Kilimanjaro 

 Machame-ruten 

+ Safari&Zanzibar

DAG TIL DAG PROGRAM:

27.juni:
Avreise Oslo.

28.juni:
Ankomst TANZANIA og Kilimanjaro Airport. Vi kjører til foten av Kilimanjaro, Moshi 1000moh., for middag og overnatting. På hotellet kan man også slappe av ved bassenget.

29.juni:
Etter frokost kjører vi til Machame Gate (1811m), (ca. 45 min) Her møter vi teamet vårt, guidene, kokkene og bærerne. Første del av trekkingen går gjennom regnskogen hvor vi ofte ser Black and White Colobous -aper. Man går sakte og nyter naturen, samtidig som man akklimatiserer seg. Man har lunsjpakke med og pausene er mange. Første campen, Machame Camp (3021m)ligger i vakkert område rett før utkanten av fjellskogen. Her blir det først te og kaffe i matteltet. Senere blir det middag, og kokkene overrasker! Overnatting i teltleiren.(6-7 timers gange)

30.juni:

Terrenget åpner seg og vi går i busklandskap. Nå kan vi se hvilket svært fjell vi er på. Det er litt bratte bakker før lunch, men vi fortsetter sakte oppover, krysser dalen før vi fortsetter vestover mot Shira Camp. Etter sakte gange i 5-6 timer når vi Shira camp 3839m, og her skal vi campe for natten.      Middag og overnatting.

1.juli:

I dag skal vi gå til Barranco Camp(3839m). Selv om du avslutter dagen rundt samme høyde som da du begynte, er denne dagen veldig viktig for akklimatiseringen.På veien til Barranco Camp er vi nemlig oppom Lawa Tower, også kjent som "Shark´s Tooth" på 4650m. Det er særdeles viktig å gå sakte, slik at man tilvenner seg høyden. Vel fremme på Barranco Camp(ca 6-8 timers gange) er det god tid om ettermiddagen til å gå rundt og ta bilder, slappe av i teltet, eller spille kort i matteltet.

2.juli:

Denne dagen skal vi gå til Karanga Camp 4034m. Vi starter opp en bratt ås før vi når "Barranco Wall" og krysset til Mweka-ruten(ruten vi skal gå ned igjen). Dette er kanskje den mest imponerende dagen å observere det lokale teamet vårt, se de gli så lett over dette åpne landskapet i denne høyden. Ca. 5-6 timers vandring.

3.juli:
I dag fortsetter vi til Barafu Camp(4662m), siste campen før toppbestningen vår. I dag får vi se toppen av Kilimanjaro fra mange ulike vinkler, et fantastisk syn! Terrenget er ørkenlandskap, og det er slutt på vannkildene. Vel fremme på Barafu Camp, inntas middag, og vi legger oss til å hvile og sove for å samle krefter til siste etappe.

Ca 6-8 timers gange.

4.juli:
Vi vekkes ca. kl. 24.00, kler oss godt, og begynner oppstigningen til topps, utstyrt med lommelykter. Veien går i sikksakk oppover et kjempestort "grustak", og vi går svært sakte. Etter 5-7 timer (ca. 3km) når man Stellas Point 5756 m.o.h. som ligger på kraterkanten der man får se den fantastiske soloppgangen. Herfra kan man se ned i krateret. De iherdige går videre langs krater-kanten (1 time) til UHURU PEAK (frihetens punkt) 5895 m.o.h. Det er en flott opplevelse å gå langs isbreen og så til sist nå målet!. Etter fotostopp på toppen går turen nedover med atskillig større fart. Kort hvile- og spisepause på Barafu Camp før man går til Mweka Camp for middag og overnatting. Ca 14-18 timers gange.

5.juli:
Etter frokost går vi helt ned til Mweka Park Gate(3-4 timer). Her tar vi farvel med guidene og bærerne. Vi kjører tilbake til hotellet og nyter dusjen før vi inntar middag.

6.juli:

Etter frokost drar vi til Arusha, en typisk afrikansk mellomstor by. Underveis besøker vi det lokale markedet i Moshi og det blir shopping. Vel fremme kan man slappe av ved hotellets basseng.
Middag og overnatting.

7.juli:
Vi kjører på safari Til TARANGIRE. Denne parken er kjent for sine mange elefanter og sjiraffer. Her er også mange løvefamilier. Middag og ovenatting på Escarpment ved Lake Manyara.

8.juli:
Vi reiser på safari til NGORONGORO-CRATERET. Ngorongoro er som en paradisets hage, hvor man treffer på de fleste villdyrene fra den afrikanske savannen. Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet ved Manyara. Middag og overnatting.

9.juli:                                                                                            Man nyter en lang frokost med en fantastisk utsikt over Lake Manyara som er kjent for sine flamingoer. Vi starter returen til Arusha. På veien tilbake kan vi muligens besøke en masai boma og se litt på dagliglivet deres. Vel fremme på hotellet i Arusha kan man slappe av ved bassenget.

10.juli:                                                                                          Tidlig morgen flyr vi til Zanzibar. Denne eksotiske øyen bærer preg av sin rike historie. Her blir det anledning til bading, soling og snorkling. Det er også vel verdt å gjøre seg kjent med Stone Town, denne myldrende arabiskinspirerte byen med mange severdigheter fra en svunnen tid...

Hotellet kan dere se under denne linken: https://www.karafuuzanzibar.com/

Dette er et 5-stjerners hotell med all inclusive under hele oppholdet.

11.juli:

Bading og slaraffenliv på Zanzibar. (mulighet for utflukter)

12.juli:

Bading og slaraffenliv på Zanzibar. (mulighet for utflukter)

13.juli:

Bading og slaraffenliv på Zanzibar. (mulighet for utflukter)

14.juli: 

Hjemreise starter

15.juli:

Ankomst Oslo

PRIS: 65 500kr pr person

Nb. Turen kan bli gjennomført med små endringer.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:

Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Prisen inkluderer t/r Oslo/Tanzania, all landtransport i følge program, Kilimanjarotur, guider, bærere, kokker, parkavgiftene i fjellet, all mat på fjellet. Safarien med transport, overnattinger, parkavgifter og all mat. Utenom fjellvandringen og safarien inkluderer det også fullpensjon. Norsk reiseleder på fjellturen og safarien ved minimum 6 deltagere. Flyreise til Zanzibar. Hotell på Zanzibar m/All inclusive. Transport frem og tilbake til flyplass på Zanzibar.

 Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer og visum. Enkeltrom. Generelt drikkevarer til seg selv og tips til guider og bærere(ca 170 dollar).

Språk: Kiswahili og engelsk

Visum: Er påkrevd for nordmenn i Tanzania, gyldig pass (også for returen) må medbringes. Visum kjøpes ved ankomst. (50$)

Valuta:: Tanzania-shilling. 1$ tilsvarer ca.2500 Tsh. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.
Tips til guider og bærere gies i USD.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke på fjellet. På safarien bør man være noe forsiktig. Friske salater bør unngås.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Innkjøp: Makonde-skulpturer, batikk og malakittfigurer. Pruting er vanlig. Oppstår problemer, vil reiseleder forsøke å løse dem så godt det lar seg gjøre.

Ps.:

Hvis du har noe gammelt fjellutstyr som du kan tenke deg å gi bort til guidene og bærerne etter endt tur, så settes dette svært pris på.

UTSTYRSLISTE FOR KILIMANJARO
Temperaturen og været på fjellet kan variere veldig. Siste stykket opp mot toppen kan ha temperatur fra 0 grader ned til -15 grader celsius. Stiene kan være tørre og støvete eller fuktige og gjørmete. Vi kan starte en dagsetappe med sol og varme, men kan ende opp med vind, regn og kjølig luft. I klesveien må vi derfor være rustet for det meste. Turleder vil hver dag gi litt informasjon om egnet tøy for dagen.
Pakk fjellutstyret i ryggsekk eller skipssekk. Ha gjerne tøyet i plastposer, for det holder fuktighet ute. Dagtursekk (minst 30 liter)
Vindtett bukse og anorakk med hette
Regntøy
Flisjakke /tykk genser
Varm mellomtykk genser
To sett ull undertrøyer med lang arm
T-skjorter eller tynne skjorter
2 stillongs
Bukse/joggebukse
Undertøy
Joggesko
Varme turstøvler
Sokker, tynne + tykke
Vindvotter eller strikkevotter + overtrekksvotter
Lue + skjerf
Shorts
Solhatt (kan kjøpes ved foten av Kilimanjaro)
Toalettsaker (gjerne våtservietter) + lite håndkle
Varm sovepose
Gåstaver (kan leies)
Termos
Solbriller og solkrem med høy faktor, solstift for lepper
Hodelykt med ekstra batterier
1 rull toalettpapir
Immodium, (fåes reseptfrie å apotek)
Druesukker, "rett i koppen", evt. nøtteblanding

UTSTYR FOR SAFARI I TANZANIA
Temperaturen kan variere litt på safarien, stort sett rundt 20 grader om dagen, og rundt 12-15 grader om kvelden.
Ta derfor med:
En jakke.
T-skjorter.
shorts
lange bukser
skjorter
skjørt/kjole
sokker.
Toalettsaker
myggstift.
Badetøy
solhatt.
Ta med kikkert hvis du har!
Vi trenger ikke sovepose eller håndklær.
Pakk helst safariutstyret i bag og ikke koffert. Det er liten bagasjeplass i jeepene som vi kjører med, og bagasjen blir stuet inn.

REISEVILKÅR for Kilimanjaro-tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.