Kulturreise i Sri Lanka

Reiseleder: Monica V. Carter/Marit Andreassen

Pris: 42 500,- (med dagens priser feb 2023)

Dag til dag program:

Dag 1:
Avreise fra Norge

Dag 2:
Ankomst Colombo. Vi blir hentet på flyplassen og kjører til Hikkaduwa(ca 2 timer). Hikkaduwa har vært den mest populære strandbyen på Sri Lanka siden 70-tallet og bærer fremdeles preg av sin hippie fortid. Her tar vi inn på et deilig "BeacHouse" på stranden og slapper av etter den lange reisen.

Kjøretid: 2 timer. Middag og Overnatting.

Dag 3:
Etter frokost drar vi på båtsafari i mangroveområdet, Madu River, og besøker også et Skilpaddeklekkeri. Om ettermiddagen står man fritt til å slappe av rundt bassenget, ta seg en surfetur eller gå bort på skilpadde-stranden for å mate de enorme skilpaddene som kommer inn for å spise sjøgress.

Overnatting. Frokost, lunch og middag.  

Dag 4:

I dag skal vi forflytte oss til Yala nasjonalpark. Vi blir hentet etter frokost og besøker Galle Fort. Galle Fort er et viktig fortidsminne fra kolonitiden som er på UNESCO´s verdensarvliste. I dag er det et livlig sted med brosteinsbelagte gater, sjarmerende små kafeer, gallerier og butikker. Her kan dere gjerne gå litt rundt på egenhånd for å se dere om. Vi fortsetter bilturen med et stopp underveis for å knipse noen bilder av de kjente stylte-fiskerne og får også smake på den kjente lokale yoghurten, Thanamalwila. Vel fremme på hotellet spiser vi lunch. Deretter blir det ettermiddagssafari med jeep i Yala nasjonalpark. Overnatting i lukus-telt på Yala Safari Camp.

Effektiv kjøretid: 3 og 1/2 time. Overnatting, frokost, lunch og middag.

Dag 5:

I dag står vi opp tidlig og blir med på en safari til soloppgang. Vi blir hentet på hotellet klokken 05 om morgenen! Dette er en jeepsafari i Yala nasjonalpark, hvor vi blant annet kan få øye på leopard, elefanter, bøfler, bjørner, krokodiller, påfugler, øgler og omkring 120 ulike fuglearter. Vi drar tilbake til hotellet for lunch og litt avslapping. Om ettermiddagen kan man igjen ta seg en økt safari i parken, eller om man vil, bare nyte hotell-fasilitetene resten av dagen.

Overnatting, frokost, lunch og middag.

Dag 6:

I dag går ferden videre til fjellbyen, Ella. Vel fremme kan man gå den lille turen til «little Adams Peak». For å nå dette populære utkikkspunktet går man gjennom irrgrønne teplantasjer og i finvær er utsikten spektakulær! Dette er en lett tur på ca en time(tur/retur) som passer alle. Det er også tid til å gå bortom den kjente jernbane-broen "9 Arches Bridge" om man ønsker denne dagen.                     Overnatting på 98 Acres resort&spa

Kjøretid: 2 timer. Overnatting, frokost, lunch og middag.

Dag 7:

Vi har en rolig morgen i dag. De morgenfriske kan se soloppgangen fra "little Adams Peak". Hotellet man bor på her i Ella er så deilig at her blir vi til vi sjekker ut på formiddagen. Vi skal nå til Nuwara Eliya, også kjent som «lille England», på grunn av den rike kolonihistorien, arkitekturen, klimaet og beliggenheten i høylandet. På veien besøker vi en tefabrikk for å se, lukte og smake hvordan den kjente Ceylon-teen produseres. Overnatting på Heritance Tea Factory.

Effektiv kjøretid: 2 timer. Overnatting, frokost og middag.

Dag 8:

I dag følger sjåføren oss til togstasjonen Nano Oya, og vi blir med på en spektakulær togreise til Kandy gjennom nydelig fjellandskap. Mange beskriver nettopp denne etappen som en av høydepunktene fra sin reise på Sri Lanka. Vi ordner de best tilgjengelige sitteplassene for de ulike togsettene, så her er det bare å lene seg tilbake og nyte det fantastiske landskapet som suser forbi. Vel fremme i Kandy besøker vi "tanntempelet" hvor en av Buddhas tenner oppbevares. Stedet regnes som et av de mest hellige templer av landets buddhister, og er en opplevelse å få med seg. Overnatting på Hotel Thilanka

Togreisensvarighet: ca 4 timer i rolig tempo. Overnatting, frokost og middag.

Dag 9:

Dagens kjøreetappe går til Dambulla., og underveis stopper vi ved en krydderhage. Vi lærer om ulike kryddertyper og urter, og får også demonstrert hvordan de brukes i helsefremmende medisin.

Rundt lunch-tider er vi fremme i Dambulla hvor vi sjekker inn på hotell Amaya Lakes i nærheten av «løvehodet» Sigiriya for to netter. Her er det svømmebasseng, solsenger, restaurant og mulighet til å slappe av. Om man ønsker kan man på ettermiddagen besøker et av de mest imponerende templene på Sri Lanka(20 min fra hotellet), bestående av grotter med malerier religiøse statuer.

Effektiv kjøretid: 3 timer. Overnatting, frokost, lunch og middag.


Dag 10:

Etter frokost kjører vi den korte turen(15 min) til et av Sri Lankas mest kjente severdigheter: Sigiriya. Stedet er også kjent som Lion`s Rock, står på Unescos verdensarvliste. Her tar vi beina fatt, opp de mange trappetrinnene til toppen av det enorme løvehodet. Underveis vil vår guide fortelle oss om stedets fascinerende historie, og på toppen belønnes vi av en spektakulær utsikt over den omkringliggende jungelen! 

Deretter blir vi med på en landsbyutflukt. Dette er en unik opplevelse hvor vi får sett hvordan folk lever her på landsbygda. Her serveres også hjemmelaget tradisjonsmat.

Overnatting på samme hotell som i går. Frokost, lunch og middag.


Dag 11:

I dag kjører vi til Trincomalee, kjent for sine herlige, eviglange sandstrender. Her tar vi inn på                           Trinco Blu Cinnamon og gjør oss klar for bading og slaraffenliv!

Kjøretid: 2 timer. Overnatting og frokost.


Dag 12:

Bading og slaraffenliv!

Overnatting og frokost.

Dag 13:

Bading og slaraffenliv!

Overnatting og frokost.

Dag 14:

Bading og slaraffenliv!

Overnatting og frokost.

Dag 15:

Bading og slaraffenliv!

Overnatting og frokost.

Dag 16:

Vi bruker dagen til å komme oss tilbake til Colombo hvor hjemreisen starter seint på kvelden. Det er en kjøretur på 6 timer, så vi deler økten opp i to. Kjører 4 timer før lunch og 2 timer etter lunch.

Kjøretid: 6 timer. Overnatting og frokost.

Dag 17:

Ankomst Norge.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:

Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info .
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer:
T/r Oslo Colobo. All transport ifølge program. All sightseeing ifølge program m/guide og inngangsbilletter. Safari etter program. Avgifter til nasjonalparken. Landsbybesøk med lunch, båtsafari i Madu River og besøk til et Skilpaddeklekkeri. Alle hotellopphold som beskrevet. Måltider som beskrevet i program.

Ikke inkl: Enkeltromtillegg. Vaksinasjoner og forsikringer. Måltider som ikke er nevnt i program. Visum. Generelt drikke og tips.

SPRÅK: Sinhala, Tamil og engelsk

VISUM:
Visum er påkrevd, og kjøpes ved ankomst Colombo(50USD).
Ta med et passfoto.

VALUTA:
Sri Lanka Rupi(Kan taes ut på flyplassen, men man får ikke ut store beløp). Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/


REISEVILKÅR for Sri Lanka
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.