Lunch underveis. Overnatting i Puno. (F, L, M)

Dag 10:
Vi er nå ved Titicacasjøen, og vi drar med motorbåt til sivøyene Uro Island. Her går vi i land og får innblikk i deres levemåte. Deretter går turen videre til kjente Taquile Islands. Her møter vi Quechua indianerne som bor omtrent upåvirket av dagens moderne samfunn. I en cooperativ butikk på øyen selges håndlaget ull-varer og andre tekstiler. Vi spiser lunch i den cooperative restauranten. Sent på ettermiddagen tar vi båten tilbake til Puno og speiser middag på hotellet.(F.L,M)

Dag 11:
Etter frokost blir vi kjørt til Juliaca og flyr til Lima. Det blir tid til å ta en tur til Larco Mar, et storslått turiststed/kjøpesenter ved Stillhavet. Overnatting i Lima. (F) 

Dag 12:
Etter frokost kjører vi til Nazca. Underveis vil vi stoppe ved ulike serverdigheter. Om ettermiddagen flyr vi over NAZCA-linjene. Dette er enorme geometriske figurer i steinørkenen. Vi kan også se form av en hund, en enorm ape og en fugl med vingespenn på over 100meter. Vi må fly over dem for å få skikkelig perspektiv. Dette er en av de store gåtene i peruansk historie. Vi er nå i et fantastisk sanddyne-område med mulighet for rallykjøring. Overnatting i ICA.(F,M)

Dag 13:
Vi kjører til Paracas-bukta. Her har vi båttur rundt Ballestas øyene. Vi får nyte den varierte sjø-faunaen; sjøløver, pingviner , tusener av guanoer, og ulike sjøfugler. Sent om ettermiddagen ankommer vi Lima. Overnatting. (F, L)

Dag 14:
Etter frokost besøker vi Golden Museum. Vi spiser lunch på den eksklusive restaurant Nautico. Det blir tid til shopping før vi sent om ettermiddagen til flyplassen og starter hjemturen. (F,L)

Dag 15: Ankommer Norge

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Inkl. i pris:
Fly fra Oslo til Lima tur/retur.
To innlands-fly, Lima-Cusco og Juliaca- Lima
Flytur over Nazca -linjene og speedbåt-tur til Ballestasøyene
All landtransport, alle inngangsbilletter, parkavgifter, Fjellturen m/ fullpensjon
Turistklassehoteller, delt dobbeltrom.
Måltider etter program; F=frokost, L=lunch, M=middag, S= snacks
Norsk guide og lokal engelsk-talende guide.
Til toppen

Ikke inkl.
Flyplassavgifter, overvekt på fly, avbestillings og sykeforsikring, drikke til mat,
Tips. Ikke nevnte måltider i program i henhold til F,L,M,S
Til toppen

SPRÅK:
Spansk og litt engelsk

VISUM:
Ikke nødvendig

VALUTA:
Enklest med kontanter i USD. Kredittkort kan brukes.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

GODE INNKJØP I PERU:
Smykker, Gull, sølv, håndverksprodukter i tre, oljemalerier

TEMPERATUR:
I sept-okt. mellom 14-24 grader i Lima I Cusco ca. 12-20 grader.


FJELLTUREN:
Vi har bærere for alt utstyr. Bor i tomannstelt. Har med kokker. Bærer kun det vi har bruk for om dagen, vannflaske, kamera etc. Om natten ca. 5 grader.

REISEVILKÅR for Peru-tur

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.


4. Mangler                                                                                                                                                                                 Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure). Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.