ANNAPURNA

THORONG LA PASSET 5416 M
Kåret til et av verdens flotteste turområde!

Reiseleder: Marit Andreassen/Monica V. Carter
Pris:  34 500,-

Dag 1:
Avreise fra Oslo til Kathmandu.

Dag 2:
Ankomst Kathmandu. Vi sjekker inn på hotell og tar en liten tur ut i byen. Masse eksotiske inntrykk!

Dag 3:
Besi Shahar 820m                                                                        
Vi kjører ut av Kathmandu, vestover og nedover, og får et godt inntrykk av dagliglivet i Nepal. Vi passerer rismarker som ligger i terasser, ser arbeidet som blir gjort med håndmakt og folk som lever i en blanding av moderne og eldgammel tid. To timer før Pokhara tar veien av og vi kjører til BesiShahar 820 m. 

Dag 4:
Jagat 1400m
Om morgenen blir det en 45 minutters jeepkjøring til Kudi før vi starter vandringen. Fra Kudi følger vi oppover elven Marsayangdi. Herfra er det nydelig utsikt mot fjellheimen. Vi når en sjarmerende landsby Bahundanda (1250m) og har lunsj her. Etterpå blir det noen lange nedovebakker, før vi igjen passerer små landsbyer. Stien krysser en bro og ikke lenge etter når vi Jagat, også kalt stein-landsbyen. Her skal vi overnatte.


Dag 5:
Dharapani 1910m
Etter en times vandring kommer vi til Cjame, en enorm foss. Igjen følger vi Marshayangdi elven oppover til vi når Tal (1700m). Fra nå av kommer vi inn i det historiske tibetanske Manang distriktet. Stien krysser en vid, flat dal før vi går opp stentrapper til vi når 1860m. Deretter blir det noen opp og nedoverbakker, før vi når Dharapani. Lunsj har vi hatt i en lansdby underveis. Overnatting i Dharapani.

Dag 6:
Chame 2670m
Fra Dharapani vil vi se at vegetasjonen, landskapet og folkets utseende endrer seg. Luften blir også kaldere. Vi går gjennom en skog til Bagarchhap, den første landsbyen med typisk tibetansk arkitektur. Vi kommer mer opp i høyden, og her i Dhanagi-området dyrkes det epler. Videre i alpint landskap passerer vi åkerland og nydelige furuskoger som blir flott forgrunn til mektige høyfjell som Lamjung og AnnapurnaII. Stien følger oppover Marsayangdi elven til vi når landsbyer som Ratamanang og Koto. Herfra er det en lett halvtimes vandring til vi når Chame, hovedstedet for Mangang distriktet; også med nydelig utsikt over AnnapurnaII. Om ettermiddagen kan man besøke det lokale markedet eller se små varmekilder. Middag og overnattig i lodge.

Dag 7:
Pisang 3200m
Stien starter gjennom en skog oppover en trang dal. Vi krysser elven og hele Manang-dalen åpner seg. Et svært u-formet landskap mellom to enorme snøtopper kan nå sees. Vi spiser lunsj i Dhukure Pokhari, et perfekt sted med majestetisk utsikt!
Etter en times gange kommer vi til Lower Pisang og tar inn på lodge. Vi kan også gå til Upper Pisang, med sine tibetanske hus, gamle tradisjoner og mektig kloster. Igjen en utrolig flott utsikt til Annapurna-kjeden!

Dag 8:
Manang 3350m
Fra Pisang vil vi hele tiden ha spektakulær utsikt til de høye snøfjellene. Stien kryper oppover, og når vi når toppen av åsen får vi igjen panoramautsikt over Manang dalen. Herfra ser vi også Hongrelandsbyen med sin lille flystripe, store topper som Gangapurna, AnnapurnaII og AnnapurnaIII, Tilocho og Pisang Peak.
Stien går nedover til Hongre og lett gange mot Manang. På veien vil vi gå innom Braga klosteret, det største i distriktet som har flotte statuer, thankaer og religiøse skrifter. Vi overnatter i Manang.

Dag 9:
Hviledag i Manang 3350m
I dag skal vi akklimatisere oss og ta det med ro. Manang er en landsby med ca. 500 boliger med flate tak. Beliggenheten er perfekt, landsbyen er omkranset av høye snødekte fjell.

Dag 10:
Churi Latter 4250m
Etter vel en times gange oppover når vi et lite sted, Tengi 3642m. Deretter går vi til Gunsagn 3850m, og etter ennå 45 minutter når vi Churi Lattar hvor vi skal være resten av dagen og overnatte.

Dag 11:
Thorung Phedi 4250m evt. high Camp
Det tar kun ca. 2 timer å nå Thorung Phedi. Stedet ligger på en ås med oversikt over et høyt platå. Her kan vi se yakflokker, opprinnelig dyr fra Tibet som blir holdt for dets ull og melk. Det er sterke dyr som også brukes til transport av varer. Thar, en type villgeit finnes også her. Lunsj i Phedi. Om situasjonen tilsier det, går vi igjen 2-3 timer til Hight Camp. Dette er ikke fordi det er særlig høyere enn Phedi, men fordi det er nærmere Thorong La passet. Overnatting i Thorung Phedi eller High Camp.


Dag 12:
Thorung La passet 5416m og til Muktinath 3800m
Fra Thorong Phedi tar det ca. 5 timer å nå passet. Passet er det absolutte høyeste punktet på turen vår, og her er massevis av tradisjonelle buddhistiske bønneflagg. Det er en lang og bratt vei å gå for å nå hit, men når man står her synes man det var verdt strevet! Mot sør kan hele Annapurna kjeden med sine mektige istopper sees. Den ørkenlignende Kali Gandaki dalen sees mot vest, og Thorungtse 6482m sees mot nord.
Etter et langt fotostopp starter vi nedoverturen til Muktinath, hele veien med utsikt til fjellørkenen mot Upper Mustang, Muktinath regnes som et at Nepal helligste steder både for buddhister og hinduer, og her kommer pilegrimer både fra Nepal og India. Fra Muktinath ser vi Dhaulagiri 8167m, Tukuche peak og Nilgiri. Overnatting i Muktinath.

Dag 13:
Jomsom
Etter frokost kan vi besøke Muktinaths kjente prilegrim senter. Deretter starter vår siste etappe ned til Jomsom, og vi skjønner at sivilsajonen er kommet nær. Herfra skal vi fly ut neste morgen.

Dag 14:
Fly til Kathmandu
Flyturen går først til Pokhara (30min). Der blir det skifte av fly, og det er en kort flytur til Kathmandu (20min) Vi kommer til hotellet i Kathmandu, og dagen kan brukes til avslapping ved hotellets basseng, shopping eller spa.                                                                                     

Dag 15:
Sightseeing i Kathmandu
Vi kjører til Pashupatinath, det største og viktigste hindutempel i Kathmandu. Deretter går turen til Bodhnath, en av de største stupaene i verden. Vi besøker Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger.
Om kvelden blir det avskjedsmiddag på restaurant med tradsjonelle danser. Overnatting på hotell i Kathmandu.

Dag 16:
Hjemreise
Formiddagen kan brukes til shopping, evt. spa eller annet. Om ettermiddagen reiser vi til flyplassen og starter vår hjemreise.

Dag 17:
Ankomst Oslo

Klikk her for Kontakt/Påmelding:                                           Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- . Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info. Tlf.: 478 63 522 hoyfjellspesialisten@gmail.com


Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo-/Kathmandu. All transport etter program. Lokal flytur Jomsom-Pokhara -Kathmandu. Trekkingturen med fullpensjon. Lokal guide og bærere. Sightseeing som beskrevet m/inngangsbilletter. Kathmandu b/b. Avskjedsmiddag på spesiell restaurant m/folklore underholdning. ACAP Permit. Norsk turleder om flere enn 5 personer.

Prisen inkluderer ikke:
Vaksinasjon, forsikringer, visum, flyplassavgifter, generelt drikke og tips.

SPRÅK:
Nepalsk, engelsk

VISUM:
Visum er påkrevd, men kjøpes ved ankomst Kathmandu (40 dollar)

VALUTA: Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l. Ta med kort som reserve

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

INNKJØP:Sportsutstyr, malerier, Pashmina, Thankabilder + mye mer

REISEVILKÅR for turen til Annapurna

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3 500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.:
"Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I.
det ikke melder seg nok reisende til turen.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.

Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com
Tlf. 47 86 35 22