Kystvandretur i Marokko

Turleder:  Marit Andreassen, Cecilie Seim eller Monica Valdes Carter

Pris:  16 900,-

Dag til dag program

Dag 1)
Fly fra Oslo og vi ankommer Agadir 4,5 timer senere. Vi tar inn på hotell og får oss en deilig middag.

Dag 2)
Vi kjører et par timer til Sidi Kaouki-stranden ved Atlanterhavet. Her møter vi teamet vårt som alle er berbere; guide, kokk og dromedar-eiere. Det er disse dyrene som skal bære alt utstyret vårt. Det blir en liten vandring omkring, men denne første leiren blir her på stranden i telt.

Dag 3)
Etter frokost starter vi dagens etappe langs stranden og vi passerer små fiskelandsbyer. Folket her fisker med nett fra små trebåter. Vann må hentes i landsbyens brønn. Vi har pipnik-lunch i utkanten av en landsby. Da blir stort pledd lagt ut og madrasser å sitte på. Dermed er det også mulighet for en liten siesta. Videre langs kysten må vi over klipper. Heldigvis finnes gamle lokale stier som gjør det lett å komme over. Når vi kommer i nærheten av Sidi Mbarek, vil teamet vårt ordne teltleir for natten. Vi samles i "salong-teltet" for middag, og det blir underholdning med berber-sang. 

Dag 4)
Denne dagen vil vi krysse områder hvor vi kommer forbi små religiøse bygninger hvor viktige helgener fra området er gravlagt. Berberlandsbyene som vi passerer, gir oss anledning til å se deres hverdagsliv. Fra landsbyene er der også typisk panoramisk utsikt. Kanskje en måte fra tidligere tider å beskytte seg på? Igjen har vi lunsj og siesta, og kokken imponerer! Fra fjellområdene som vi har vandret i denne dagen, kommer vi om ettermiddagen ned mot stranden igjen hvor vi telter for natten i nærheten av Sidi Ahmed Essayah.

Dag 5)
I dag går vi langs en skog, opp og ned bakker fordi kystlinjen ikke er tilgjengelig. Terrenget er spennende med eksotiske planter og trær. Igjen møter vi berberkultur når vi passerer små landsbyer. Etter lunsj kommer vi ned mot strandsonen igjen og kommer til et lite fiskemottak hvor vi får fatt i fisk til middag. Overnattingen blir i camp nær Tafdena.

Dag 6)
Siste etappe av vandringen går langs stranden. Vi kan også velge å stier som ligger litt innenfor stranden. Dette området er nesten ubebodd. Etter ca. 4 timers vandring kommer vi til Timzguida Quftasse. Her har vi lunsj og vi tar farvel med teamet og dromedarene. Det er en vemodig stund, fordi vi gjennom disse eksotiske dagene er blitt godt sammensveiset. Herfra kjører vi til Agadir (2,5 time) og tar inn på hotell. Middag og overnatting. 

Dag 7)
Etter frokost vil vi ha sightseeing i byen og omegn. Vi går også en tur i bazaren, hvor alt kan kjøpes... Det blit lunsj på hotelet.
Om ettermiddagen kan man ta en tradisjonell hammam og massasje med Argan-olje. Om kvelden blir det middag utenfor Agadir, med underholdning.
Overnatting på hotellet i Agadir.

Dag 8)
Etter frokost er dagen fri til bading på standen eller i hotellets basseng. Noen vil handle eller sitte på en liten cafe og nyte livet. Om ettermiddagen blir vi transportert til flyplassen for hjemreisen.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer- Flyreise tur/retur Oslo-Agadir. Hotell i Agadir m/fullpensjon (unntatt avreisedag). Fullpensjon på vandreturen, guide, kokker og lokalt team med dromedarer. Sightseeingtur i Agadir. Festmiddag i Agadir. Alle skatter og avgifter. Norsk turleder. ps. Det er mulig at turen går tur/retur Marrakech i stedet for Agadir
Ikke inkludert i prisen: Enkeltrom i Agadir. Generelt drikke og tips. 

Litt om vandringen::
Turen er ikke teknisk vanskelig. Man bør være i alminnelig god form, vi går ca. 5-6 timer daglig, i både flatt og kupert landskap. Vi har lang hvile/spisepause ved lunsjen. Vi bærer kun en liten dagtursekk for kamera, en vannflaske etc. resten bærer dromedarene.

Overnatting:
På vandreturen overnatter vi i telt og vi har skumgummimadrasser. Er det store nok telt er det beregnet for to, men er de mindre får man et telt for seg selv. Teamet har med et mattelt hvor de lager mat og også et større oppholdstelt hvor vi samles for opphold og måltider.

Valuta:
Dhiram. Man kan ha med Euro i cash som veksles inn, eller man kan ta ut penger i minibank i Agadir.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det pleier ikke være problem forbundet med mat og drikke.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

REISEVILKÅR for Kystvandring i Marokko
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling. Ved bestilling betales et depositum på kr 2.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsatte hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.