Høyfjellspesialisten

PERU - FJELLVANDRING I INKAENES RIKE, MACHUPICCHU,
TITIKAKASJØEN, NAZCA, PARACAS-RESERVATET OG LIMA
Avreise: 1.juni 2010 + sept.okt.
Arrangør: Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester
Adresse: Storheia 64, pb. 132, 5239 RÅDAL
Telefon: 47 86 35 22
E-mail: info@hoyfjellspesialisten.no
Hjemmside: http://hoyfjellspesialisten.no/

Reiseleder: Marit Andreassen

PRIS: Kr. 34 000,-

Dag 1: Reiser fra Norge, ankommer Lima sent om kvelden og blir kjørt til hotell for overnatting
Lima
Dag 2:Etter frokost flyr vi til Cuzco 3499m, byen som er utgangspunkt for fjellvandring i Inkaenes Rike. Vi slapper av på hotellet og tilvenner oss luften.(F, L)
Laster
Om ettermiddagen får vi en sightseeing i Cuzco, som bl. annet inkluderer gamle historiske Inka-fort, Sacsahuaman, Qengo, Pucapucara og Tambomachay. Vi besøker også "Soltempelet" Koricancha, som var Inkaenes viktigste religiøse sted, og "The Cathedral" fra kolonitiden. Overnatting på Eureka Hostal, et svært koselig hotell som ligger i SanBlas området, den gamle spanske Cusco By.
Laster
Dag 6: Vi vandrer videre og kommer til den lille Inka-landsbyen, Huayllabamba. Vi følger videre over passet, Warmiwanuska (4200moh) . Dette er det høyeste punktet på turen. Overnatting i teltcamp. (F, L, M, S) Laster
Dag 7:Denne dagen passerer vi arkeologiske Inka steder som delvis er dekket av tett jungel. Vi kommer til Phuyupatamarca "byen over skyene". Herfra har vi spektakulær utsikt mot de snødekte Andesfjellene. Vi camper ved Wynaywayna, etter manges mening det flotteste arkeologiske komlexet i fjellområdet. (F, L, M, S)
Sti


Laster
Dag 11: Etter frokost drar vi med sivbåt til Taquile Islands. Her møter vi Quechua indianerne som bor omtrent upåvirket av dagens moderne samfunn. I en cooperativ butikk på øyen selges håndlaget ull-varer og andre tekstiler. Vi spiser lunch i den cooperative restauranten. Om ettermiddagen drar vi tilbake il Puno og overnatterder.(F,L,M)

Dag 12: Morgenen til egen disposisjon. Om ettermiddagen drar vi til flyplassen for å fly til Lima. Underveis til flyplassen besøker vi Chulpas Sillustani ruinene, rester fra både før-Inca-tiden og Inka-kulturen. Overnatting i Lima. (F,M)

Kart
Dag 3: Avkoblings dag i Cuzco.

Dag 4: Etter frokost kjører vi til "The sacred Valley". Her er nydelig natur og noen småbyer hvor vi får fin innsikt i hvordan de lokale lever. I Pisac ligger et kjent marked, "The Indian Market", som selger forskjellig indiansk håndverkprodukter. Vi vil også kjøre innom Calca og Urubamba. Vi får en buffetlunch hvor vi får smake på alt fra det lokale til internasjonale kjøkken. Vi overnatter på hotell i denne dalen. (F, L)
Laster
Dag 5: Etter frokost blir vi kjørt til utgangspunktet for fjellturen langs Inka-stiene. Vandringen starter i lett terreng, men i overveldende høyfjellsnatur, gjennom små indianske landsbyer. Vi ankommer Huayllabamba landsbyen hvor vi har vår første teltcamp.(F,L,M, S)

 

 

Dag 8: Vi vandrer videre. Etter å ha passert gjennom Intipuncu, "Solens port", kommer vi til MACHUPICCU, "det glemte Incasamfunnets rike".Her får vi en guidet omvisning. For de som ønsker blir det topptur til Huaynapicchu, en pyramidelignende topp med utsikt over Machupicchu.Lunch i Aguas Calientes. Vår vandring er over og vi tar toget tilbake til Cusco.Overnatting i Cusco. (F, L, S)
Laster
Dag 9: Etter frokost kjører vi til Puno. Turen går gjennom karakteristisk fjellandskap med små indianerlandsbyer og flokker av lamaer. Underveis besøker vi Andahuaylillas- kirken fra kolonitiden, Racchi ruinene og Pucara by. Overnatting i Puno. (F, L, M)
Laster
Dag 10: Vi kommer nå til Titicacasjøen. Etter en to-timers motorbåttur kommer vi til den flytende øya, Uro Island. Her bor fiskere og jegere. Vi fortsetter til Llachon-halvøya, hvor det bor et indiansk samfunn med egen kultur. Overnatting på øya (F.L,M)

Dag 13: Etter frokost kjører vi til Nazca. Underveis vil vi stoppe ved ulike serverdigheter. Om ettermiddagen flyr vi over NAZCA-linjene. Dette er enorme geometriske figurer i steinørkenen. Vi kan også se form av en hund, en enorm ape og en fugl med vingespenn på over 100meter. Vi må fly over dem for å få skikkelig perspektiv. Dette er en av de store gåtene i peruansk historie. OvernattingiICA.(F,M)
Laster
Dag 14: Vi kjører til Paracas-bukta. Her har vi båttur rundt Ballestas øyene. Vi får nyte den varierte sjø-faunaen; sjøløver, pingviner , tusener av guanoer, og ulike sjøfugler. Sent om ettermiddagenankommer vi Lima. Overnatting. (F, L)
Sjøfaunaen
Dag 15: Etter frokost besøker vi Golden Museum. Vi spiser lunch på den eksklusive restauranten Nautico. Det blir tid til shopping før vi sent om ettermiddagen drar til flyplassen og starter hjemturen. (F, L)
Dag 16: Ankommer Norge


VERDT Å VITE

Inkl. i pris:
Fly fra Oslo til Lima tur/retur.
To innlands-fly, Lima-Cusco og Juliaca- Lima
Flytur over Nazca -linjene, speedbåt-tur til Ballestas
All landtransport, alle inngangsbilletter, parkavgifter, Fjellturen m/ fullpensjon
Turistklassehoteller, delt dobbeltrom.
Måltider etter program; F=frokost, L=lunch, M=middag, S= snacks
Norsk guide og lokal engelsk-talende guide.

Ikke inkl.
Flyplassavgifter, overvekt på fly, avbestillings og sykeforsikring, drikke til mat,
Tips. Ikke nevnte måltider i program i henhold til F,L,M,S

PÅMELDING: Det innbetales et depositum på kr. 1 500,- til
"Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester", kontonr. 5210 05 45888
Adr. Storheia 64, 5239 RÅDAL
Etter påmelding blir det sendt ut bekreftelse og videre info.

SPRÅK:
Spansk og litt engelsk


VISUM:
Ikke nødvendig


VALUTA:
Enklest med kontanter i USD. Kredittkort kan brukes.


VAKSINASJON:
Ingen spesiell vaksine.


GODE INNKJØP I PERU:
Smykker, Gull, sølv, håndverksprodukter i tre, oljemalerier


TEMPERATUR:
I sept-okt. mellom 14-24 grader i Lima I Cusco ca. 12-20 grader.


FJELLTUREN:
Vi har bærere for alt utstyr. Bor i tomannstelt. Har med kokker. Bærer kun det vi har bruk for om dagen, vannflaske, kamera etc. Om natten ca. 5 grader.

Bro over en elv

REISEVILKÅR for Peru-tur

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren. 2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 1.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass.
Det taes forbehold om valuta/prisendringer.
Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.
Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l.
Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt.


Mangler Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure). Arrangøren kan avlyse dersom:

I. det ikke melder seg nok reisende til turen.
Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.