Vietnam
Opplevelsestur og vandretur i liten gruppe!


Reiseleder: Marit Andreassen

Nkr. 29 900,

Dag 1:
Avreise fra Bergen/Oslo til Hanoi.

Dag 2:
Ankomst Hanoi. Vi sjekker inn på hotell og tar en liten tur ut i byen. Masse eksotiske inntrykk!

  

Dag 3:
Etter frokost blir vi med på sightseeing i Hanoi. Vi besøker Ho Che Minhs Mousoleum, militærmuseet, og får ellers en fin oversikt over denne meget pulserende byen. Ettermiddagen kan brukes til avslapping eller dra til favorittgaten, Han Gay. Her kan man bl.a. kjøpe broderier og silke. Etter tidlig middag drar vi til vann-dukke-showet, et særegent show i Hanoi.
Deretter blir vi kjørt til jernbanestasjonen, og vi overnatter på toget (sovekupe)som skal bringe oss nord i landet til SAPA, nesten på grensen til China. Det er her vi skal på vandretur.

Dag 4:
Vi går av toget om morgenen og drar til en restaurant for frokost. Vi kommer forbi Bac Ha-markedet, et meget eksotisk marked beregnet for lokalbefolkningen. Vi kjører til Sapa og er nå kommet til et fjellområde. Middag og overnatting.

   

Dag 5:
Vi går på tur til Lao Chai landsbyen, til Ta Van og Giang Ta Chai. Vi har piknik-lunsj underveis. Under vandringen vil vi oppleve nydelig natur, ulike folkegrupper med sine særegne drakter og spesielle tradisjoner. Vi blir hentet med jeep for tilbaketur til Sapa hvor vi overnatter på hotellet.

   

Dag 6:
Vi starter tidlig om morgenen og går en fin vandretur til Cat Cat –landsbyen. Blir hentet av jeep for turen tilbake.

       

Etter lunsj i Sapa, kjører vi til en annen landsby der vi møter Black H’mong-folket og Red Zdao-folket. Vi vil se hvordan de lever, og de er glade for å få vise oss deres håndverksprodukter. Denne natten vil vi reise tilbake til Hanoi med toget. (sovekupe)

Dag 7:
Vi ankommer Hanoi om morgenen og blir kjørt for å spise frokost. Deretter kjører vi direkte til flyplassen og flyr til Danang og kjører inn til HOIAN. Her slapper vi av på hotellet. Hoian er en kjent kystby med utrolig mye gammel arkitektur, flotte templer og blomstrende hager. Mange kunstnere har slått seg ned her og gode kjøp kan gjøres! Lunsj og middag på koselige restauranter i Hoian.

       

Dag 8:
Etter frokost vil vi ha et cruise på elven. Vi seiler forbi landsbyer som har spesialisert seg på ulike typer håndverk som keramikk, treskjæring etc. Etter lunsj er det tid å slappe av på stranden. Middag og overnatting i Hoian.

Dag 9:
Vi drar til HUE, keiserbyen! Mye eksotisk hverdagsliv å se underveis! Etter lunsj vil vi besøke grav-”palassene ” til kongene Tu Duc & Khai Dinh. Det blir ”kongelig” middag om kvelden! Overnatting i Hue.

       

Dag 10:
Båttur på Parfymefloden med dragon-båt! Denne dagen besøker vi også det kjente Citadellet og Thien Mu Pagoda. Om ettermiddagen vil vi fly tilbake til Hanoi for middag og overnatting.

Dag 11:
Etter frokost er det tid for å dra til HALONG BAY. Vi er nå ved kysten og de særegne ”sukkertoppene” dukker opp. Her vil vi gå ombord i cruisebåt og cruise omkring. Vi har strandhugg ved kalkstensgrotter, vi besøker øyer og her er bademuligheter.
Solnedgangen er en opplevelse….
Middag og overnatting på cruise-båten.

       

Dag 12:
Tidlig om morgenen cruiser vi til ”skillpaddeøya”. Vi går også over i bambus-båter for å komme inn i Luon-grottene. Vi seiler forbi sukkertoppene, og vi har lunsj om bord.
Deretter er det tid for å dra tilbake til Hanoi.
Middag og overnatting i Hanoi.

Dag 13:
Vi kjører vi til Ninh Binh, et vakkert sted med fjell, rismarker, elver og grotter. Her vil vi seile i ”håndknyttede” båter. Lunsj i lokal restaurant. Om ettermiddagen besøker vi et tempel, dedikert Dinh og Le Dynasties.
Vi er tilbake i Hanoi for middag og overnatting.

   

Dag 14:
Frokost på hotellet. Fritid til vi blir hentet for å dra til flyplassen for hjemreise.

Dag 15: Ankomst Oslo/Bergen

NB. Turen kan bli gjennomført med små endringer!

VERDT Å VITE

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Bergen /Oslo– Vietnam. All transport etter program. Lokal flytur Hanoi-Danang og Hue-Hanoi. Halong Bay-turen m/full pensjon. Hue-Hoyan-turen m/fullpensjon. Sightseeing etter program m/guide, inngangsbilletter. Hotell overnattinger etter beskrivelse. Sapa-turen/m full pensjon. Hanoi m/fullpensjon.(Dag 14. frokost)

Prisen inkluderer ikke:
Vaksinasjon, forsikringer, visum, flyplassavgifter, generelt drikke og tips.

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 1 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

SPRÅK:
Vietnamesisk, engelsk

VISUM:
Visum er ikke påkrevd under 14 dager. (vi trenger ikke visum)

VALUTA: Dong. Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: http://www.reisemedisin.no/

INNKJØP: Broderier, silke, bilder, gull


REISEVILKÅR for turen til Vietnam

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 1.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.:
"Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller ”force majoure” kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program. Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I.
det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 30 dager før avreise.
II.
forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.

Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Tlf. 47 86 35 22