Kang Yatze 6200moh

 og Taj Mahal

Kang Yatze har to topper, en på 6400m (en teknisk klatre-topp) og en på 6200 moh. Vi bestiger den mye mindre tekniske på 6200m! Vandringen gjennom Markha-dalen gir den perfekte akklimatiseringen som trengs for denne topp-bestigningen. Turen tar oss gjennom sjarmerende landsbyer, en rekke stupaer og mani-murer (steiner med buddhistiske bønner skrevet på), gamle klostre og fort. På en klar dag ser vi utsikten så langt som til Nun Kun & Zanskar-områdene i vest og K2, Broad Peak og Gasherbrum-massivet i nord.

Turen er en perfekt inngang til sin "første 6000m Himalayan Summit" opplevelse. Den passer spesielt for den ivrige turgåeren som ønsker litt mer utfordring enn en vanlig trekkingferie gir.

Selv om dette ikke er en teknisk krevende stigning, gjør høyden på over 6000 m det fysisk krevende. Tidligere stegjernerfaring er å foretrekke, men ikke nødvendig.

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter

Pris: Kr. 47 000,-  (basert på 8 min. deltakere)

Program:

Dag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Ankomst Dehli. Vi tar inn på hotellet, slapper litt av før vi får en liten sightseeing i denne myldrende byen. Det kanskje mest interessante er en riksha-tur gjennom det gigantiske markedet. Her kommer vi nær hverdagslivet i Dehli. 

Overnatting på hotell.


Dag 3: Vi flyr videre til Leh (3600moh), en spektakulær flytur med flott utsikt (ca 1,5time). I Leh tar vi det rolig for å tilvenne oss luften. Velkomstmiddag og overnatting på hotell.(F/L/M)

Dag 4: Sightseeing i Leh. Byen er den gamle hovedstaden i Ladakh, og her er flere palasser og fort. Vi besøker to kjente buddhistiske klostre, Shey og Thiksey, som gjør inntrykk med alle stupane, statuene og Thanka-malerier.
Leh ligger også langs den gamle Silkeveien, og byen har fremdeles handelstradisjoner. Flott å vandre i den fargerike bazaren! Overnatting på hotell i Leh. (F/L/M)

Dag 5: Vi kjører langs Indus-elven til Likir og starter dagens vandring. Vi passerer Sumdo-landsbyen og kommer opp til 3700moh før vi kommer ned til vakre Yangthang, en jordbruks-landsby. Etter landsbybesøk her, kjører vi tilbake til hotellet i Leh. (3 timers gange) (F/L/M)

Dag 6: Denne dagen går vi først opp til Leh klosteret for en liten akklimatiserings-tur.Her er super utsikt til de snøkledde toppene og Stok Kangri.
Resten av dagen er det forberedelser til fjellturen.
(F/L/M)

Dag 7: Vi kjører fra Leh til Chilling(ca 2 timer) og går til Skiu(3360m). Kjøreturen går opp til Sangam, der Indus-elven møter Zanskar-elven. Vi krysser Zanskar-elven hvor turen vår starter, vi skal gå ca 7km i dag.
Overnatting i teltleir.(F/L/M)

Dag 8: Vandring til Markha (3760m) (ca 6-7 timer). Turen fra Skiu til Markha følger elven oppover og vi går gjennom små landsbyer underveis. I dag er det lett vandring. Landsbyen Markha består av rundt 20 husstander, og det er den største landsbyen i dalen. Om ettermiddagen besøker vi en "Gompa" og ruinene av et gammelt fort ovenfor landsbyen. Overnatting i teltleir. (F/L/M)

Dag 9: Trekking til Hankar (4030m)(ca 4-5 timer).
Dagen starter i svak stigning oppover elven. Vi besøker det lille, men imponerende klosteret Techa. Vel fremme i teltleiren venter te og kaffer. Senere kommer også dagens tre-retters-middag. Overnatting i teltleir.(F/L/M)

Dag 10: Trekking til Nimaling (4840m) (5-6 timer)
Vi fortsetter turen oppover til platået Nimaling som er sommerbeite for husdyrene i Markha-dalen. I dag er det brattere stigning, totalt ca 800m. Overnatting i teltleir. (F/L/M)

Dag 11: Trekking til BaseCamp (5100m) (ca 2-3 timer). I dag er den en kort tur  og vi får en fantastisk utsikt over Khang Yatze! Vel fremme på BC kan vi organisere utstyr, gå korte turer rundt BC eller bare slappe av. 
Overnatting i teltleir. (F/L/M)

Dag 12: Hvile og trenings-dag!  
Etter frokost går vi gjennom topp-natt utstyret vårt. Våre lokale klatre-guider gjennomfører en sikkerhetsbriefing og gir instruksjoner om bruk av det tekniske utstyret som stegjern, håndtering av isøks og andre nyttige teknikker som må kunnes før topp-bestigningen. Etter lunch tar vi en kort akklimatiseringstur. Om ettermiddagen pakker vi sekken til toppnatten. Vi spiser en tidlig middag i dag, får noen timer på puten før man blir vekket rundt midnatt og starter topp-bestigningen vår. (F/L/M) . 

Dag 13: TOPPDAG! Khang Yatza 6200m, ca 12 timer tur/retur!
Turen begynner ved midnatt. Vi skal gå ca 1100 høydemeter denne natten. Ruten fra BC starter først over en morene hvor vi går i taulag da det kan være noen sprekker. Ruten følger nordsiden på den nordvestlige siden av fjellet og vi når til slutt den berømte Kang Yatze "skulderen". Herifra er det ganske bratt stigning før vi når toppen vår. Topputsikten er fantastisk i alle retninger, 360 grader panorama utsikt av Zanskar-området, Karakoram-toppene og fjellene rundt Kang Yatza. På en klar dag kan man også se K2 og de fjerne toppene i Tibet. Etter en overveldende stund på toppen starter nedturen til BC igjen(ca 5 km). Trøtte, men glade når vi vår camp der teamet står klar med påfyll av mat og drikke. Overnatting i teltleir. (F/L/M)

Dag 14: Ekstradag i tilfelle dårlig vær. (F/L/M) )

Dag 15: Så starter turen nedover til Chuskirmo(4600m) via Kongmaru La-passet(5200m). Turen starter med en jevn stigning til Kongmara La-passet. Utsikten herifra er også fantastisk! Etter passet fortsetter vi nedover i 4 timer før vi ankommer Chuskirmo hvor vi overnatter. (F/L/M)

DAG 16: Vi går den enkle turen ned etter Shang-elven(ca 2 timer), og kommer til veien hvor vi blir hentet av biler og kjørt tilbake til Leh(ca 1 1/2 time). Vi kommer til hotellet ved lunch-tider og får en etterlengtet dusj. Avskjedsmiddag med teamet. Overnatting på hotel.(F/L/M)

Dag 17: Vi flyr fra Leh til Delhi tidlig på morgenen.

Deretter kjører vi til Agra, en flott tur der vi får et glimt av Indias grøderike områder(ca. 4 timer). Ved solnedgangen besøker vi kjente Agra Fort. (F/M)

Dag 18: Denne morgenen skal vi til det verdenskjente palasset, Taj Mahal, et sted som gjør mektig inntrykk. Vi starter tilbaketuren til Dehli, tar inn på hotell og har ettermiddagen her. (F)

Dag 19: Hjemreise(F)

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer: t/r Oslo/Delhi, Flyreise Delhi-Leh-Delhi, Norsk turleder med ekspertise for høye fjell, lokal engelsktalende guide, sertifisert klatreguide fra Nepal, kokk, lokale bærere og muldyr, telt, all campingfasiliteter, Alle inngangsbilletter til klostre, alle tillatelser, sightseeing i Delhi, Transport til Agra, sightseeing til Fort Agra og til Taj-Mahal, overnatting på hotell i Agra. Måltider i henhold til daglig program.(F = frokost, L = lunsj, M = middag) Alle inngangsbilletter/parkavgifter som trengs etter program. Alt klatreutstyr unntatt støvler og stegjern, hotellovernattinger i Delhi


Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider. Visum

REISEVILKÅR for Kang Yatza

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.