Kilimanjaro 

 Rongai-ruten 10 dager

Norsk turleder:Cecilie Seim/Monica V Carter eller Marit Andreassen

Pris: kr. 35 500,-

DAG TIL DAG PROGRAM FOR KILIMANJARO-TUR

Dag 1:
Avreise Norge, ankomst TANZANIA og Kilimanjaro airport om kvelden. Vi kjører til foten av Kilimanjaro, Marangu 1800moh., for overnatting.

Dag 2:
Vi går en tur i dette frodige området og ser på dagliglivet. Det er Chagga-folket som bor her. Vi besøker en liten kaffe- og bananplantasje, og får også smake på bananølet.
Dagen fungerer også som akklimatisering.

Dag 3:
Etter frokost kjører vi til Nale Moru landsbyen (1950 m), (ca. 2,5 time) Her møter vi teamet vårt, guidene, kokkene og bærerne. Første del av trekkingen går gjennom mais-åkere før man kommer inn i skoglignende område hvor vi ofte ser Black and White Colobous -aper. Man går sakte og nyter naturen, samtidig som man akklimatiserer seg. Man har lunsjpakke med og pausene er mange. Første campen, Simba camp (2600m)ligger i vakkert område rett før utkanten av fjellskogen. Her blir det først te og kaffe i matteltet. Senere blir det middag, og kokkene overrasker! Overnatting i teltleiren.(3 timers gange)

Dag 4:
Terrenget åpner seg og vi går i busklandskap. Nå kan vi se hvilket svært fjell vi er på. Noen ganger kan man se elefanter i det fjerne. Stien går oppover og man passerer Second Cave 3450 m. Etter sakte gange i 6-7 timer når vi Kekeleva 3600m, og her skal vi campe for natten.
Middag og overnatting.

Dag 5:

Etter en kort men bratt skråning åpenbarer det deg en super utsikt over villmarken. Rundt 4000m slutter vegetasjonen, og man kommer opp i mer ørkenlignende landskap. Det er særdeles viktig å gå sakte, slik at man tilvenner seg høyden. Neste camp er Mawenci Tarn (4330m), en spektakulær beliggende camp under toppene av Mawensi (5100m). Det er god tid om ettermiddagen til å gå rundt og ta bilder eller slappe av i teltet, eller spille kort i matteltet.

Dag 6:
Denne dagen krysser vi sadelen mellom Mawensi-toppen og Kibo-toppen. Terrenget er ørkenlandskap, og det er slutt på vannkildene. Selv om veien er lett og fin, så kjenner de fleste at den tynne luften gjør vandringen tyngre. Vel fremme på Kibo, 4700m, inntas middag, og vi legger oss til å hvile og sove for å samle krefter til siste etappe.

Dag 7:
Vi vekkes ca. kl. 24.00, kler oss godt, og begynner oppstigningen til topps, utstyrt med lommelykter. Veien går i sikksakk oppover et kjempestort "grustak", og vi går svært sakte. Etter 5-7 timer (ca. 3km) når man GILMANS POINT 5695 m.o.h. der man får se den fantastiske soloppgangen. Herfra kan man se ned i krateret. De iherdige går videre langs krater-kanten (1-1,5 time) til UHURU PEAK (frihetens punkt) 5895 m.o.h. Det er en flott opplevelse å gå langs isbreen og så til sist nå målet!. Etter fotostopp på toppen går turen nedover med atskillig større fart. Kort hvile- og spisepause på Kibo før man går til Horombo for middag og overnatting.

Dag 8:
Etter frokost går vi helt ned til Marangu. Her tar vi farvel med guidene og bærerne. Vi kjører tilbake til hotellet og nyter dusjen før vi inntar middag.

Dag 9:

Etter frokost drar vi til Moshi, en typisk mellomstor afrikansk by. Her blir det tid til en lunsj før hjemreisen starter.

Dag 10:
Ankomst Norge

Nb. Turen kan bli gjennomført med små endringer.

Klikk her for Kontakt/Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Info om turen:
Prisen inkluderer t/r Oslo/Tanzania, all landtransport i følge program, Kilimanjarotur, guider, bærere, kokker, parkavgiftene i fjellet, all mat på fjellet. I Marangu, fullpensjon. Norsk reiseleder.


NB! Ikke inkludert: Vaksinasjoner, forsikringer og visum. Enkeltrom. Generelt drikkevarer til seg selv og tips til guider og bærere.


Språk:

Kiswahili og engelsk

Visum:
Er påkrevd for nordmenn i Tanzania, gyldig pass (også for returen) må medbringes. Visum kjøpes ved ankomst. (50$)

Valuta:
Tanzania-shilling. 1$ tilsvarer ca.2500 Tsh. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l. Tips til guider og bærere gies i USD. Nivået ligger nå relativt høyt.

Mat og drikke:
Vann på vannflasker fåes kjøpt. Ellers drikkes kokt vann. Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke på fjellet.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: https://www.reisemedisin.no/

Innkjøp:
Makonde-skulpturer, batikk og malakittfigurer. Pruting er vanlig.
Oppstår problemer, vil reiseleder forsøke å løse dem så godt det lar seg gjøre.
Ps.: Hvis du har noe gammelt fjellutstyr som du kan tenke deg å gi bort til guidene og bærerne etter endt tur, så settes dette svært pris på.

UTSTYRSLISTE FOR KILIMANJARO
Temperaturen og været på fjellet kan variere veldig. Siste stykket opp mot toppen kan ha temperatur fra 0 grader ned til -15 grader celsius. Stiene kan være tørre og støvete eller fuktige og gjørmete. Vi kan starte en dagsetappe med sol og varme, men kan ende opp med vind, regn og kjølig luft. I klesveien må vi derfor være rustet for det meste. Turleder vil hver dag gi litt informasjon om egnet tøy for dagen.

Pakk fjellutstyret i ryggsekk eller skipssekk. Ha gjerne tøyet i plastposer, for det holder fuktighet ute. Dagtursekk (minst 30 liter)
Vindtett bukse og anorakk med hette
Regntøy
Flisjakke /tykk genser
Varm mellomtykk genser
To sett ull undertrøyer med lang arm
T-skjorter eller tynne skjorter
2 stillongs
Bukse/joggebukse
Undertøy
Joggesko
Varme turstøvler
Sokker, tynne + tykke
Vindvotter eller strikkevotter + overtrekksvotter
Lue + skjerf
Shorts
Solhatt (kan kjøpes ved foten av Kilimanjaro)
Toalettsaker (gjerne våtservietter) + lite håndkle
Varm sovepose
Termos
Solbriller og solkrem med høy faktor, solstift for lepper
Lommelykt med ekstra batterier
1 rull toalettpapir
Imodium, (fåes reseptfrie å apotek)
Druesukker, "rett i koppen", evt. nøtteblanding

REISEVILKÅR for Kilimanjaro-tur
1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.