Atlasfjellene

 Toubkal (Marokko)

Turleder: Marit Andreassen, Cecilie Seim eller Monica V. Carter                                                                                          Pris: 19 500,-


Dag til dag program

Dag 1:
Avreise fra Oslo til Marrakech. Inkvartering på hotell og middag. Om det er tid, tar vi en tur til Jeema-El-Fnaa og ser på det yrende livet her.

Dag 2:
Etter frokost kjører vi halvannen time til Imi-n.Oughlad-landsbyen (1300moh) Her møter vi teamet vårt, med kokker, guide, muldyr og hjelpere, og vi starter fjellturen, kun med en liten dagtursekk. Vi går oppover i vakkert landskap til passet Tizi-n-Tacht 2100m, for deretter å gå ned i dalen Azzaden (1600m). Pådekket lunch ute. Deretter går vi til Berber-landsbyen Tizi Oussem. Her får vi fint innblikk i berbernes hverdagsliv som saue og geite -bønder. Landsbyen er omkranset av de høyere Atlas-fjell som vi er på vei til. Overnatting i teltleir 1900m. (ca. 5-6 timers gange)


Dag 3:
Vi vandrer sammen i følget oppover gjennom fjell-landsbyer og kulturlandskap. Det er som en er satt tilbake til gammeltestamentlig tid.... Picknik lunch og siesta underveis. Målet for dagen er Tizi Izgaren 2900m, et platå hvor vi har fantastisk utsikt. Her har vi igjen overnatting i teltleir. (ca. 6 timers gange)

Dag 4:
Vi beveger oss oppover i siksak til vi når Tizi Ougulzim passet (3650m). Vi kommer nå opp på høyfjellet, og stien er et gammelt tråkk til Toubkal hytten (3200m). Vi ankommer campen ved lunsjtider og får god tid til å slappe av og samle krefter til neste morgen. (ca. 4-5 timers gange)

Dag 5:
Toppdagen! Vi starter tidlig om morgenen og går sakte til topps 4165m. Utsikten herfra er fantastisk, vi ser utover store deler av Atlaskjeden og over til Sahara! Ved tilbakekomst til teltleiren venter god lunsj, ettermiddagskaffe og middag. Overnatting i teltleir. (ca. 6 timers gange)

Dag 6:
Etter frokost starter nedturen til Imlil 1740m. Her tar vi avskjed med våre guider, kokker og hjelpere. Så kjører vi til Marrakech og får en etterlengtet dusj! Middag og overnatting på hotell.

Dag 7:
Marrakech er en utrolig eksotisk by, og vi starter dagen med en fin sightseeing, kjøretur rundt den gamle Medina-muren. Vi besøker Bahia Palace, et kjent historisk palass. Deretter blir vi ledet inn i souken, det gigantiske og fragerike markedet, og får hjelp til å handle/prute. Festiddag i Marrakech på en eksotisk restaurant.
Overnatting på hotellet.

Dag 8:
Hvis det passer med flyavgangen, har vi hele formiddagen til igjen å gå på markedet, ta et bad i hotellets basseng, eventuelt sitte ved en fortausrestaurant å nyte varmen og folkelivet. Her er også mulighet for SPA og HAMMAM. Avreise Marrakech og ankomst Oslo.
PS. Turen kan bli gjennomført med små endringer!

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com 


Prisen inkluderer:
T/r Oslo Marrakech. Fjellturen med fullpensjon. Hotell i Marrakech. Festiddag i Marrakech på eksotisk restaurant.
Beskrevet sightseeing i Marrakech.
Norsk turleder 


NB! Ikke inkludert:
Evt. overnatting for flytilslutning i Norge.
Reise/sykeforsikring
Generelt drikke og tips til guider og bærere.

Enkeltromtillegg

SPRÅK:                                                                                                                                                                                          Fransk, engelsk, berber og arabisk

Visum fås gratis ved ankomst.

VALUTA:
Dirham. Enklest å ta med kontanter i Euro.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

INNKJØP:
På Souk-markedet kan "alt" kjøpes. Her er masse bra ting, fra klær til arabisk pynt og antikviteter. Pruting er vanlig.

TEMPERATUR:
På fjellet i august: Varme dager og kjølige netter. Det blir kjøligere til høyere man kommer. I Marrakech er det varmt, ca. 28-35 grader, men svalere om kveldene.

REISEVILKÅR for Atlasfjell-tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 2 000,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.