Darjeeling/Sikkim Østlige Himalaya

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter 

Pris:  39 900,-

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Delhi - Bagdogra - Siliguri. Vi flyr til Bagdogra med nydelig utsikt over Himalaya kjeden. Tillater været det vil vi se flere 8000 meters topper; Dhaulagiri, Annapurnas, Manaslu, Cho Oyu, Everest og Makalu. Vel fremme i Bagdogra møter vi våre lokale guider og kjører til hotellet vårt i Siliguri (40min). Siliguri er en viktig handelsby i India. På ettermiddagen besøker vi et lokalt marked.

Dag 3: Jungelsafari med damptog. Jungelsafarien tar oss gjennom Mahananda og tilbyr fantastisk utsikt over dalen fra Tindharia. Safarien er en opplevelse for naturelskere. Jernbanesporet krysser motorveien og går inn i skogen på steder som gjør denne turen til en virkelig fascinerende tur. På Rangtang vil vår jeep plukke oss opp og kjøre til Goomtee teplantasje hvor vi besøker Goomtee Bungalow. The Gooomtee Bungalow ble bygd av Mr. Henry Montgomery Lennox som en bolig for sin familie. Han valgte den flotteste beliggenheten med strålende utsikt til alle kanter. Her har vi lunsj og ser nærmere på teplantasjen.

Dag 4:                                                                                        Besøke en te plantasje, en te fabrikk og lage din egen te. Denne dagen besøker vi tehager og får se teplukking av de lokale arbeidstakere og besøker senere fabrikken for å oppleve prosessen med å lage te. Vi vil også delta i te smaksprøving. Om ettermiddagen besøker vi en landsby og får en fornemmelse av hvordan det var under den britiske kolonitiden.

Dag 5: Kjøre til Darjeeling og besøke en tidligere Britisk kostskole underveisDet er en 2 timers kjøretur til Darjeeling, og underveis vil vi besøke en tidligere Britisk kostskole som ble bygget på 1800tallet. Vi ankommer Darjeeling til lunsjtid og sjekker inn på hotellet vårt. Byen Darjeeling ligger 2134 moh. i åsene opp mot Himalaya. I Europa ble Darjeeling kjent på 1800-tallet som en av de engelske koloniherrenes mest populære «hill stations» - feriesteder i åsene opp mot Himalaya, der de trakk seg tilbake for å unngå den varmeste tida om sommeren og de farlige sykdommene som fulgte med.

Dag 6:Etter frokost tar vi en sightseeingtur til noen av attraksjonene rundt Darjeeling. Vi besøker blant annet Himalayan fjellklatringsinstitutt (HMI), som har en flott og intressant samling av utstyr som i tidlige år ble brukt til toppbestigninger av høye fjell. Like ved ligger en Zoo hvor vi får sett røde pandaer og snøleoparder. I området er også det tibetanske flyktningssenteret, hvor håndverk kan bli funnet til svært rimelige priser. Etter lunsj slapper vi av i hotellets hage eller går rundt i byens mange fargerike basarer.


Dag 7:Sightseeing- soloppgang fra Tiger Hill, damptog, Ghoom monastery, Stately boarding schools Tidlig morgen kjører vi til Tiger Hill for å oppleve den vakre soloppgangen med utsikt over Kangchenjunga. Vi kan også se Mt. Everest, Mt. Lhotse og Mt. Makalu. Etter frokost tar vi igjen et damptog som er bygget mellom 1879 og 1881. Denne fascinerende togturen tar oss gjennom spennende landskap og markeder. Toget har et stopp ved den berømte Batasia-løkken som er et minnesmerke for de modige Gurkha-soldatene. Vi har også et stopp på Ghooms stasjon som er en av de høyeste jernbanestasjonene i verden. På ettermiddagen besøker vi noen av de berømte statlige kostskolene fra 1800tallet.

Dag 8:Vi kjører til Dhodray og starter trekkingturen mot toppen av Singalila Ridge. Overnatting i Tonglu (2900m). Distanse 5km TID 2 - 3 timers vandring Vi begynner med et besøk på det buddhistiske Ghoom-klosteret. Etter Ghoom kloster fortsetter vi kjøreturen til landsbyen Dhodray, utgangspunktet for vår tur på Singalila Ridge. Vandringen går gjennom rhododendron skoger og vakre enger med flott utsikt langs veien til Kangchenjunga. Vi slår leir i en hytte på Tonglu, med utsikt over Singalila Ridge og Kangchenjunga.

Dag 9:Vandring til Kalpokhari (3024m) med et stopp i en nepalesisk landsby. . DISTANSE 15km TID 5 - 6 timer trekking Denne dagen følger vi en tursti på en jeepvei som går langs åsen. Vi går også ned til den pittoreske nepalske landsbyen Jaubari. Deretter vandrer vi til neste leir, Kalpokhari(3024 meter).


Dag 10:Vi går til Sandakphu (3636m). DISTANSE 6km TID 3 - 4 timer vandring. Fra Kalpokhari starter vi vandringen opp til Singalila. Her vil vi få panoramautsikt over Kangchenjunga, Makalu, Everest og Lhotse. Fra vår leir er det fantastisk solnedgang over Everest, Makalu, Chamlang og Kangchenjunga.

Dag 11: Vi vandrer til Sabargram (3425m).DISTANSE 17km TID 6 timer trekking Vi starter dagen med å gå til et kjent utsiktspunkt hvor vi ser soloppgangen.
Denne dagen blir det en kort vandring i den mest spektakulære delen av Singalila. Leiren vår for natten ligger på Sabargram på 3425 meter.

Dag 12: Trekking til Singalila Peak (3695m).
DISTANSE 14km TID 4 - 5 timer trekking Vi vandrer langs Phalut og fortsetter nordover til Singalila Peak (3695m). Foran oss vil det være flott utsikt over Kangchenjunga og vi kommer til Phalut hvor vi har lunsj. Etter lunch fortsetter vi gjennom eikeskoger, kastanje og rhododendron skoger. Her er også et rikt fugleliv. Omsider kommer vi til den vakre landsbyen Samadeen.

Dag 13:
DISTANSE 16km TIME 5 - 6 timer trekking Denne siste dagen med trekking går vi gjennom frodig jordbruksmark til landsbyen Ramman og deretter videre Siri Khola. Her stopper vi for lunsj og går deretter til landsbyen Maneydhara. Maneydhara er en stor landsby kjent for sitt kloster og for sin utsikt over Darjeeling. Vi går gjennom landsbyen og kommer til Rimbik hvor vi overnatter på en lodge.

Dag 14: Kjører til Gangtok 6-7 timers kjøringKjøreturen tilbake til Ganktok er en opplevelsesrik reise med mange eksotiske inntrykk. )

Dag 15: Sightseeing i GangtokVi besøker følgende steder: Namgyal Institute of Tibetology. Her er sjeldne antikviteter, manuskripter, malerier, og religiøse symboler knyttet til tibetanere. Stedet gir et veldig godt innblikk i den buddhistiske kulturen og også et glimt av tibetansk historie. Rumtek kloster: Rumtek kloster er en av de største og mest betydningsfulle klostre i Sikkim. Opprinnelig kalt Dharma Chakrasenteret, tilhører det Kargyu-sekten av buddhister som oppsto i Tibet i det 12. århundre. Rumtek-klosteret huser et vakkert tempel og et kloster for munkene som ble etablert med det formål å spre de buddhistiske læresetningene rundt om i verden. Bazarene: En avslappende spasertur gjennom de lokale markedene
.

Dag 16: Vi kjører til Bagdogra (ca 4,5 time)og flyr til Delhi, med overnatting på hotell.

Dag 17: Hjemreisen starter 

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer:                                                                                                                                                                          Flyreise Oslo- Dehli-Oslo, All internasjonal transport, in private A/C car, Fly tur/retur New Delhi - Bagdogra, 1 natt i øvre turistklasse hotell med fullpensjon i Siliguri, 2 netter ved Goomtee Tea resort med fullpensjon og guidet turer, 3 netter på øvre turistklasse hotell i Darjeeling med fullpensjon, 2 netter på øvre turistklasse hotell i Gangtok med fullpensjon, Norsk turleder ved mer enn 5 deltakere, Engelsktalende guide., Jungle Safari Train togtur fra Siliguri til Rangtang, Damptog-tur fra Darjeeling to Ghoom, 3 dagers sightseeing i Darjeeling, 2 dagers sightseeing i Gangtok, Use of a personal trek pack consisting of a duffel bag, T-shirt, down jacket, rainponcho, sleeping bag and inner liners for the sleeping bag, Camping og kjøkken-fasiliteter på vandreturene, Kokk, kjøkkenhjelpere, Sherpas og bærere på trekkingturen, Kokt og behandlet vann til utdeling 4 ganger daglig på trekkingturen, Tomannstelt på trekkingturen, Alle trekkingtillatelser og National Park avgifter, Lokal forsikring for lokalt team, tourist service fee and alle offentlige obligatoriske skatter. 

Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider.Visum 

REISEVILKÅR for Darjeeling/Sikkim
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.