Island Peak 6189m (Imja Tse) 

Turleder: Marit Andreassen/Cecilie Seim eller Monica V. Carter

Pris: kr. 59 900,-

Dag til dag program

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst Kathmandu. Etter innkvartering på hotell tar vi sightseeing i byen. Vi besøker Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger. Turen fører oss også opp til den buddhistiske stupaen, Swayambunath, en enorm relikviekiste, og med utsikt over hovedstaden.

Dag 3: Vi reiser med småfly opp til Lukla som ligger 2827 m.o.h. Her møter vi bærerne og guidene våre. Vi går til Phakding 2600moh, en lett vandring.


Dag 4: Vi går til Namche Bazar (3446 m.o.h). Denne fjell-landsbyen blir kalt sherpaenes hovedstad. Her er bl.a. et av verdens høystliggende postkontor, og her kan man handle, f. eks. strikkede plagg av jakoksegarn.

Dag 5:Denne dagen bruker vi til akklimatisering. Vi går på tur i området, prøver å komme oss litt opp i høyden. Her vil vi også få en nydelig utsikt til Mount Everest.

Dag 6: Vi vandrer videre blant rhododendronbusker i storslått natur til vi når Tengboche(3867 m.o.h.). Her ligger et buddhistkloster. Vi er nå "omringet" av kjente fjell som Ama Dablam (6430 m.o.h), Kang Taiga(6685 m.o.h.), Taboche(6542 m.o.h.) og Khumbila(5761 m.o.h.). Selve leiren ligger vendt mot Mount Everest(8848 m.o.h.), Lhotse(8501 m.o.h.) og Nuptse(7879 m.o.h.). Er vi heldig, får vi en vakker solnedgang over fjelltoppene.

Dag 7:Turen går til Dingboche (4300 m.o.h.). Stien går først nedover til Devuche, krysser elven Imja Khola og vi passerer mange flotte mani steiner før vi når Pangboche. Her er også et buddhistkloster. Ut på ettermiddagen kommer vi til Dingboche hvor vi overnatter.

Dag 8:Akklimatiseringsdag. Man kan ta det med ro og slappe av eller være med på en 5000-meters topp rett opp fra Dingboche. Dette er en tur med flott utsikt mot Island Peak (6100moh) og Makalu (8463 m). Turen egner seg utmerket for akklimatisering.


Dag 9: Denne dagen går vi sakte men sikkert til Lobuje (4939 m.o.h.).

Dag 10: Everest Base Camp-dag! Vi starter i sakte tempo og når først Gorak Shep (5160 m.o.h.) Her blir det lunch. Deretter går vi videre i morenelandskap til vi når Everest Base Camp 5300 (m.o.h.).Vi er nå inne ved det beryktede isfallet, og kanskje besøker vi ekspedisjoner som forbereder seg til selve Mt. Everest. Vi går tilbake til Gorak Shep og overnatter. Overnatting i Gorak Shep.

Dag 11: Tidlig om morgenen går vi opp til Kala Pattar (5545 m). Herfra er det spektakulær utsikt til Mt. Everest! Deretter går turen nedover igjen til Periche (4200m).

Dag 12: Turen går til Chhukung (4750).

Dag 13: Kort vandring oppover morenelandskap til Island Peak Base Camp.(5150m) Her setter vi opp teltleir.

Dag 14: Hviledag i Base Camp. Vi vil lære bruk av stegjern, isøks og tau. Det blir basic trening om man ikke har vært borti klatring tidligere.

Dag 15: Island Peak Base Camp til Island Peak High Camp (ca.5450m)

Dag 16: High Camp til toppen!Vi starter med en lang bratt bakke (2-2.5 timer). Her tar vi på oss stegjern og går oppover på snø og is til vi når toppeggen. Herfra går vi videre til vi når bunnen av en bratt bakke. Guidene vil sikre oss over toppveggen og eggen til toppen av Island Peak.(6189) Utsikten herfra er fantastisk!Nedoverturen starter og når vi når Base Camp har det gjerne gått 12-15 timer. 

Dag 17: Ekstradag for toppbestigning i tilfelle dårlig.

Dag 18:Fra Base Camp til Pangboche.

Dag 19: Fra Pangboche til Namche.

Dag 20: Fra Namche til Lukla.

Dag 21: Fly til Kathmandu

Dag 22: Se/oppleve Kathmandu

Dag 23: Avreise sent om ettermiddagen

Dag 24: Ankomst Oslo

Turen kan gjennomføres med små endringer!

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comTuren inkluderer:
Flybilletter Oslo-Kathmandu. Transporter i Kathmandu etter program. Hotellopphold i Kathmandu,b/b. Folkloreaften m/middag dag 2. Avskjedsmiddag. Sightseeing i Kathmandu. Nødvendige parkavgifter og tillatelser for bestigningen av Island Peak.Fellesutstyr for klatring. Opphold og mat i fjellhytter og telt (tre måltider). Klatre-sherpa, Guider og bærere, Førstehjelp-service. Flybilletter tur/retur Kathmandu-Lukla.

Turen inkluderer ikke:
Flaskevann som kjøpes i fjellet, forsikring, visum, personlig klatreutstyr (kan leies i Kathmandu)

VISUM: Visum er påkrevd, og kjøpes ved ankomst Kathmandu (40 USD). Ta med et passfoto.

VALUTA: Rupi. Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. 
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

INNKJØP: Tibetanske og nepalske tepper. Utskjærte trefigurer. Sportsutstyr.

REISEVILKÅR for Island Peak

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling. Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulentjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsatte hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.