KULTURREISE I NEPAL

For avreisedatoer 2019 og 2020 se turkalender.
Pokhara

Safari i Syd-Nepal
Norsk turleder

Pris kr. 33 000,-


Dag til dag program

Dag 1:
Avreise fra Norge

Dag 2:
Ankomst Katmandu. Kathmandu, hovedstaden i Nepal, er som et levende museum med pagoder og templer overalt, der eldgammel kultur er i harmoni med moderne kultur. Mange antyder at denne byen er den mest eksotiske de vet om. Vi tar en titt på byen og spiser middag på en koselig restaurant.

Dag 3:
Etter frokost har vi en sightseeing i Katmandu. Vi besøker først Budnath, en enorm buddhistisk stupa, sies å være den største i verden. Deretter drar vi til Pashupatinath, hiduenes religiøse område hvor bl. annet likbrenning finner sted. Fakirer og hellige menn fra India er ofte å se her. Lunch på en takterrasse i Kathmandu. Om ettermiddagen besøker vi Katmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger.

Om kvelden drar vi til et av den tidligere Rana-familiens hus. Dette stedet er gjort om til restaurant, og her vil vi få smake på nepalske retter. Her er også underholdning, danser og drakter fra ulike deler av Nepal.

Dag 4:
I dag går turen til Baktapur, tidligere et eget kongedømme i Katmandudalen. Denne bydelen er som et levende hinduistisk museum. Vi finner Thanka-skoler, steder hvor de maler religiøse malerier, og også papir-fabrikker hvor papair lages av papyrus. Lunch inntas på en takterrasse i Bhaktapur. Om ettermiddagen er vi tilbake i Kathmandu og kan slappe av på hotellet, eller gå på spa og ta massasje.

Dag 5:
Fjellvandring i området rundt Katmandudalen. Vi går på stier som fører oss gjennom nepalsk bondekultur. En herlig vandring! (passer også for utrente). Vi har med oss lunchpakke. Turen ender med panoramautsikt til Nepals høyfjell! Middag på "New Orleans"

Dag 6:
Etter frokost flyr vi til Pokhara, en spennende og fargerik by. Vi er nå vestover i landet i Annapurnaområdet og får se dette kjente fjellmassivet som er over 8000 meter høyt. Om ettermiddagen vil vi ha en liten båttur på innsjøen i Pokhara som ligger så malerisk til. Overnatting i Pokhara.

Dag 7:
Vi kjører til en fjell landsby ovenfor Pokhara. Herfra går vi på fjelltur noen timer (for de som ønsker). Vi spiser lunch her oppe og drar først tilbake til byen om ettermiddagen. Overnatting i Pokhara.

Dag 8:
Vi kjører halvveis til Chitwan, til fjell-landsbyen, Bandapur. Dette er en gammel nevarisk landsby hvor mange av de gamle husene er holdt vedlike. Vi går en liten tur her, og vi skal overnatte i et svært sjarmerende "museums-hotell".

Dag 9:
Etter frokost kjører vi ned til Chitwan, en 3-timers reise til slettelandet i syd-Nepal. Her skal vi på safari, og vi håper å se den bengalske tigeren. Allerede om ettermiddagen begynner safarien, tur i jungelen på elefantryggen. Nesehorn er vanlig å se, og også ulike typer antiloper og eksotiske fuglearter. Er vi heldig, kan vi få øye på leopard, tiger og krokodiller. Overnatting i lodge.

Dag 10:
Etter frokost drar vi på kanotur. Denne dagen vil vi også ha jeep-safari og junglewalk for de som ønsker. Solnedgangen er en opplevelse!

Dag 11:
Safari og videre slaraffenliv! Vi kjører også en tur med oksespann for å treffe lokalbefolkningen, taruene.

Dag 12:
Vi starter dagen med en tidlig-morgen-safari. Deretter flyr vi tilbake til Kathmandu. Ettermiddag fri. Avskjedsmiddag på passende sted.

Dag 13:
Avreise fra Kathmandu.

Dag 14:
Ankomst Norge.

 

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info .
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com

SPRÅK:
Nepali og engelsk

VISUM:
Visum er påkrevd, og kjøpes ved ankomst Kathmandu(25USD).
Ta med et passfoto.

VALUTA:
Rupi. Enklest med kontanter i USD. Ha gjerne med små enheter for tips o.l.

VAKSINASJON: For vaksiner som er anbefalt, ta kontakt med vaksinasjonskontor minst to måneder før avreise. Se
Nyttige reiseråd finner du på: http://www.reisemedisin.no/

INNKJØP:
Tibetanske og nepalske tepper. Utskjærte trefigurer. Sportsutstyr. Pruting er vanlig.

PENGER:
"Hvor mye vil det koste det som ikke er inkludert i Nepal?"
Svar: Ca. kr. 2 000,-

Om Nepal.
I de høye Himalaya-fjellene ligger Nepal med ca. 20 mill. innbyggere. Det er et fascinerende land på mange måter og ønsket om å komme tilbake til landet er ofte stort etter en reise. Landet har en lang historie, en fargerik kultur, spennende mennesker, nydelig natur og en av de beste vandringsmuligheter på jorda.

Nepal`s historie er nært knyttet til dets geografiske beliggende; mellom Indias fruktbare sletter og Tibet`s ørkenaktige platå. Dets posisjon mellom India og Kina har til tider betydd at landet kunne spille en mellom- og formidlerrolle mellom de to stormaktene. Andre tider har Nepal blitt invadert. Innenlands viser historien en dynamikk hvor småbyer i fjellskråningene kjempet mot hverandre om makten. Byene i Katmandudalen, Katmandu, Patan og Bhaktapur bærer ennå preg av den konkurransen som en gang utspant seg mellom mini-kongedømmer. Fra å ha et kongedømme der kongen og hans hoff regjerte, har landet i dag utviklet et demokrati. Demokratiet er ennå svakt, og frustrasjoner rundt korrupsjon og maktmisbruk kan sies å være et element i den pågående konflikten mellom regjering og maoister.

Religionen i Nepal er både hinduisme og buddhisme. Ofte er det vanskelig å skille dem, fordi mange har blandet de to religioner. Fjellfolkene og de tibetanske flyktningene i landet er buddhister. Offisielt er Nepal et hinduistisk land; det eneste i verden.

Bak templer og palasser i Katmandudalen, over fjellene som omkranser denne dalen, ligger de virkelig store fjellene. Blant de mange flere-tusen-meters-høye fjellene finner vi verdens høyeste; Mount Everest eller Sagamata som nepaleserne selv kaller dette mektige fjellet som rager 8848 meter over havet.
Fjellene har virket som en magnet på fjellklatrere fra hele verden. Heldigvis trenger man ikke være verken profesjonell fjellklatrer, sherpa eller hete Hillary for å nå inn til dem. Med litt pågangsmot og bra helse kan de fleste besøkende vandre i stiene som leder inn og opp i varierende høyder av Himalaya-massivet.

Fjellvandring eller "trekking" er ikke den eneste aktivitet Nepal har å by på. Landet har også rafting-muligheter og sykling i fjellet er blitt svært populært. I den sydlige del av landet, på slettene langs grensen til India ligger Royal Chitwan National Park. Her er både jungel og savanner hvor man kan dra på safari. En populær måte å se villdyra på er å sette seg på elefantryggen og la den lede deg rundt i "bushen". De mer vågale kan dra på jungel-walk med erfarne lokale guider. Den bengalske tigeren er kanskje den mest spesielle dyrevarianten her, men leopard, nesehorn, krokodiller og gaseller er også spennende å "jakte" på.

Til tross for fattigdom, et liv i enkelhet og der sykdom og nød er faste følgesvenner, er nepaleserne utrolig entusiastiske. Deres hjertelige fremtreden er kanskje det som setter de dypeste spor hos dem som har besøkt Nepal.

Prisen inkluderer:
All transport i Katmandu. All sightseeing i Katmandu med guide og inngangsbilletter. Turvandring i Katmandudalen med guide. Tur til Pokhara med sightseeing og tur i fjellområdet. Hotellopphold i Pokhara m/frokost og middag. Tre netter, fire dager safari i Chitwan med fullpensjon, Parkavgifter, (elefantridning, jeepkjøring, kanotur, jungle walk, bird watching, landsbytur, kulturprogram)To innenlandsflygninger.
Hotellopphold i Katmandu m/frokost og middag.

Ikke inkl. :
Enkeltromtillegg. Vaksinasjoner og forsikringer. Visum. Generelt drikke og tips.

Tempel


Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Tlf. 47 86 35 22