Island Peak 6189m (Imja Tse)
SE EN BILLEDGALLERI FRA ISLAND PEAK 6189M -EKSPEDISJONEN

Pris: kr. 43 000,-

Dag til dag program

1 dag: Avreise fra Oslo

2 dag: Ankomst Kathmandu. Etter innkvartering på hotell tar vi sightseeing i byen. Vi besøker Kathmandus gamle sentrum rundt Durbartorvet, der vi finner elegante trappetrinnsformede bygninger. Kanskje får vi et glimt av Den levende gudinne, en ung jente som blir innestengt bak vinduslemmer og bare viser seg ved høytidelige religiøse anledninger. Turen fører oss også opp til den buddhistiske stupaen, Swayambunath, en enorm relikviekiste, og med utsikt over hovedstaden.

3 dag: Sightseeing i Kathmandu. Vi kjører til Pashupatinath, det største og viktigste hindutempel i Kathmandu. Deretter går turen til Bodhnath, en av de største stupaene i verden. Vi besøker også bydelen Patan hvor de selger tepper, og Bhaktapur som har utrolig mye gammel arkitektur. Om kvelden går vi på en meget spesiell restaurant der vi får nasjonal festmiddag. Vi blir underholdt med danser fra ulike folkegrupper i landet.

4 dag: Vi reiser med småfly opp til Lukla som ligger 2827 m.o.h. Her møter vi bærerne og guidene våre. Vi går til Phakding 2600moh, en lett vandring.

5 dag: Vi går til Namche Bazar (3446 m.o.h). Denne fjell-landsbyen blir kalt sherpaenes hovedstad. Her er bl.a. et av verdens høystliggende postkontor, og her kan man handle, f. eks. strikkede plagg av jakoksegarn.

6 dag: Denne dagen bruker vi til akklimatisering. Vi går på tur i området, prøver å komme oss litt opp i høyden. Her vil vi også få en nydelig utsikt til Mount Everest.

7 dag: Vi vandrer videre blant rhododendronbusker i storslått natur til vi når Tengboche(3867 m.o.h.). Her ligger et buddhistkloster. Vi er nå "omringet" av kjente fjell som Ama Dablam (6430 m.o.h), Kang Taiga(6685 m.o.h.), Taboche(6542 m.o.h.) og Khumbila(5761 m.o.h.). Selve leiren ligger vendt mot Mount Everest(8848 m.o.h.), Lhotse(8501 m.o.h.) og Nuptse(7879 m.o.h.). Er vi heldig, får vi en vakker solnedgang over fjelltoppene.

8 dag: Turen går til Dingboche (4300 m.o.h.). Stien går først nedover til Devuche, krysser elven Imja Khola og vi passerer mange flotte mani steiner før vi når Pangboche. Her er også et buddhistkloster. Ut på ettermiddagen kommer vi til Dingboche hvor vi overnatter.

9 dag: Akklimatiseringsdag. Man kan ta det med ro og slappe av eller være med på en 5000-meters topp rett opp fra Dingboche. Dette er en tur med flott utsikt mot Island Peak (6100moh) og Makalu (8463 m). Turen egner seg utmerket for akklimatisering.

10 dag: Denne dagen går vi sakte men sikkert til Lobuje (4939 m.o.h.).

11 dag: Everest Base Camp-dag! Vi starter i sakte tempo og når først Gorak Shep (5160 m.o.h.) Her blir det lunch. Deretter går vi videre i morenelandskap til vi når Everest Base Camp 5300 (m.o.h.).Vi er nå inne ved det beryktede isfallet, og kanskje besøker vi ekspedisjoner som forbereder seg til selve Mt. Everest. Vi går tilbake til Gorak Shep og overnatter. Overnatting i Gorak Shep.

12 dag: Tidlig om morgenen går vi opp til Kala Pattar (5545 m). Herfra er det spektakulær utsikt til Mt. Everest! Deretter går turen nedover igjen til Periche (4200m).

13. dag: Turen går til Chhukung (4750).

14. dag: Kort vandring oppover morenelandskap til Island Peak Base Camp.(5150m) Her setter vi opp teltleir.

15. dag: Hviledag i Base Camp. Vi vil lære bruk av stegjern, isøks og tau. Det blir basic trening om man ikke har vært borti klatring tidligere.

16. dag: Island Peak Base Camp til Island Peak High Camp (ca.5450m)

17. dag: High Camp til toppen!Vi starter med en lang bratt bakke (2-2.5 timer). Her tar vi på oss stegjern og går oppover på snø og is til vi når toppeggen. Herfra går vi videre til vi når bunnen av en bratt bakke. Guidene vil sikre oss over toppveggen og eggen til toppen av Island Peak.(6189) Utsikten herfra er fantastisk!Nedoverturen starter og når vi når Base Camp har det gjerne gått 12-15 timer.

18. dag: Ekstradag for toppbestigning i tilfelle dårlig.

19. dag: Fra Base Camp til Pangboche.

20. dag: Fra Pangboche til Namche.

21. dag: Fra Namche til Lukla.

22. dag: Fly til Kathmandu

23. dag: Se/oppleve Kathmandu

24. dag: Avreise sent om ettermiddagen

25. dag: Ankomst Oslo

TUREN KAN GJENNOMFØRES MED SMÅ ENDRINGER!

Til toppen

Turen inkluderer:
Flybilletter Oslo-Kathmandu. Transporter i Kathmandu etter program. Hotellopphold i Kathmandu,b/b. Folkloreaften m/middag dag 2. Avskjedsmiddag. Sightseeing i Kathmandu. Nødvendige parkavgifter og tillatelser for bestigningen av Island Peak.Fellesutstyr for klatring. Opphold og mat i fjellhytter og telt (tre måltider). Klatre-sherpa, Guider og bærere, Førstehjelp-service. Flybilletter tur/retur Kathmandu-Lukla.
Til toppen

Turen inkluderer ikke:
Flaskevann som kjøpes i fjellet, forsikring, visum, personlig klatreutstyr (kan leies i Kathmandu)
Til toppen

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 3 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com
Til toppen


På torppen

Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Tlf. 47 86 35 22