STOK KANGRI 6153 m
TAJ MAHAL

1.AUGUST 2019Reiseleder: Marit Andreassen evt. Monica V. CarterDag 1: Avreise fra Oslo.

Dag 2: Ankomst Dehli. Vi flyr videre til Leh (3600moh). Vi tar det rolig i dag for å tilvenne oss luften. Velkomstmiddag og overnatting på hotell.(F/L/M)

Dag 3: Sightseeing i Leh. Byen er den gamle hovedstaden i Ladakh, og her er flere palasser og fort. Vi besøker to kjente buddhistiske klostre, Shey og Thiksey, som gjør inntrykk med alle stupane, statuene og Thanka-malerier.
Leh ligger også langs den gamle Silkeveien, og byen har fremdeles handelstradisjoner. Flott å vandre i den fargerike bazaren! Overnatting på hotell i Leh. (F/L/M)

Dag 4: Trekking i området rundt Leh for videre akklimatisering. (F/L/M)

Dag 5: Vi kjører opp "den høyeste motoriserte veien i verden" og når Khardung La (5380moh.). På returen tar vi en liten trekkingtur opp til Shanti Stupa, et sted hvor vi får super utsikt over Indus Dalen og snøkledde topper, inkludert Stok Kangri.
En flott akklimatiseringsdag! Overnatting i Leh. (F/L/M)

Dag 6: Vi kjører til Chiling og vandrer til Skiu (3020m) ca. 4 timer. Underveis vil vi krysse Zanskar elven i en "boks" i en kabel-bro, og deretter går vi langs elven oppover til Skui.
Overnatting i teltleir.(F/L/M)

Dag 7: Vandring til Ganda La Base Camp (4100m) ca. 5-6 timer. Turen går innover en kløft i nydelig landskap. Det kan minne om ørkenlandskap med små grønne lunger, og med små jordbruksområder langs elven. Vi kommer til landsbyen Shingo, og herfra går turen oppover dalen til vi når vår teltleir. (F/L/M)

Dag 8: Trekking til Rumbak (3800m) ca 7 timer.
Vi starter med en lang men gradvis oppstigning til Ganda La (4850moh). Her møter fashinerende utsikt over karrig landskap og snødekte topper. Så går turen nedover til Yurutse og til campen vår nær landsbyen Rumbak. (F/L/M)

Dag 9: Trekking til Khilchay (4200m) 5-6 timer.
Fra Rumbak får vi en bratt stigning som leder oss til Stok La-passet på 4900moh. med flott utsikt til Stok Kangri-kjeden. Campen vår, Khilchay, ligger etter en kort nedstigning fra passet. (F/L/M)

Dag 10: Vi går til Mankarmo som er Den lavere Stok Kangri Base Camp. (4500m) ca. 5 timer.
Denne dagen er en forholdvis lett og grei dag frem til campen. (F/L/M)

Dag 11:Vi går til Stok Kangri Base Camp (4900m) 5-6 timer.
Turen fortsetter oppover dalen og vi kommer til passet hvor vi ser Stok Kangri og ruten til toppen. Vi er nå nær målet og belager oss på en ekstra hvile/akklimatiseringsdag. (F/L/M)

Dag 12: Akklimatiseringsdag.
Denne dagen går vi kun en liten tur for å trene litt med klarte-utstyret. (stegjern, isøks etc.) Etter lunch går vi gjennom alt utstyret/klær som skal brukes under toppturen.(F/L/M)

Dag 13: Toppdag! Stok Kangri (6153m)og tilbake til Lower Base Camp (4500m)
Ruten fra Base Camp starter over en morene og ned til en isbre. Vi følger breen og går over ur og steinblokker for å nå syd-eggen som er starten til toppen. Eggen er lang og spektakulær! Topputsikten er super i alle retninger med Leh synlig i horisonten og Karakoram fjellene mot nord. Vel tilbake i leiren går vi også ned 400 meter til Stok Kangro Lower Base Camp. (F/L/M)

Dag 14:Ekstradag for toppen i tilfelle dårlig vær. (F/L/M) )

Dag 15:Vi går tilbake til Stok Village og kjører derfra til Leh (3600m)(4-5 timers gange + 30 min. kjøring)
. Avskjedsmiddag med teamet.Overnatting på hotel.(F/L/M)

Dag 16: Flyr fra Leh til Delhi
Deretter kjører vi til Agra, en flott tur der vi får et glimt av Indias grøderike områder(ca. 4 timer). Ved solnedgangen besøker vi kjente Agra Fort. (F/M)

Dag 17: Denne morgenen skal vi til det verdenskjente palasset,Taj Mahal, et sted som gjør mektig inntrykk. Vi starter tilbaketuren til Dehli, og får også en liten sightseeing her. Det kanskje mest interessanne er en riksha-tur gjennom det gigantiske markedet. Her kommer vi nær hverdagslivet i Dehli. Avskjedsmiddag.

Overnatting (F/M)

Dag 18: Hjemreise(F)

Pris Stok Kangri + Taj Mahal: kr. 33 900, basert på 8 min. deltakere

Prisen inkluderer t/r Oslo/Delhi, Flyreise Delhi-Leh-Delhi, Norsk turleder med ekspertise for høye fjell, lokal engelsktalende guide, sertifisert klatreguide fra Nepal, kokk, lokale bærere og muldyr, telt, all campingfasiliteter, Alle inngangsbilletter til klostre, alle tillatelser, halv dag. sightseeing i Delhi, Togbilletter til Agra i Shatabdi Expressmed A/C, full dag sightseeing i Agra, lunch ved Thae Grans Buffet- Jaypee Palace Hotel Agra. som beskrevet. Måltider i henhold til daglig program.(B = frokost, L = lunsj, D = middag) Alle inngangsbilletter/parkavgifter som trengs etter program. Alt klatreutstyr unntatt støvler og stegjern.

Ikke inkludert i prisen: Vaksinasjoner, forsikringer, Enkeltrom. Generelt drikkevarer og tips til guider.Visum

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

REISEVILKÅR for Stok Kangri

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 3.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.

Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Tlf. 47 86 35 22