Cotopaxi  5 897moh

 

Reiseleder: Marit Andreassen/ Cecilie Seim/ Monica V. Carter
Pris:  39 900,- , basert på 6 deltakere


Program:

Dag 1:
Avreise fra Oslo

Dag 2:
Vi ankommer Quito, 2800 moh, denne sør-amerikanske byen som er full av liv! Vi rusler rundt og prøver å ta inn denne nye verden. Middag og overnatting på Hotel Plaza Sucre(-/-/D)


Dag 3: Etter frokost drar vi til San Antonio de Pichincha, en liten by hvor vi ankommer etter ca. en time og fortsetter videre til Ventanilla, utsiktspunktet til Pululahua krateret. Her får vi en fantastisk utsikt over hele fremre del av krateret. Vi går ned i krateret til de små gårdsbrukene som ligger på bunnen. Etterpå kjører vi til Mitad del Mundo, ekvator Line Monument, der man kan ta det berømte bildet ved å stående med en fot på den nordlige halvkule, og med den andre på den sørlige halvkule. Vi fortsetter turen til ruinene av Rumicucho, en Inca festning, 15 minutter nord for San Antonio. Om ettermiddagen er vi tilbake i Quito til middag og overnatting.(B/BL/D)

Dag 4: Denne dagen drar vi på akklimatiseringstur til Mt. Ruco Pichincha 4.698 m, først med cable car opp til 4000 m for så å gå til topps hvis vi ønsker. Det er ca. 5 kilometer hver vei, og turen starter i lett terreng. Går man helt opp, er det et bratt stykke på slutten for å nå toppen. Dette er en aktiv vulkan som består av to topper, 4698m og 4790 m. Vi vil bruke banen på tilbaketuren også.
(ca. 7-timers dag) (B/BL/D)

Dag 5:
I dag vil vi bestige en utdødd vulkan, Mt. Pasochoa (4,199 m). Vulkanen ligger bare 3 mil sør for Quito, og er populær som dagstur. Turen er ideell som akklimatisering, da vi går fra 2800m til 4199m på noen timer (3-4 timer), for så å gå tilbake.
Fra toppen er det fantastisk utsikt til andre fjelltopper og også til Cotopaxi. Herfra ser vi også ned i krateret. Naturen på Mt. Pasochoa er spesiell, her finnes et rikt dyre og planteliv, Nedstigningen tar ca 2-3 timer. Herfra kjører vi til Aloasi og tar inn på hotell. Middag og overnatting.(B/BL/D)

Dag 6:
Dagens tur går til Mt. Illiniza Norte (5,126 m). Vi kjører til La Virgen (3,900 m)hvorfra vi starter fjellturen. Etter 2-4 timer når vi Refugio "Nuevo Horizonte". Deretter starter toppbestigningen først via steinurer og panoramautsikten er overveldende. Etter 2-3 timer i taugrupper når vi den smale toppeggen.
Nedstigningen går atskillig lettere, og sent om ettermiddagen er vi tilbake til hotellet. (B/BL/D)

Dag 7:
Vi drar til Cotopaxi National Park. Cotopaxi (5897m) er regnet som den høyeste aktive vulkanen i verden, og er også det mest bestegete fjell i Equador. Vi parkerer 4500m oppe, og begir oss ut på en 45-minutters tur opp til 4800m. Her tar vi inn på en refuge Jose Rivas. Etter litt hvile går vi en liten tur til en isbre (5000m) for trene på å bruke stegjern. Vi legger oss tidlig for å være opplagt til toppbestigningen. (B/BL/D)

Dag 8: Mt. Cotopaxi (5,897 m) Ved midnatt starter vi bestigningen av den høyeste aktive vulkanen i verden. Etter 6-7 timers gange gjennom snø og is når vi toppen av Mt. Cotopaxi 5897 moh. Vi går i små taulag med kvalifiserte guider. På toppen får vi et utrolig skue inn i det aktive krateret, vi får også soloppgang med panoramisk utsikt til de omkringliggende fjelltoppene Mt. Cayambe, Mt. Antisana og Mt. Chimborazo. Kan love at å stå på toppen gjør varig inntrykk! Nedstigningen går hurtigere, og vi pakker tingene våre i hytten og drar til Quito. Her slapper vi av og tar tidlig kvelden. (B/BL/D)

Dag 9: Fri dag i Quito. Vi kan besøke det gamle koloniale senteret, Plaza de San Francisco, Santa Domingo og Plaza de Independecia. Middag og overnatting i Quito. (B/-/D)

Dag 10: Hjemreisen starter(B/-/-).

Dag 11: Ankomst Norge


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.comPrisen inkluderer t/r Oslo/Equador, all landtransport i følge program, hele programmet med norsk turleder, lokale guider, hoteller/lodger som beskrevet. Måltider i henhold til daglig program.(B = frokost, L = lunsj, D = middag) Norsk reiseleder.
Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer. Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider.

REISEVILKÅR for Cotopaxitur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. 

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.