YOGA-TUR I ANNAPURNA NEPAL
10. oktober 2015Yogainstruktør og turleder: KARI FINSTAD
Kari Finstad: "Vi starter dagene med myke yogaøkter som vekker opp og forbereder kroppen på en dagsetappe i fjellet, og som gir indre ro og ny energi. Etter vi har kommet frem for dagen og funnet oss godt til rette, myker vi opp støle muskler og lar inntrykkene synke inn. Yogaen vil passe for alle, samtidig som den vil gi den yogavante nye utfordringer og muligheter til å fordype seg. Vi vil også praktisere pranayama (pusteteknikker)og meditasjon, og virkelig ta inn det fantastiske landskapet som en del av praksisen."
http://www.yogini.no/


DAG TIL DAG PROGRAM

Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst Kathmandu. Etter innkvartering på hotell, kan man gå og få massasje etter den lange flyturen.

Dag 3: Sightseeing i Kathmandu. Vi kjører til Pashupatinath, det største og viktigste hindutempel i Kathmandu. Deretter går turen til Bodhnath, en av de største stupaene i verden. Vi besøker Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger. Om kvelden vil vi få middag på et spesielt sted hvor vi også får se tradisjonelle danser.

Dag 4: Fly til Pokhara. Deretter blir det en kjøretur før man treffer det lokale vandreteamet. Så starter turen oppover til Austarlien Camp (2060m. Her tar vi inn på lokal lodge for overnatting.

Dag 5: Denne dagen går vi til Tolka (1700m).

Dag 6: Dagetappen er til Jhinu (1780m). Her kan man bade i varme kilder.

Dag 7: Chuile (2309m). Sakte vandring med lunch underveis.

Dag 8: Hviledag, Yoga og Meditation.

Dag 9: Vandring til Banthanti (2700m).

Dag 10: Ghorepani (2850m). Vi er nå i et område med Rhododendrontrær.

Dag 11: Tidlig om morgenen går vi til Poon Hill (3210m) for å se soloppgangen. Herfra er det et utrolig skue til Annapurna-kjeden, Dhaulagiri og andre kritthvite topper. Tilbake for frokost, pakker vi igjen våre bagger og går til Tadopani (2600m).

Dag 12: Vandring til Ghandruk (1951m).

Dag 13: Hviledag, Yoga og meditasjon.

Dag 14: Vandring til Nayapul (1010m), og kjører til Pokhara.

Dag 15: Sightseeing i Pokhara, ettermiddag fri.

Dag 16: Sightseeing i Pokhara, ettermiddag fri.

Dag 17 Vi kjører til Kathmandu, en opplevelsesrik tur.

Dag 18 Avreise fra Kathmandu.

Dag 19 Ankomst Norge.

Nb! Turen kan bli gjennomført med små endringer.


Pris:         Kr. 18.900,- eks. flybillett (ca.6-8000,-) for 14 dagers opphold Nepal (to lokale flyturer)
Pris:         Kr. 21.900,- eks. flybillett (ca.6-8000,-) for 17 dagers opphold Nepal (en lokal flytur)
Mulig å fly til Kathmandu dag 15 og dra hjem samme dag eller dagen etter.

Prisen inkluderer:
All landtransport i Nepal. Trekking-tillatelser og parkavgifter, samt fullpensjon på trekking i Annapurna-området. Lokale guider og bærere. En innenriks flytur Kathmandu/Pokhara. Spesiell middag dag 2 i Kathmandu. I Kathmandu og Pokhara hotel b/b. Sightseeing i Kathmandu m/inngangsbilletter

Prisen inkluderer ikke:
Forsikringer. Visum (25$) Lunch/middag utenom trekkingen. Generelt drikke og tips til guider og bærere. Enkeltrom

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Litt om Kari Finstad:
Kari Finstad har praktisert yoga i ti år, og er sertifisert yogainstruktør fra Ananda Yoga Center i Nepal. Hun underviser til daglig en flytbasert og kreativ yogaform, med et solid grunnlag i tradisjonell yoga. (Foto av Kari: Carsten Aniksdal)

Visum:
Er påkrevd for nordmenn, kan kjøpes på flyplassen i Kathmandu ved ankomst(25$). Gyldig pass må medbringes + tre passbilder.

Valuta:
Nepalsk Rupi. Enklest å ha med kontanter i USD, små enheter for tips o.l.

Mat og drikke:
Det er ikke mye problem forbundet med mat og drikke i Nepal. Friske salater bør unngås.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: http://www.reisemedisin.no/

Innkjøp:
Sportsutstyr, håndvevde tepper, antikviteter etc.

Overnatting i fjellet:
Overnatting er i fjellfolkets lodger. Enkel standard.

REISEVILKÅR for Nepal

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3 500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.

4. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).
Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.