Atlasfjellene, Toubkal 4165m
10.mai, 18 mai, 24.aug, 31.aug. og 7. sept. 2014.


Turleder 11. mai; Marit Andreassen, Turleder 24 aug.: Cecilie Seim

Pris kr. 14 000,-
Pris for barn under 12 år: kr. 12 500,-


Dag til dag program

Dag 1:
Avreise fra Oslo til Marrakech ca. kl.13.00. Inkvartering på hotell.

Dag 2:
Etter frokost kjører vi halvannen time til Imi-n.Oughlad-landsbyen (1700moh) Her møter vi teamet vårt, med kokker, guide, muldyr og hjelpere, og vi starter fjellturen, kun med en liten dagtursekk. Vi går oppover i vakkert landskap til passet Tizi-n-Tacht 2300m, for deretter å gå ned i dalen Azzaden (1500m). Pådekket lunch ute. Deretter går vi til Berber-landsbyen Tiziane. Her får vi fint innblikk i berbernes hverdagsliv som saue og geite -bønder. Landsbyen er omkranset av de høyere Atlas-fjell som vi er på vei til. Overnatting i teltleir. (ca. 6 timers gange)

Dag 3:
Denne dagen går vi til Azib Tamsoulte (2200). Vi vandrer sammen i følget oppover til Tizi-n-Tagdalt-passet, gjennom fjell-landsbyer og kulturlandskap. Det er som en er satt tilbake til gammeltestamentlig tid…. Picknik lunch underveis og overnatting i teltleir. (ca. 6 timers gange)

Dag 4:
Vi beveger oss oppover til Tizi-n-Tizikert passet (2600m) og Tizi Ougulzim passet (3000m). Lunsj. Vi kommer nå opp på høyfjellet og stien er et gammelt tråkk til Toubkal hytten (3200m). Vi overnatter i telt eller i hytten. (ca. 7 timers gange)

Dag 5:
Toppdagen! Vi starter tidlig om morgenen og går sakte til topps 4165m. Utsikten herfra er fantastisk, vi ser utover store deler av Atlaskjeden! Tilbake til teltleiren (Toubkalhytten) for middag og overnatting. (ca. 6 timers gange)

Dag 6:
Etter frokost starter nedturen til Imlil. Her tar vi avskjed med våre guider og hjelpere. Så kjører vi til Marrakech og får en etterlengtet dusj! Middag og overnatting.

Dag 7:
Marrakech er en utrolig eksotisk by, og vi starter dagen med en fin sightseeing, kjøretur rundt den gamle Medina-muren. Vi besøker Bahia Palace, et kjent historisk palass. Deretter blir vi ledet inn i souken, det gigantiske og fragerike markedet, og får hjelp til å handle/prute. Om kvelden vil vi være med på en uforglemmelig aften med lokalt festmåltid, danse og ride-show. Man fornemmer auraen fra "tusen og en natt"...
Overnatting på hotellet.

Dag 8:
Vi har hele formiddagen og stor del av ettermiddagen til igjen å gå på markedet, eventuelt sitte ved en fortausrestaurant å nyte varmen og folkelivet. Her er også mulighet for SPA og HAMMAM. Sent på ettermiddagen starter vår hjemreise. Tilbake i Oslo ca. kl. 23.30.

PS. Turen kan bli gjennomført med små endringer!

 

Prisen inkluderer:
T/r Oslo Marrakech. Fjellturen med fullpensjon. Hotell i Marrakech. Middag i Marrakech og middag/show på Chech Ali.
Beskrevet sightseeing i Marrakech.
Norsk turleder

NB! Ikke inkludert:
Evt. overnatting for flytilslutning i Norge.
Vaksinasjoner og forsikringer.
Generelt drikke og tips til guider og bærere.
Enkeltromtillegg

Påmelding:
Ved påmelding betales et depositum på kr. 1 500,- .
Kontakt Høyfjellspesialisten for mer info.
Tlf.: 478 63 522
hoyfjellspesialisten@gmail.com
Til toppen

SPRÅK:
Fransk, engelsk, berber og arabisk

VISUM:
Visum fås gratis ved ankomst.

VALUTA:
Diram. Enklest å ta med kontanter i USD, Euro eller norske kroner.

VAKSINASJON:
Ingen spesiell vaksinasjon er påkrevet.
Havrex er likevel viktig mot gulsott.

INNKJØP:
På Souk-markedet kan ”alt” kjøpes. Her er masse bra ting, fra klær til arabisk pynt og antikviteter. Pruting er vanlig.

TEMPERATUR:
På fjellet i august: Varme dager og kjølige netter. Det blir selvsagt kjøligere til høyere man kommer. I Marrakech er det varmt, ca. 28-35 grader, men svalere om kveldene.

REISEVILKÅR for Atlasfjell-tur

1. Bestilling.
Bestillingen omfatter de ytelser som er avtalt mellom arrangøren og den reisende. Eventuelle senere avvik skal bekreftes skriftlig av arrangøren.

2. Betaling.
Ved bestilling betales et depositum på kr 1.500,-. Bestillingen er bindende for kjøperen når depositum er betalt. Kjøperen aksepterer ved bestilling. Reisearrangøren blir først bundet 1 uke etter at depositum er mottatt. Restbeløpet for reisen skal betales senest 60 dager før avreisen. Ved bestilling senere enn 60 dager før avreise, skal hele reisens pris betales umiddelbart ved bekreftelse av plass. Det taes forbehold om valuta/prisendringer. Mislighold av betalingsbetingelsene ansees som annullering, og plassene kan bli solgt uten at varsel blir gitt.

Obs.: "Sosialantropolog Marit Andreassen Konsulenttjenester" opptrer som formidler mellom kunden på den ene siden og flyselskap, lokale agenter og hoteller på den andre siden. Således kan ikke arrangøren holdes ansvarlig for forsinkelser/innstillinger eller utgifter ved uhell, skader eller tyveri. Ved uforutsette hendinger eller "force majoure" kan det bli aktuelt å foreta programendringer f. eks. omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, o.l. Arrangøren kan heller ikke påta seg ansvar for skader eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under/etter reisen, - heller ikke for skadet/tapt bagasje eller verdisaker, men vil yte all den hjelp som er mulig ut fra omstendighetene.

3. Reise/sykeforsikring og avbestillingsbeskyttelse Den reisende må selv sørge for reise/sykeforsikring og evt. avbestillingsbeskyttelse. Avbestillingsbeskyttelsen ligger ofte i reiseforsikringen. Avbestillingsbeskyttelsen må gjelde fra reisen blir bestilt. Mangler
Det foreligger en mangel ved reisen dersom den reisende ikke har mottatt de ytelser som inngår i reisen ifølge arrangørens program.
Følgende regnes dog ikke som mangler: flyforsinkelser, naturkatastrofer, arbeidskonflikter, strømbrudd og tilsvarende forhold som arrangøren ikke er herre over (Force majeure).

Arrangøren kan avlyse dersom:
I. det ikke melder seg nok reisende til turen. Evt. Avlysning fra arrangøren må skje senest 14 dager før avreise. II. forhold arrangøren ikke er herre over, så som for eksempel krig, som gjør det utilrådelig å gjennomføre reisen.
Når en reise avlyses, har den reisende krav på full tilbakebetaling av reisens pris.
Utover dette kan den reisende ikke gjøre krav gjeldende.

5. Forbehold om endringer og feil i beskrivelsen
Alle opplysninger gis med forbehold om endringer av valutakurser, priser, avreisetider og hoteller som kan inntreffe etter at reisen er bekreftet. Det tas også forbehold om eventuelle trykkfeil, eller at programmet kan bli gjennomført i motsatt rekkefølge eller med andre variasjoner som ikke endrer turens karakter.

6. Tvister og klager
Dersom det mellom arrangør og kjøper oppstår tvister som ikke kan løses i minnelighet, kan kjøperen bringe saken inn for Forbrukerrådet innen 2 uker etter at svar fra arrangøren foreligger og denne har opplyst om fristen. Klage over mangler i forbindelse med overnattingssteder og maten m.v. må fremsettes straks overfor reiseleder eller direkte til overnattingsstedet/restauranten.

Høyfjellspesialisten
hoyfjellspesialisten@gmail.com

Tlf. 47 86 35 22