Familietur til Kilimanjaro

Turledere: Monica V. Carter og Marit Andreassen 

Pris:  36 500,- fra 12 år

Pris:  34 500,- for barn under 12 år 

Litt om turen:

Om barnet er yngre (fra 10 år), må vi få spesial-tillatelse fra Kilimanjaro Nasjonal-park. 

Hytte-ruten er valgt da dette er det mest komfortable mht fasiliteter, og da denne ruten har lett tilgang til redningstjeneste.

Turen vil ha tre netter på Horombo (3720m) under oppstigningen i stedet for to, med fine akklimatiseringsturer i området. 

Fra Kibo-hytten vil bestigningen være kl. 24.00 om natten slik det er vanlig. 

Det vil være med et stort team som hjelpere og ekstra guider.

DAG TIL DAG PROGRAM

Dag 1:
Avreise Bergen/Oslo

Dag 2:
Ankomst Kilimanjaro Airport. Vi kjører til foten av Kilimanjaro, Marangu 1800moh. Her tar vi inn på hotell. Middag og overnatting.

Dag 3:
Vi går en tur i dette frodige området og ser på dagliglivet. Det er Chagga-folket som bor her. Vi besøker også en liten kaffe- og bananplantasje.
Dagen fungerer også som god akklimatisering.

Dag 4:
Etter frokost treffer vi guidene og bærerne, og vi starter vandringen, en ca. 5 timers tur (ca. 9km) gjennom regnskogen opp til MANDARA, høyde ca. 2700m.o.h. Ettermiddagstur til Maundi-krateret. Middag og overnatting.

Dag 5:
Videre oppstigning til andre hytteleiren, HOROMBO, 3720moh. Terrenget endrer seg, og vi vandrer i mer åpent busklandskap. Vi passerer også kjempe-lobelier, en unik plante som vokser over 3500 m.o.h. Turen tar 5-7 timer (ca. 12km), og vi tar det svært rolig. Vel fremme har man hele ettermiddagen til å hvile, se på solnedgangen over Kibo-toppen og Mawenzi-toppen. Stjernehimmelen er en opplevelse!
Middag og overnatting på Horombo.

Dag 6:
Akklimatisering. Denne dagen tar vi kun en liten tur oppover (en time) for å se nærmere på Kilimanjaros topp. Vi blir litt bedre kjent med det lokale teamet vårt, da vi hovedsaklig blir i hytteleiren. Frokost, lunsj og middag blir servert i den store spisehytten. Overnatting Horombo.

Dag 7:
Akklimatisering. Vi går en tur til Mawenzi hut som ligger 4500 m.o.h. (ca 12km tur-retur).Vi passerer zebra-rocks, en særegen steintype. En slik oppstigning med retur gjør godt for tilvenningen av den tynne luften. Middag og overnatting på Horombo.

Dag 8:
Vi går til KIBO 4700 m.o.h.( ca. 12km), en vandring på 6-7 timer. Terrenget er ørkenlandskap, og det er slutt på vannkildene. Selv om veien er lett og fin, så kjenner de fleste at den tynne luften gjør vandringen tyngre. Vel fremme inntas middag, og vi legger oss til å hvile og sove for å samle krefter til siste etappe.

Dag 9:
Vi vekkes allerede kl. 23.00, kler oss godt, og begynner oppstigningen til topps kl. 24.00. 

Veien går i sikksakk oppover et kjempestort "grustak", og vi går svært sakte. Etter 5-7 timer (ca. 3km) når man GILMANS POINT 5695 m.o.h. der man får se den fantastiske soloppgangen. Herfra kan man se ned i krateret. 

De iherdige går videre langs krater-kanten (1-1,5 time) til UHURU PEAK (frihetens punkt) 5895 m.o.h. 

Det er en flott opplevelse å gå langs isbreen og så til sist nå målet!. Etter fotostopp på toppen går turen nedover med atskillig større fart. 

På Kibo blir det anledning til en liten hvil i soveposen før vi spiser brunsj og går tilbake til Horombo.

Dag 10:
Etter tidlig frokost går vi helt ned til Marangu. Her tar vi farvel med guidene og bærerne. Vi kjører tilbake til hotellet i Marangu og nyter dusjen før vi inntar middag. Denne dagen vil vi også møte de familiemedlemmene som ikke skulle være med på Kilimanjaro, men som reiser noen dager etter oss til Tanzania.

Dag 11:
Etter frokost drar vi til Arusha, en typisk mellomstor afrikansk by. Her besøker vi det lokale markedet, og det blir tid til shopping. Sent om kvelden begynner hjemreisen for de som ikke skal være med på safari.

Dag 12:
Ankomst /OsloBergen

Nb. Turen kan bli gjennomført med små endringer.

Vi har 17 plasser og tar imot fortløpende påmeldinger.   

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522

hoyfjellspesialisten@gmail.com

Kilimanjaro; Kilimanjaro/safari (se videre program og pris).

Prisen inkluderer: t/r Bergen/Oslo-Kilimanjaro Airport, all landtransport i følge program, Kilimanjarotur, guider, bærere, kokker, parkavgiftene i fjellet, all mat på fjellet. Fullpensjon i Marangu. Norske turledere med ekspertise for høyfjell.
Ikke inkludert: Vaksinasjoner, forsikringer og visum. Enkeltrom. Generelt drikkevarer til seg selv og tips til guider og bærere.


SAFARI ETTER KILIMANJARO:


Pris:  12 000,- fra 10 år
Pris:  11 000,- for barn under 10 år

Dag 11: Det blir innsjekking på hotell i Arusha, middag og overnatting.

Dag 12:
Vi kjører på safari Til TARANGIRE. Denne parken er kjent for sine mange elefanter og sjiraffer. Her er også mange løvefamilier. Middag og ovenatting på lodge ved Lake Manyara.

Dag 13:
Safari i Lake Manyara-parken med overnatting på lodge ved Lake Manyara.

Dag 14:
Det blir igjen safari i Tarangire parken. Dette er en gigantisk park, med mange områder å utforske. Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til Arusha til middag og overnatting.

Dag 15:
Etter frokost er det anledning å få nyte Afrikas sol i hotellets hage. Her er også bademuligheter. Om kvelden starter vår hjemreise.

Dag 16:
Ankomst Bergen/Oslo


Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522

hoyfjellspesialisten@gmail.com

Info om turen:

Prisen inkluderer fullpensjon i Arusha  og fullpensjon på safarien. Gode jeeper m/tak som løftes. Sjåfør/guide, alle parkavgifter, Norsk turleder.
Ikke inkludert: Tips til sjåfør og generelt drikke. Enkeltrom.


Hyttene på fjellet:
De enkle norskbygde hyttene på fjellet har 4-mannsrom evt. 6-mannsrom. På Kibo er det 12-sengs-rom. Her er enkle senger med madrasser og hodeputer. Toallettene er i egne hytter, stort sett vannklosetter og helt ok. Der er store hytter hvor vi har måltidene.

Språk:
Kiswahili og engelsk

Visum:
Er påkrevd for nordmenn i Tanzania, gyldig pass må medbringes. Visum kjøpes ved ankomst.(50$)

Bæring av utstyr:
På fjellet har vi bærere som bærer alt utstyret. Vi bærer selv kun det vi trenger for dagen

Valuta:
Tanzania-shilling. 1$ tilsvarer ca.2200 Tsh. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l. Tips til guider og bærere gies i USD.

Mat og drikke:
Vann på fjellet er kokt nedkjølt vannn. Det smaker helt ok, men man kan ha med smaks-pulver om man ønsker. Maten på fjellet er overraskende god.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Innkjøp:
Makonde-skulpturer, batikk og malakittfigurer. Pruting er vanlig.

UTSTYRSLISTE FOR KILIMANJARO
Temperaturen og været på fjellet kan variere veldig. Her er stort sett varme dager og kjølige kvelder og netter. Stiene kan være tørre og støvete eller fuktige og gjørmete. Vi kan starte en dagsetappe med sol og varme, men kan ende opp med vind, regn og kjølig luft. I klesveien må vi derfor være rustet for det meste. Turleder vil hver dag gi litt informasjon om egnet tøy for dagen.

Pakk fjellutstyret i stor bag. Ha gjerne tøyet i plastposer, for det holder fuktighet ute. Dagtursekk (minst 30-40 liter)
Vindtett bukse og anorakk med hette
Regntøy evt. regnponcho
Flisjakke /tykk genser
Varm mellomtykk genser
To sett ull undertrøyer med lang arm
Dunjakke
T-skjorter eller tynne skjorter
2 stillongs
Bukse/joggebukse
Undertøy
Joggesko
Varme turstøvler
Sokker, tynne + tykke
Vindvotter eller strikkevotter + overtrekksvotter
Lue + skjerf
Shorts
Solhatt (kan kjøpes ved foten av Kilimanjaro)
Toalettsaker (gjerne våtservietter) + lite håndkle
Varm sovepose
Termos
Solbriller og solkrem med høy faktor, solstift for lepper
Hodelykt med ekstra batterier
1 rull toalettpapir
Imodium,
Druesukker, "rett i koppen", evt. nøtteblanding
Camel-bag og drikkeflaske

REISEVILKÅR for Kilimanjaro-tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 2.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Når flybilletten kjøpes blir det sendt ut anmodning om delbetaling. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.