Armenia

LITT OM ARMENIA:
Armenia (3 mill.)hører geografisk til Asia, men har politiske og kulturelle forbindelser med Europa. Fra gammel tid var landet en ferdselsåre for karavanene langs Silkeveien. Armenia var et av de første landene i verden som innførte kristendom som statsreligion,(år301 e.kr)
Landet ble innlemmet i Sovjetunionen, og ble kalt Den armenske sosialistiske sovjetrepublikk. 
I dag bærer landet fremdeles preg av sin nære fortid, med mange svære monumenter spredd rundt i landet. I sovjettiden ble det også bygget veier rundt og høyt oppe i fjellene, og i dag bruker man disse gjengrodde veiene som turstier. 
Det er fantastisk å reise rundt i Armenia; naturen, de høye grønnkledde fjell, dype daler, steinformasjoner og grotter, blomsterenger og vann i skjønn forening. Gamle klostre og militærfort ruver i landskapet. 
Likevel, det som kanskje sitter mest igjen etter en tur i Armenia, er det usedvanlige gjestfrie folket og den fantastiske gode "hjemmelagde" maten.

Reiseleder: Marit Andreassen/ Monica V. Carter/ Cecilie Seim

Pris:  26 000,-

Dag til dag program:

Dag 1: Avreise fra Oslo, ankomst Jerevan. Overnatting på hotell

Dag 2: Etter frokost kjører vi ut av Jerevan med en fantstisk utsikt over Mt. Ararat. Vi kjører mot Noravank kloster, området som er kjent for sin flora, mange grotter og faunaer. Vi har en fin liten trekking ned fra Amaghu til klosteret. Omvisning, Picknik-lunch. Deretter kjører vil inn til Noravank landsby. Her besøker vi en vingård der vi får smake på lokal Armensk vin. Middag og overnatting i et gjestehus i Yeghegnadzor.
Transfer med bil:3 timer
Trekkingtid:45 minutter
Trekkingdistanse: 3km (ned 200m)

Dag 3: Etter frokost kjører vi den korte turen til landsbyen Artabuynq og starter trekkingen på en av de mange kjerreveiene i Armenia. Først går turen oppover til ruiner av et kloster. Deretter går turen videre oppover mot Tsakhats Kar og festnigen Smbataberd, som ligger på en smal fjelltopp.Vandringen er på en av de mange kjerreveiene i Armenia. Vi tar en annen rute ned fra Tsakhats Kar der bilen vår står klar og venter på oss. Transport til Goris hvor det er middag og overnatting på hotell.
Transfer med bil:3,5timer
Trekkingtid:max 6timer
Trekkingdistanse: 14km(opp 650m, ned 600m)

Dag 4: Nydelig kjøretur til Halidzor og Tatev. (kabelbanen er stengt.) Tatev er et kloster som er kjent for sin beliggenhet på kanten av et stup. Kort sightseeing på klosteret før vi starter fjellvandringen. Vi passerer den lokale landsbyen og går oppover en god kjerrevei. Utsikten utover åkrene er fantastisk og fargene varierer etter når på året det er. Vi har mange pauser underveis, men etter en ekstra liten innsats er vi på ST. Pedrosrock (2031moh). Utsikten herfra er fantastisk! Det blir lunsjstopp her oppe.  Nedoverturen tar vi en litt annen vei, og bilen kjører oss tilbake til Goris og hotellet hvor middagen vil bli servert.
Transfer av bil:2,5timer
Trekkingtid:max 5timer
Trekkingdistanse:11km (opp 300 og 300m ned.)

Dag 5: Vi kjører til foten av Mount Parakatar(2400moh). Vi vandrer oppover i gressterreng til vi når passet nedenfor fjelltoppen. Fra passet åpner landskapet seg på andre siden. Vi ser et vakkert fjellvann nedenfor, lake Mayeli. Rundt vannet vokser det store mengder sjampinjonger, og her beiter hester og kuer.  I nydelig landskap vandrer vi nedover til Artavan, en liten fjelllandsby. Her venter sjåføren vår , og vi kjører til gjestehuset i Yeghegnadzor. Her blir det middag og overnatting
Transfer av bil:2,5timer
Trekkingtid:max 5 timer
Trekkingdistanse: 10km (400m opp og 500m ned)

Dag 6: Denne dagen blir det en flott kjøretur og sightseeing gjennom Armenias høye fjell og daler. Vi har mange spennende og intressante stopp på veien, blandt annet er vi innom den best bevarte overnattingsplassen i Armenia som ble brukt av de mange caravanene som gikk Silkeruten for ca 2-tusen år siden. Vi tar en liten avstikker med jeep underveis for å se nyfunnet hellesristinger.
Lake Savan(1900m) er en av de største ferskvannshøytliggende innsjøer i Asia. Vi stopper her, har lunch på en fiskerestaurant og har en liten båttur. Overnatting og middag på gjestehus i byen Dilijan.
Transfer med bil: 4 timer

Dag 7: Kort transfer til startpunktet for dagens trekking. Vi vandrer mellom pittoreske fjell på kjerrevei til Hagartsin klosteret. Middag og overnatting på et hotell i Byurakan. Alternativt denne dagen, kjører vi først til Byurakan, og går en liten fjelltur her i området ved Aragat.

Transfer med bil:4timer
Trekkingtid:max 5,5timer (evt. 3timer)
Trekkingdistanse 13km (650m opp og 600m ned) ved valg 1.

Dag 8: Mount Aragats(4090m), Armenias høyeste fjell. Topptur til Sør-toppen(3870m) av Mt. Aragats med storslott utsikt over store deler av Armenia. Her er faktisk kjerrevei til topps! Etter turen kjører vi til Yerevan (ca. 1 time) og tar inn på hotell. Middag på koselig restaurant.
Transfer med bil:1,5timer
Trekkingtid:5timer
Trekkingdistanse: 10km (650m opp og 650m ned)

Dag 9: Sightseeing i denne fantastiske byen som bærer preg av den Sovejetiske tiden med sine utrolige byggverk og historie. Etter bytur blir det mulighet for shooping eller bare nyte byen på egenhånd. Middag.
Overnatting på hotell.

Dag 10: Starter hjemreisen tidlig om morgningen og ankommer Oslo midt på dagen.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer T/r Oslo/Yerevan, Norsk turleder, lokal engelsktalende guide, lokal fjell guide, transporter, inngangsbilletter til alle severdigheter, hotell/gjestehus som beskrevet, fullpensjon.
Ikke inkludert i prisen: Forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til lokale guider. 

Språk: Armensk, russisk, men en del kan også engelsk.

Tidsforskell: Armenia ligger 3 timer foran norsk tid.

Flyreise: Fra Oslo til Moskva og videre derfra til Yerevan.

Visum: Visum fås gratis ved ankomst.

VAKSINASJON: Ingen spesiell vaksinasjon er påkrevd. Ta gjerne kontakt med vaksinasjonskontor. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Myntenhet: AMD Dram kan tas ut fra minibank på hotellet i Yerevan.

Yerevan: Yerevan er hovedstaden med 1.mil. innbyggere. Byen er vakker med mye kunst og monumentale verk. Her er møtested mellom gammel og ny histore.

Gjestehusene underveis: Standarden er god, dvs. her er dusj, varme og oppredd senger. Maten er særdeles god

Hotellene underveis:: Standarden er meget god. Maten er særdeles god

Fjellturene: Fjellturene varierer i lengde og høyde men er ikke teknisk vanskelige. Vi går mye på kjerreveier, gjengrodde veier fra sovjettiden.


REISEVILKÅR for Armenia
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.