PERU

Rainbow Mountains, Nazca-Linjene, Cusco og Lima

Reiseledere: Marit Andreassen eller Monica Valdes Carter

PRIS: 38 000 ,-


Dag til dag program:

Dag 1: Reiser fra Norge, ankommer Lima sent om kvelden og blir kjørt til hotell for overnatting 


Dag 2: Lima-Paracas/Nazca-linjene
Etter frokost blir vi kjørt til busstasjonen og tar bussen fra Lima til Paracas(4 timer). Vel fremme i Paracas, og etter lunch, tar vi den berømte flyturen over Nazca-linjene. Når vi flyr over ørkenen, tar linjer form å danner enkle geometriske design: en edderkopp, en kondor, en ape, for å nevne noen. Hvis værforholdene tillater det, vil vi også fly over de nylig oppdagede geoglyfene i Palpa. Vi fortsetter flyturen over fjellene der vi observerer de marine fossiler som dateres tilbake millioner av år, før vi flyr tilbake til Pisco. Middag og overnatting på hotell i Pisco.

(F,L,M)

Dag 3: Paracas:Ballestas øyen - Lima

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til El Chaco-bryggen for å ta en båttur ut til Ballestas-øyene. Her får vi se dyreliv som sel, sjøløver, pelikaner og den truede Humboldt-pingvinen. Det er ikke lov til å gå i land på øyene, men vi kommer imponerende nær dyrelivet. Store flokker med støyende sjøløver og er vi heldig er delfinene også i nærheten. Vi seiler også forbi Paracas Candelabra, en enorm geoglyf, formålet og skaperen av denne utskjæringen er fortsatt et mysterium. Etter båtturen tar vi bussen tilbake til Lima. 

(F,L,M) 

Dag 4: Lima-Cusco 

Vi skal til flyplassen for å reise videre til Cusco, 3499 moh. Inkaenes hovedstad. Her slapper vi av og tilvenner oss luften. Lunch på hotellet, middag på lokal restaurant.

(F,L,M)


Dag 5:

Etter frokost har vi sightseeing i Cuzco, som bl. annet inkluderer gamle historiske Inka-fort, Sacsahuaman, Qengo, Pucapucara og Tambomachay. Vi besøker også "Soltempelet" Koricancha, som var Inkaenes viktigste religiøse sted, og "The Cathedral" fra kolonitiden. 

(F)


Dag 6: Heldagstur til Vinicunca, Rainbow Mountains

Fjellet med syv farger er et naturlig kunstverk på 5200m over havet. Fargene på Vinicunca-fjellet skyldes et sett med mineraler akkumulert over tid, vannet i fjellkjeden, vind og fuktighet. Vi reiser grytidlig fra Cusco, stopper i Cusipata hvor vi spiser frokost, før vi fortsetter til startpunktet for turen vår opp til utsiktspunktet. Stien går i vakkert landskap hele veien opp! Her blir det pause med god tid til å ta bilder. Vi går ned igjen til bussen og blir fraktet til Cusipata hvor vi nyter lunchen vår. Etter lunch går turen tilbake til hotellet vårt i Cusco. 

(F,L,M)

Dag 7: Cusco-Lima
Vi flyr tilbake til Lima. Denne peruanske hovedstaden er en metropol full av historie, som for tiden gjennomgår en spennende prosess med kulturelle og økonomiske endringer. Tar inn på hotell. Resten av dagen til egen disposisjon. 

(F)

Dag 8:

Fridag i Lima.

Dag 9:

Det blir besøk til det verdenskjente Gullmuseet i Lima. Vi spiser lunch på en eksklusiv sjø-restauranten. Deretter blir transport til flyplassen for avreise til Norge. (F,L,Middag på fly)

Dag 10

Ankommer Norge


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Inkl. i pris:
Fly fra Oslo til Lima tur/retur.
Flytur over Nasca-linjene, Tre innlands-fly: Nazca-flygningen, Lima-Cusco-Lima
All landtransport, alle inngangsbilletter, parkavgifter,
Turistklassehoteller, delt dobbeltrom.
Måltider etter program; F=frokost, L=lunch, M=middag, S= snacks
Norsk turleder og lokal engelsk-talende guide.

Ikke inkl.
Overvekt på fly, avbestillings og sykeforsikring, drikke til mat,
Tips. Ikke nevnte måltider i program i henhold til F,L,M,S

SPRÅK:

Spansk og litt engelsk

VISUM:
Ikke nødvendig

VALUTA:
Enklest med kontanter i USD. Kredittkort kan brukes.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. 
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

GODE INNKJØP I PERU:
Smykker, Gull, sølv, håndverksprodukter i tre, oljemalerier

TEMPERATUR:
I sept-okt. mellom 14-24 grader i Lima I Cusco ca. 12-20 grader.


FJELLTUREN:
Vi har bærere for alt utstyr. Bor i tomannstelt. Har med kokker. Bærer kun det vi har bruk for om dagen, vannflaske, kamera etc. Om natten ca. 5 grader.

REISEVILKÅR for Peru-tur:

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren. 

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler                                                                                                                                                                                 Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure). Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. 

II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.